Homepagina » Straling » Ze beschadigen de levende cellen in ons lichaam. Dit is wat je niet mag weten over mobiele telefoons
Ze beschadigen de levende cellen in ons lichaam. Dit is wat je niet mag weten over mobiele telefoons

Ze beschadigen de levende cellen in ons lichaam. Dit is wat je niet mag weten over mobiele telefoons

Een groep van bijna 200 wetenschappers uit 39 landen heeft de VN, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en overheden opgeroepen strikte regels op te stellen voor het gebruik van mobiele telefoons en andere apparaten die elektromagnetische velden voortbrengen.

De wetenschappers hebben gezamenlijk meer dan 2000 studies op hun naam staan over de effecten van niet-ioniserende straling.

In een brief schrijven ze dat mobiele telefoons onder meer kanker, genetische schade, veranderingen in de voortplantingsorganen en leer- en geheugenstoornissen kunnen veroorzaken.

Vroegtijdige dood

“Ze beschadigen de levende cellen in ons lichaam en leiden tot vroegtijdige dood,” zei dr. Martin Blank van de Columbia-universiteit in een videoboodschap.

“We hebben iets gecreëerd wat ons beschadigt en het loopt uit de hand,” waarschuwde hij.

“Vóór de gloeilamp van Edison was er weinig elektromagnetische straling in ons leefmilieu. Vandaag de dag liggen de waardes vele malen hoger en die blijven toenemen vanwege alle nieuwe apparaten die deze straling uitzenden,” vervolgde hij.

Verdriedubbeld

Blank wijst erop dat het aantal dodelijke hersentumoren bij jonge mensen sinds het grootschalige gebruik van mobiele telefoons is verdriedubbeld.

Volgens de wetenschappers mondt het gebruik van radiofrequente straling van mobieltjes en wifi uit in een gezondheidscrisis.

De wetenschappers en biologen zeggen dat ze niet worden gehoord door de commissies die bepalen aan hoeveel straling mensen blootgesteld mogen worden.

Biologisch experiment

“We zijn zonder dat we er toestemming voor hebben gegeven onderdeel van een biologisch experiment,” zei Blank.

“Om onszelf, onze kinderen en ons ecosysteem te beschermen moeten we de blootstelling terugdringen,” benadrukte hij.

Alternatieven

De groep van bijna 200 wetenschappers wil dat de VN een onafhankelijke commissie in het leven roept die gaat onderzoeken welke alternatieven er zijn om de blootstelling aan elektromagnetische straling te verminderen.

Bekijk hieronder de boodschap van dr. Blank:

[Collective-evolution]


Vind je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Te veel economische belangen en te veel geld staan op het spel. Zodra het officieel is dat de straling waaraan we blootgesteld worden gevaarlijk is voor de gezondheid zullen er maatregelen getroffen moeten worden die desastreuze gevolgen zullen hebben voor de economie wereldwijd. Dus!?…..Gaat er niets veranderen, mits de big corporations goed kunnen verdienen aan het stralingsvrij maken van de wereld, dan misschien? Eerst ziek maken en dan genezen is een eindloos spel waarmee triljoenen worden verdient.

  Gif in eten, gif in water, gif in de grond, gif in de lucht, het maakt allemaal niet uit want je ontkomt er niet meer aan. Velen prutsen nog wat in de marge met zogenaamd macrobiotisch gezond leven en gaan uiteindelijk ook dood aan kanker of andere ellende. Gezondheidgaranties zijn er niet meer en alles is vervuild (remember Fukushima!?).

  De mens moet toch na (lang of kort) geleefd te hebben en liefst na chronisch of accute ziektes ergens een keer aan doodgaan, maar wel pas nadat men flink is uitgemolken.

  GMO/Roundup/Monsanto bijv. mag van de brave leiders ook gewoon doorgaan met wereldwijd de boel vergiftigen en helpt zo ook weer als bijeffect medische afdelingen aan voldoende werk. Een eindeloze cyclus die pas stopt als de waanzin in rook is opgegaan.

  28 likes
  • Een dergelijk verdienmodel is alleen lucratief zolang er genoeg gezonde mensen zijn om de zorgkosten te betalen. Het houdt een keer op. Een beetje als met de vergrijzing en ons huidige pensioenmodel, open grenzen, massa immigaratie en de verzorgingsstaat. Helaas zijn bedrijven en de politiek niet zo van de vooruitziende blik…

   5 likes
   • @Tijs. Helemaal gelijk, maar het is voor de big corporation niet interessant wat morgen is, die leven met een soort “hit and run” mentaliteit. En mocht het dan toch fout gaan dan creëren de idioten van de door de Rothschild gecontroleerde Fed en ECB bank toch gwn geld uit niets en drukken de rentes naar nul of volgens de grootsmogelijk onlogica op negatief (geld uitlenen en dan rente toegeven!!??) en kopen dan massaal de schulden van bedrijven en landen op om zo de macht te vergroten over bedrijven en landen en daarmee over alle burgers. Hoe dat precies zit zal later duidelijk worden, dat is voor na de nieuwe grote crash en crisis 2.0.

