Homepagina » Buitenaards » NASA brengt wetenschappers en theologen samen ter voorbereiding op buitenaards contact
NASA brengt wetenschappers en theologen samen ter voorbereiding op buitenaards contact

NASA brengt wetenschappers en theologen samen ter voorbereiding op buitenaards contact

Enkele dagen geleden bracht ruimtevaartorganisatie NASA wetenschappers, historici, filosofen en theologen bijeen ter voorbereiding op de ‘onvermijdelijke ontdekking’ van buitenaards leven. Tijdens het tweedaagse symposium werd besproken hoe we ons kunnen voorbereiden op de ontdekking van buitenaards leven, of het nu gaat om microben of om intelligente wezens.

NASA mengt zich in de discussie vanwege alle recente activiteit rond de ontdekking van nieuwe exoplaneten en ontwikkelingen op het gebied van astrobiologie in het algemeen. Eén van de vele sprekers deed al geregeld de wenkbrauwen fronsen. “Ik geloof dat buitenaards leven bestaat,” zei de jezuïtische broeder Guy Consolmagno, astronoom en planetair wetenschapper van het Vaticaan. “Ik zou verheugd zijn als we ergens anders in het heelal intelligent leven vinden.”

Consolmagno heeft openlijk gezegd dat iedere entiteit – ongeacht hoeveel tentakels het heeft – een ziel kan hebben. “En desgevraagd zou ik hen ook dopen.” In zijn nieuwe boek ‘Would You Baptize an Extraterrestrial’ stelt Consolmagno een aantal vragen, waaronder: Geldt de verlossing ook voor wezens van Proxima Centauri? Moet de kerk zendelingen naar andere planeten sturen? Hebben buitenaardsen hun eigen versie van Jezus? Moest God de Ster van Bethlehem handmatig verplaatsen?


Er zijn zo’n 10.000 miljard sterren die we vanaf de aarde kunnen zien. Zo’n 70 tot 80 procent van die sterren heeft planeten. Op tenminste een deel van die planeten zou je leven verwachten. Alleen al in de Melkweg bevinden zich ongeveer 50 miljard planeten die op de aarde lijken.

Tijdens de conferentie was er ook veel aandacht voor de opvolger van de Hubble-telescoop: de James Webb-ruimtetelescoop. De telescoop, die zo groot is als een tennisbaan, zal in 2018 worden gelanceerd en gaat vooral gegevens verzamelen over de atmosfeer van exoplaneten.

[Huffington Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Old Mason 33 schreef:

  Eind jaren 70 is er een speciale missie naar de maan gestuurd om een ETV te onderzoeken wat ze met de Apollo 15 missie hadden ontdekt.
  Het bleek een ETV te zijn van meer dan een kilometer lang. Autronauten hebben deze ETV (extraterresrial vehicle) betreden en er vele ontdekkingen gedaan waaronder het bergen van een vrouwelijke EBE (extraterrestrial biological entity). Het was een mensachtig vrouwelijk wezen en had een blauwachtige huid, ze was ongeveer 1.70 lang. Deze EBE is naar de aarde gebracht.
  Dit allemaal onder supervisie van de NASA, dus dat ze de mensen nog steeds willen laten geloven dat ze opzoek zijn naar microbe leven buiten de aarde is natuurlijk zeer lachwekkend.

  22 likes
  • hader schreef:

   Dat verhaal waarnaar je refereert is later afgedaan als een hoax.

   7 likes
   • Old Mason 33 schreef:

    Ja natuurlijk is het afgedaan als een hoax, er zijn speciale teams die dit soort waarheden moeten afdoen als kolder met de doelstelling ze te ontkrachten, en dit doen ze ook door binnenin de samenleving te opereren en de mentaliteit van de mensen te beïnvloeden. Het gezegde ” doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg ” is er eentje van. Iedereen het zelfde laten denken en alles wat afwijkt van de geïmplanteerde norm afdoen als zwakzinnig was een regelrechte tactiek.

