Homepagina » Archeologie » Britse historicus claimt graf Koning Arthur te hebben gevonden
Britse historicus claimt graf Koning Arthur te hebben gevonden

Britse historicus claimt graf Koning Arthur te hebben gevonden

Een historicus claimt de plek te hebben gevonden waar Koning Arthur begraven ligt. Graham Phillips, die al jaren onderzoek doet naar het leven van Koning Arthur, zegt bewijs te hebben gevonden dat de middeleeuwse heerser in het Engelse graafschap Shropshire is begraven.

De graftombe van de koning bevindt zich volgens de historicus in een oud fort net buiten het dorp Baschurch of bij een kapel. Hij heeft English Heritage opgeroepen een onderzoek in te stellen.

Phillips borduurde voort op eerder onderzoek waaruit zou blijken dat Koning Arthur in een Romeins fort in Wroxeter leefde. Gedacht wordt dat de koning Groot-Britannië met zijn zwaard Excalibur verdedigde tegen de Saksen.

Gedicht
Britse historicus claimt graf Koning Arthur te hebben gevonden

Graham Phillips (Picture Cascade)

“Uit mijn onderzoek blijkt dat hij uit Shropshire kwam, niet uit het zuidwesten van Engeland zoals iedereen zegt,” aldus de historicus. Hij probeert toestemming te krijgen van English Heritage om opgravingen te verrichten.

In de bibliotheek van de Oxford-universiteit is een gedicht te vinden uit de middeleeuwen dat verwijst naar de koningen uit Wroxeter die in de ‘kerken van Bassa’ zijn begraven, aldus Phillips. Op die manier is hij uitgekomen bij Baschurch.

Schild

Hoewel er nog geen opgravingen zijn gedaan, is er al wel een gat gevonden waaruit een grot stuk metaal steekt. Volgens Phillips zou dat het schild van Koning Arthur kunnen zijn.

“Door de technologische vooruitgang kunnen we in de nabije toekomst mogelijk zien wat er in de grond zit zonder te graven,” besloot hij. “Het onderzoek is absoluut noodzakelijk omdat mensen de vindplaats anders misschien vernietigen.”

[MailOnline]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ph
Ph
4 jaren geleden

Er zijn wel vaker claims geweest dat ze het graf van Koning Arthur hebben gevonden, even vaak hebben ze achteraf hun woorden moeten terug nemen, of word er niet meer over gecommuniceerd.

Als wetenschap is dingen verkondigen zonder concrete bewijzen, dan is het nog erger met de wetenschap gesteld dan ik dacht!!

Rene DH
Rene DH
Reactie op  Ph
4 jaren geleden

@Ph, inderdaad, er zijn al meer mensen geweest dat ze zeiden te weten waar Koning Arthur begraven ligt, en tot op heden is daar nog niets van waar gebleken, ook in dit geval niet.

Maar in het oorspronkelijke verhaal op de Mail Online is de historicus, Graham Phillips, een stuk genuanceerder dan het in dit artikel lijkt. Hij zegt dat hij bewijs heeft gevonden dat *suggereert* dat de middeleeuwse leider begraven is bij Baschurch. Hij noemt verschillende mogelijke locaties en stelt voor om nader onderzoek te verrichten.

Ik denk niet dat we ons zorgen hoeven te maken over de staat van de wetenschap. We worden hier hooguit een beetje meegesleept door een overenthousiaste redacteur. Blijft staan dat dit een interessant verhaal is, waar ik graag meer over lees, ook als zou blijken dat Koning Arthur’s graf niet gevonden wordt.

Ph
Ph
Reactie op  Rene DH
4 jaren geleden

“Ik denk niet dat we ons zorgen hoeven te maken over de staat van de wetenschap. We worden hier hooguit een beetje meegesleept door een overenthousiaste redacteur.”

Eerlijk gezegd vrees ik daar een beetje voor, denk maar dat men zeker wist dat er nog verborgen kamers in de Egyptische piramides te vinden waren…ondertussen zijn ze daar ook zo zeker niet meer van en word de kans op 50/50 geschat.
Of onlangs nog planeet x gevonden, terwijl het maar computer simulaties waren.

Natuurlijk ga en mag ik daarom niet heel de wetenschap op de zelfde hoop gooien, maar het zijn niet alleen redacteurs, de wetenschap doet dat ook te pas en ongepast.
Ik vermoed dat ze dat doen om bepaalde fondsen te kunnen krijgen voor verder onderzoek…maar tezelfdertijd plaats dat die zelfde wetenschap in een slecht daglicht.

Net als jij lees ik er ook graag over, maar ik zou het liever willen weten/lezen als ze daadwerkelijk iets gevonden hebben:))

Rene DH
Rene DH
Reactie op  Ph
4 jaren geleden

Je schreef “Natuurlijk ga en mag ik daarom niet heel de wetenschap op de zelfde hoop gooien, maar het zijn niet alleen redacteurs, de wetenschap doet dat ook te pas en ongepast.”
Dat ben ik met je eens, te vaak verschijnen er berichten dat sommige wetenschappers helaas niet integer handelen. Het zijn net mensen 🙂 En hoewel ik denk dat verreweg het grootste deel wel integer is, het plaatst, zoals je zegt, de wetenschap als geheel in een kwaad daglicht bij mensen die wel alles op één hoop gooien, spijtig genoeg.

En ook met je opmerking “ik zou het liever willen weten/lezen als ze daadwerkelijk iets gevonden hebben:))” ben ik het van harte eens. Hopelijk blijft NfN ons op de hoogte houden van de verrichtingen van historicus Graham Phillips.

Berenbotje
Berenbotje
4 jaren geleden

Misschien kunnen ze dan nagaan of deze koning ook een Alien Reptile was, zoals beweerd wordt van de huidige koningin.

Jeff
Jeff
Reactie op  Berenbotje
4 jaren geleden

ok en waar staat berenbotje dan voor? of is dat soms de alias waarmee jij alles belachelijk kan maken… bijvoorbeeld. En, van welke planeet ben jij?

x

Check Also

windparken

Windparken krijgen miljoenen per dag om géén stroom te produceren. En wie betaalt de rekening?

Windparken hebben afgelopen week omgerekend 3,5 miljoen ...

Mysterieuze 115 kilometer (!) lange muur ontdekt in Iran. Archeologen staan voor raadsel

Mysterieuze 115 kilometer (!) lange muur ontdekt in Iran. Archeologen staan voor raadsel

Archeologen zijn in Iran op de resten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x