Binnenland

Fotograaf maakt foto’s van lege parkeerplaats bij vaccinatiecentrum, wordt belaagd door beveiligers

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vrijdag werd een fotograaf van de Twentsche Courant Tubantia aangevallen door beveiligers van een vaccinatielocatie. Hij had buiten het gebouw in Enschede foto’s gemaakt van een lege parkeerplaats, waarna de beveiligers hem sommeerden de beelden te verwijderen. Toen de fotograaf weigerde, probeerden ze hem tegen de grond te werken.

De nieuwsfotograaf, Cees Elzenga, vroeg of hij binnen foto’s mocht maken, maar daar kreeg hij geen toestemming voor. Hij gaat aangifte doen. De GGD heeft inmiddels excuses aangeboden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Ook in andere delen van het land is het erg rustig geweest bij de vaccinatiecentra. Op 1 april twitterde Nico van Gog:


Waarop radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte reageerde: “Ik wil die lege plek met liefde vullen. Rij er graag voor naar Amsterdam.” Voormalig 538-baas Erik de Zwart beet hem toe: “Bange poeperd.”

Onderstaande foto werd gemaakt bij het vaccinatiecentrum in Maassluis. “Drie naar binnen zien gaan.” Op andere plekken is het beeld niet anders. “Hier in Vlissingen ook dag in dag uit – als ik er passeer – hetzelfde beeld,” schrijft Hans.


Afgelopen week zei een medewerker van de vaccinatielijn dat hij de hele dag op telefoontjes zat te wachten. “Verschillende collega’s vertelden me dat zij eigenlijk al de hele dag geen telefoontjes krijgen.” Hij werd vervolgens geschorst. “Als ik hierom word ontslagen, het zij zo. ik ben een beetje klaar met mijn mond houden. Ik wil ook gewoon mijn werk doen.”

5 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Kennelijk zijn de beveiligers geïnspireerd door de ME en Politie hoe zij ‘wappies’ mogen behandelen van hun bevelhebbers terwijl beveiligers in juridisch opzicht niet meer aan bevoegdheden hebben dan een gewone burger.

merel
merel
3 jaren geleden

Weten we toch dat de regering andere geluiden laten horen en het nieuws. Is een pot nat.

Jacob
Jacob
3 jaren geleden

Hahaha, de machthebbers voelen zich nu machteloos en willen een onschuldige fotograaf een lesje lezen, wat zijn dat toch voor ingehuurde beveiligers? Juist..NSB’ers.

John
John
3 jaren geleden

Nou media Tubantia maak er voor pagina nieuws van. Tubantia is zo pro gorona regels , Hopelijk was dit een duw in de goede richting voor deze fotograaf.

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x