    19 likes
   • Antonius schreef:

    natuurlijk amdat als de waarheid aan het licht komt alle geloven wel in kunnen pakken en al hun leiders als moordenaars vervolgd zullen worden ,of zullen ze dan zeggen wear habben es nicht gewoest

    3 likes
   • frans schreef:

    Maar wat een ouderwets geklets
    Terwijl Amerika/NASA al al op diverse planeten is geweest is dit een lachertje.
    maar dat zulle ze snel genoeg door hebben.
    Wat en shit. PEDOPLANET>FOR ROME

    1 likes
 • redice schreef:

  de mens zal altijd achterlijk blijven…ze gaan de kerk er weer bij betrekken om de aliens te dopen???
  wat een grap!!!
  doomed we are…

  24 likes
  • Kalki schreef:

   Is zeker een excuus om met kinder_E.T.’s sex te hebben en nu de kerk door de mand is gevallen met aardse kinderen.

   13 likes
  • Antonius schreef:

   ja dat zal een flinke klap voor hen zijn als ze erachterkomen dat God niet bestaat en ik denk dat ze toch verantwoording af moeten leggen voor al de moorden die in God,s naam zijn verricht . alleen omdat ze niet willen werken want ik gellof dat ze het wel weten .

   4 likes
 • Rob ter Horst schreef:

  Wat een arrogantie!

  Buitenaardsen dopen die ons technologisch en moreel al duizenden jaren vooruit kunnen zijn…

  26 likes
 • Buddy schreef:

  Tuurlijk, gelijk de buitenaardsen een religie aanhangen, kunnen we daar ook lekker oorlog mee voeren, nog meer geld in het laatje van de “intellectuele leiders met het verstand van een doperwtje”.

  Consolmagno verheft zich door het voor te doen komen alsof buitenaardsen “wezens met tentakels” zijn, en dus eigenlijk een minderwaardig iets zijn die je de waarden van het leven zou moeten leren.
  Wat dit betreft heeft het Vaticaan meer dan zijn waardigheid reeds verloren, het is eerder een bedrijf welk onder hun macabere dekmantel miljoenen levens op hun geweten heeft en blijkbaar aan de lopende band kinderen misbruikt.

  De enigen die ongeloofwaardig zijn en naar mijn mening in hun ontwikkeling zijn blijven staan , zijn diegenen die dit soort middeleeuwse uitspraken durven doen en hierin ook nog steevast geloven.

  De buitenaardsen lachen zich waarschijnlijk een deuk en zullen in plaats hiervan ons laten zien hoe het leven is als je echt je verstand gebruikt…!!

  You’re more then Welcome Friends

  18 likes
  • Jer schreef:

   Inderdaad. Als het gaat om buitenaardse een religie aan te hangen, dan zouden de buitenaardse meteen al weigeren om hun te laten dopen en een religie aan te nemen, aangezien ze veel verder technologisch en spiritueel ontwikkeld zijn.

   2 likes
 • Boppie schreef:

  Daar heb ik de Nasa, kerk of welke geloofs/wetenschaps instituut niet voor nodig.
  Ik heb mijn eigen ervaringen en die zijn voor mij persoonlijk het meest betrouwbaar.

  6 likes
  • Antonius schreef:

   kun en wil je die misschien met ons delen AUB

   3 likes
   • Boppie schreef:

    @Antonius
    Dit is moeilijk in woorden uit te drukken maar ik zal mijn best doen.

    Energievormen (wolkachtig wit) die ineens verschijnen als ik in de problemen zit
    Door een bepaalde energie gestuurd worden naar een oplossing (ook al is de situatie op dat moment uitzichtloos)

    Naar de lucht kijken en sterk aan iemand denken en deze persoon in wolkvorm ineens zien.

    Ineens een hele sterke liefde voelen die jou als mens vooruit wilt helpen en dan mooie witte vormen zien bewegen.

