Archeologie

Britse historicus claimt graf Koning Arthur te hebben gevonden

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een historicus claimt de plek te hebben gevonden waar Koning Arthur begraven ligt. Graham Phillips, die al jaren onderzoek doet naar het leven van Koning Arthur, zegt bewijs te hebben gevonden dat de middeleeuwse heerser in het Engelse graafschap Shropshire is begraven.

De graftombe van de koning bevindt zich volgens de historicus in een oud fort net buiten het dorp Baschurch of bij een kapel. Hij heeft English Heritage opgeroepen een onderzoek in te stellen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Phillips borduurde voort op eerder onderzoek waaruit zou blijken dat Koning Arthur in een Romeins fort in Wroxeter leefde. Gedacht wordt dat de koning Groot-Britannië met zijn zwaard Excalibur verdedigde tegen de Saksen.

Gedicht
Britse historicus claimt graf Koning Arthur te hebben gevonden
Graham Phillips (Picture Cascade)

“Uit mijn onderzoek blijkt dat hij uit Shropshire kwam, niet uit het zuidwesten van Engeland zoals iedereen zegt,” aldus de historicus. Hij probeert toestemming te krijgen van English Heritage om opgravingen te verrichten.

In de bibliotheek van de Oxford-universiteit is een gedicht te vinden uit de middeleeuwen dat verwijst naar de koningen uit Wroxeter die in de ‘kerken van Bassa’ zijn begraven, aldus Phillips. Op die manier is hij uitgekomen bij Baschurch.

Schild

Hoewel er nog geen opgravingen zijn gedaan, is er al wel een gat gevonden waaruit een grot stuk metaal steekt. Volgens Phillips zou dat het schild van Koning Arthur kunnen zijn.

“Door de technologische vooruitgang kunnen we in de nabije toekomst mogelijk zien wat er in de grond zit zonder te graven,” besloot hij. “Het onderzoek is absoluut noodzakelijk omdat mensen de vindplaats anders misschien vernietigen.”

[MailOnline]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ph
Ph
7 jaren geleden

Er zijn wel vaker claims geweest dat ze het graf van Koning Arthur hebben gevonden, even vaak hebben ze achteraf hun woorden moeten terug nemen, of word er niet meer over gecommuniceerd.

Als wetenschap is dingen verkondigen zonder concrete bewijzen, dan is het nog erger met de wetenschap gesteld dan ik dacht!!

Berenbotje
Berenbotje
7 jaren geleden

Misschien kunnen ze dan nagaan of deze koning ook een Alien Reptile was, zoals beweerd wordt van de huidige koningin.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x