Mens en Dier

Immunoloog (ex-RIVM): Geen tweede lockdown, wel vitamines slikken

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het afkondigen van lockdowns tot er een coronavaccin beschikbaar komt, is geen realistische optie, schrijft immunoloog Carla Peeters voor HP/De Tijd. Volgens haar is het beter om te zorgen voor een goede weerstand, vooral bij mensen die het meeste risico lopen bij besmetting.

Het aantal patiënten in de ziekenhuizen neemt de laatste weken weer toe, maar vooral het rhinovirus wordt aangetoond, met in veel mindere mate corona en andere virussen, aldus dr. Peeters, die jarenlang op het RIVM werkte. Het rhinovirus veroorzaakt aandoeningen aan de luchtwegen, waaronder verkoudheid.

De immunoloog wijst erop dat nu – anders dan bij de eerste golf – allochtone coronapatiënten in vier grote Nederlandse ziekenhuizen oververtegenwoordigd zijn. Ze voegt toe dat meerdere studies een link leggen tussen etniciteit, en de ernst en het verloop van Covid-19. Zo blijkt bijvoorbeeld dat Afro-Amerikanen zes keer zoveel kans hebben op een ernstig verloop van Covid-19 en overlijden dan blanke mensen, onder andere als gevolg van een veel lager vitamine D-gehalte.

Gratis beschikbaar stellen

Er is steeds meer bewijs dat vitamine D een belangrijke rol speelt bij het immuunsysteem en daardoor de risico’s op bijvoorbeeld Covid-19 kan verminderen. Peeters verwijst naar meerdere studies die het verband aantonen tussen minder zonlicht, een laag vitamine D-gehalte en een grotere kans op Covid-19 en andere infecties.

Ook vitamine C speelt een belangrijke rol bij het immuunsysteem. Een hoge dosis kan infectie en griep voorkomen, zegt ze. Een Chinese studie, waarbij coronapatiënten een hoge dosis vitamine C kregen, is vorige maand gestopt omdat er geen mensen meer op de IC lagen.

De immunoloog pleit ervoor om deze vitamines gratis beschikbaar te stellen aan risicogroepen.

4.9 65 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

En dan eindelijk de stem van het gezonde verstand, luid en helder. Hoort zegt het voort

bloem
bloem
1 jaar geleden

Slik al jaren 1 vit.C pil per dag.
Ooit gelezen als je dat doet, ziekte bijna geen kans krijgt.
In ons geval zeer waar .
Wij zijn zelden ziek en dan nog matig.
Al jaren geen griep gehad.
Gewoon van kruidvat of zo . Kost bijna niets. Helpt fantastisch.

C, De Mantre
C, De Mantre
1 jaar geleden

Dat het goed en duidelijk mag doordringen, dat Bill Gates en de elite ons zitten uit te lachen, zonder mondkapje op hun snuit! Bevolkingen overal, wil dit a.u.b. zien, zet tot denken aan, mag ik hopen!

Waldema
Waldema
1 jaar geleden

Goed artikel.
Zonlicht en Vit. C zijn van vitaal belang voor een goede weerstand en zeker voor de allochtone bevolkingsgroep.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

50
0
We lezen graag je reactie!x