    En zo kan ik nog wel doorgaan. Ik heb niets tot weinig met Ufo’s omdat ik voel dat de ver ontwikkelde buitenaardsen (of hoe je deze ook zou wilen noemen) geen schepen nodig hebben. Mijn gevoel zegt dat zij er zijn om de mensheid te helpen… wie daar open voor staat.

    Ik hoop dat je er iets aan hebt.

    5 likes
    • Tony Oosterwaal schreef:

     dank je ,ik wou dat ik dat had

     1 likes
     • Boppie schreef:

      Elk mens kan dat dus jij ook. Ik kan dit door schade en schande medelen omdat mijn ego in de afgelopen 30 – 40 jaar zo groot was als een luchtballon. Ik was sceptisch, schold op andersdenkenden, een azijnpisser pur sang, altijd uit op gevecht en ga zo maar door. Totdat het leven ingreep en ik geen kant meer op kon (en dan nog probeerde ik door te gaan op deze vernietigende manier van leven).

      Er kwam een omslagpunt waarin ik het helemaal niet meer zag zitten en dacht: waar leef ik eigenlijk voor. Op dat moment kwam er iets over me heen (ik noem het buitenaardse liefde, het komt niet van iets van de aarde). Op dat moment begon ik het leven ietsje anders te bekijken. Het was een groeiproces van vele jaren om mij af te stemmen op deze energievormen. Ik zat destijds zo vast in een gedachtenspiraal waarvan ik nu zie dat ik een wereld heb gecreeerd in mijn eigen hoofd die zo ver buiten mijn natuur staat.

      Deze energievormen willen mensen helpen. Het enige wat ik hoefde te doen was mijn vastgeroeste en zelfvernietigende overtuigingen los te laten. Zodra ik los begon te laten ontstonden en ontstaan de mooiste situaties in mijn leven. Ik ben heel dankbaar dat ik op tijd tot inkeer ben gekomen. Ik hoop dat mijn schrijven jou kan onversteunen om ook deze ervaringen te krijgen.
      Succes!

      1 likes
 • mario schreef:

  consolmagno:geld verlossing ook voor wezens van proxima centauri?
  aub begin erniet aan,kijk maar wat het hier teweeg heeft gebracht en nu willen ze de ellende ook daar gaan verkondigen.
  wat een hoogmoed.

  12 likes
 • Strijdervoorvrijheid schreef:

  Niet te geloven, een buitenaardse proberen naar jou pijpen te laten dansen. Dit terwijl je het hier zelf nog niet op orde hebt. Nou vraag ik je?

  8 likes
 • hader schreef:

  Kijk dit bericht in een ander licht. Vroeger kon de kerk aliens afdoen als iets wat niet bestaat, heidens enz. Door vele berichten dreigden ze in een val te lopen door te verkondigen dat God alleen de mens heeft geschapen.

  Door de vooruitgang van de wetenschap zagen ze dat ze iets moesten doen, want die stelling werd zo langzamerhand onhoudbaar.

  Totdat iemand een uitweg zag; God heeft niet alleen de mens geschapen, maar ook al het andere leven in het heelal. Deze opvatting is niet in conflict met de eerdere stelling (De kerk werd zo gered) dus zijn volgens de kerk ook aliens potentiële christenen. (Of ze dat wel niet weten doet er niet toe) Als ze het niet weten, dan kunnen ze gedoopt te worden als ze daarom vragen, om ze zo het licht laten zien; De ware God.

  Vanuit het oogpunt van de kerk is dit bericht dus niet raar/vreemd/bezopen.

  0 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   God heeft inderdaad “buitenaardsen” geschapen namelijk engelen en cherubs. God zelf is ook buitenaards…

   2 likes
  • Zoutoplossing schreef:

   Eerlijk gezegd heb ik de zaken die jij roept over het niet erkennen van de mogelijkheid dat er buitenaards leven kan zijn nog nooit gehoord in de “main Stream” kerk. In ieder geval kan ik geen bronnen vinden uit de afgelopen 100 jaar. Of je moet al 500+ jaar terug maar toen zag de wereld er anders uit.