    4 likes
 2. Is het alleen gevaarlijk als je hem in je jas of broekzak draagt?…Die van mij ligt altijd op de kast en gebruik die bijna nooit. Of zijn het de stralingen die dat mobieltje verspreid…dan gooi ik hem in de container en koop nooit geen mobieltje meer.

  6 likes
  • Wat je telefoon betreft; in gebruiksaanwijzing staat (bij een Iphone in ieder geval) dat je hem niet op je lichaam moet dragen en niet tegen je hoofd moet houden maar gebruik moet maken van een koptelefoontje.

   4 likes
   • Nee, net nagekeken, dat staat niet in de handleiding van iPhones, zie https://www.apple.com/legal/rfexposure/iphone9,3/nl/
    Er staat wel in dat je eventueel een handsfreesetje kunt gebruiken, er staat niet in dat ze afraden hem tegen het lichaam te dragen en hem niet tegen je hoofd te houden.

    Dat zou ook raar zijn als ze dat afraden, want dagen ze indirect aan dat een iPhone gevaarlijke straling afgeeft en dat zou het laatste zijn wat ze willen vertellen, toch?

    7 likes
 3. Ik herinner me nog dat we in de jaren zestig van de vorige eeuw werden gewaarschuwd voor de straling van de televisie. Ook door zogenaamde wetenschappers en deskundigen. Nou, ik weet uit ervaring dat televisie uitsluitend gevaarlijk is voor je humeur.

  8 likes
  • Het stralingsniveau van een oude TV is natuurlijk wel even wat anders dan het stralingsniveau waaraan we tegenwoordig worden blootgesteld en dat we alleen nog maar kunnen ontlopen door op een onbewoond eiland te gaan wonen.

   7 likes
 4. Er is helemaal geen verdriedubbeling van het aantal hersentumoren. Er is een lichte stijging, van 4,9 naar 5,9 personen per 100000 gemeten in de periode tussen 1989 en 2010, dat wel. Zie https://iknl.nl/over-iknl/nieuws/nieuws-detail/2015/01/05/incidentie-en-overleving-van-pati%C3%ABnten-met-een-hersentumor-iets-verhoogd. En dat is zeker iets om je druk over te maken.
  Maar waar dr Blank zijn verdriedubbeling vandaan haalt, dat blijft vaag.

  8 likes
 5. Straling van electrische apparaten en draadloze technologie is schadelijk voor leven, maar hoog voltage spanningsvelden zijn juist goed voor levende wezens. Tesla had het ontdekt en de Industriele Elite heeft voorkomen dat het geadopteerd werd door de Industrie, ze hebben het verwijderd bij gebrek aan winstgevendheid voor hunzelf.

  7 likes
 6. Je moet niet onderzoeken of je alternatieven hebt ter bescherming.
  maar.. een totaal andere drager van de golven waarop ons communicatiesysteem kan werken.
  Het bestaat gewoon.
  maar nee, het moesten en zouden magnetron microgolven worden . ja, die onze hersenen bakken.

  7 likes
 7. Sterven de huisdieren ook eerder door de straling? Dat zou dan ook moeten.

  5 likes
 8. Ik ken heel veel mensen die hier niet over klagen maar ben tot nu toe 2 mensen tegen gekomen die hier wél last van hebben (en bij hen zit dit dus niet tussen de oren !!).

  deze man heeft het over maar 1 onderzoek maar dat vind ik nou niet bepaald representatief.

  0 likes
 9. Straling is cumulatief !! Alles wat leeft gaat kapot door straling , wij mensen , dieren ,bomen en planten. Met name jonge kinderen abosrberen meer straling omdat ze nog veel weke delen hebben. Straling ( microwave – waepon !! ) iis funest voor alles wat leeft. EN DAT WETEN ZE !!! Ach de mantra is toch dat we met teveel mensen zijn . Wij (ja ja ) zorgen toch voor de opwarming van de aarde …..Straling, big pharma , vaccinaties, gifsoffen GMO Ps door straling is je lichaam niet meer beschermd tegen gifstoffen !!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

gepensioneerde

Gepensioneerde ic-arts luidt noodklok: ‘Lucht in ziekenhuis dodelijk voor coronapatiënt’

De gepensioneerde ic-arts Jacob de Leeuwe luidt ...