   Kun je het ook serieus onderbouwen (met de nadruk op serieus!)?

   2 likes
   • hader schreef:

    @Zoutoplossing
    “Met de kennis van nu” is je vraag aan mij. Ten eerste is de bijbel een mensenboek en hun relatie met God. Van oudsher was de kerk meer bezig met het beeld van hemel en hel. De term “Buitenaards leven” kwam totaal niet in hun werelddenkbeeld op. Dus je zult tevergeefs zoeken naar preken en standpunten van kerk op dit punt. De kerk was meer bezig zijn invloed aan te wenden om de duivel te bestrijden. Misstanden zoals de Spaanse Inquisitie, en heksenjacht enz zijn er een voorbeeld van. Als men vroeger de term alien zouden uiten, zou de kerk dat zien als de duivel.

    Het alien denkbeeld is eigenlijk gestart als gevolg van de UFO sightings tijdens en na WOII. Men werd geconfronteerd met UFO’s waarvan men de oorsprong en de onaardse bewegingen niet verklaren. De stap van een onbekend object bestuurt door buitenaards leven is snel gemaakt. De kerk hield zich ondertussen afzijdig. De theologen echter niet en zullen in het geheim zelf wel ideeën erover hebben gehad, maar dat kwam niet naar buiten.

    Intussen vorderde de wetenschap snel. Men was is staat om verder en verder te kijken dan ons eigen zonnestelsel. Buiten andere sterrenstelsels was men staat om steeds verder in te zoomen. Men vond planeten zie rond verre zonnen draaiden.

    De vraag of daar buitenaards intelligent leven kon zijn was ondertussen ook aan de orde, en luisterde men naar de sterren naar signalen.

    Al met al ontstond een onderhuidse liefde/haat relatie met de kerk en de wetenschap. Aan de ene kant de wetenschap, met hun kennis van de hemel, en de evolutie theorie (Wat indruist tegen de ideeën van de kerk. God heeft immers ons geschapen) en de kerk. Rond einde jaren 90 deed de kerkse theoloog Monseigneur Corrado Balducci een uitspraak m.b.t. dit fenomeen.

    ”Het is zeker mogelijk dat er op andere planeten leven is. De Bijbel sluit die mogelijkheid ook niet uit. Als we uitgaan van de geschriften en onze kennis van Gods almacht en ongelimiteerde wijsheid, kunnen we alleen maar instemmen met het idee dat leven op andere planeten mogelijk is. Sterker nog, het is niet alleen mogelijk, maar zelfs aannemelijk en waarschijnlijk.”

    Dit was een uitspraak (rond 2000) die op eigen conto was, en niet de officiële zienswijze was van de kerk. De weg was wel geëffend om jaren later tijdens een congres de volgende uitspraak van Father Gabriel Funes (chief astronomer of the Vatican) te horen

    “Just like there is an abundance of creatures on earth, there could also be other beings, even intelligent ones, that were created by God. That doesn’t contradict our faith, because we cannot put boundaries to God’s creative freedom. As saint Francis would say, when we consider the earthly creatures to be our “brothers and sisters”, why couldn’t we also talk about a “extraterrestrial brother”? He would still be part of creation.”

    Je zegt dat de kerk het bestaan van buitenaardse nooit heeft uitgesloten. Maar aan de andere kant heeft de kerk ook nooit het bestaan van buitenaards leven bevestigd. Dat is iets van de laatste decennia. Iets niet uitsluiten betekend ook dat men dat ervoor dat wel deed.

    0 likes
 • J. Selten schreef:

  Moehaha, ik denk dat onze “bezoekers” ons vertellen wat God is, en dat de kerk, en elke andere religie, er mijlen ver naast zitten. We zoeken intelligent leven buiten de aarde, omdat het OP aarde niet te vinden is.

  Dit is gewoon lachwekkend. Ik kan hier over door blijven gaan, maar woorden schieten te kort.

  6 likes
 • Faith schreef:

  Wat ik niet begrijp is dat mensen de link niet kunnen leggen tussen religies en E.T’s.
  Het zijn hoogontwikkelde entiteiten, ze kunnen veel meer dan wij en we weten dat ze het hier maar een beerput vinden waar ze nieteens kunnen aarden vanwege hun hoge trillingen. Wat ik uit religies haal is dat ze ons via religies willen laten weten dat dit voor ons ook weggelegd is, en dat kan op vele manieren. Hoewel er heel veel misdaden in naam van religies voorkomen, pikt een gelovige de zuivere boodschap van een religie er toch wel uit. Willen we ook onze trilligen verhogen dan zullen we toch eerst ons banale en beestachtige gedrag af moeten leren, op zijn minst proberen om zo zuiver mogelijk op de graad te leven, want dat zijn zij ook, zuiver op de graad, anders komen we daar niet. Hoge trillingen ja? Het verhogen van ons bewustzijn, contact krijgen met hoger ontwikkelden via de mind. Hoeveel misdaden ze ook plegen in naam van religies, nogmaals, een gelovige (in een hogere macht, maakt niet uit Islam, Christendom, Jodendom,) pikt die boodschap er toch wel uit. Religie betekent Hogere Macht, Opperwezen, God, spiritualiteit, beginsel, essentie, entiteit, herverbinden, de zin van het leven. En dat zou dan niets met E.T.’s te maken hebben? Voor mij hebben ze er alles mee te maken en boven hen staat God, die ik niet als een persoon met een grijze baard zie, maar als een dermate nog hogere energie dan die E.T’s dat het mijn pet te boven gaat, daarom denk ik ook nooit lang over God na, en ik begrijp ook dat een hogere macht sommige mensen absoluut niet uitkomt. Die mogen mijn idee van hoe het zit dan ook subiet van de hand wijzen.

  4 likes
 • benhur schreef:

  Daar sluit dit filmpje mooi bij aan.
  Weet dat NASA dit nooit zal doen zonder bijbedoelingen. …

  http://m.youtube.com/watch?v=WruCxsh8mfw

  3 likes
 • aliensbeliever schreef:

  De buitenaardse zijn zo intelligent dat ze zich niet zouden laten dopen en dat ze iedereen de echte waarheid vertellen over het geloof, de kerk en god.
  Ook zullen ze ons uit de crisis helpen en zorgen voor meer rust en vrede op aarde. Als de tijd zo ver is. Want de meeste mensen zijn hier nog niet aan toe. En pas als de grote leiders onder andere Obama aankondigd dat buitenaards leven bestaad en ze in vrede komen dan pas gebeurd er iets op de aarde.

  3 likes
 • Plei schreef:

  my mind is gone, my heart does the thinking now, dit artikel houd de trilling 3D in stand, althans zo voel ik dat, dat mensen hier nog serieus over nadenken en discussie willen hebben, oud nieuws, ben tot de conclusie gekomen dat ik liever geen herkauwer meer wil zijn. Liefde is de enige constante in deze schepping, prima als je graag nadenkt, maar met gedachten alleen krijg je geen first contact, je gevoel moet kloppen anders gaat de deur niet open. Full disclosure zal vet zijn, maar persoonlijk contact vanuit het hart is de eerste stap en alle disclosure die je nodig hebt om de mensen om je heen wakker te prikken. Zie het als een cirkel van mensen om je heen die op hun beurt ook weer mensen wakker maken, hoeft geen jaren te duren. De gesprekken die volgen met de mensen om je heen zijn amazing. One love peepz.

  2 likes
 • Garmijnos schreef:

  Er zijn wel afgevallen engelen en die zijn ergens in het heelal weer terug te vinden. Maar misschien kun je ze het beste aliens of buitenaardsen of binnenaardsen noemen . Ze zullen terugkomen en als je door de regels heen leest in de Bijbel. En past het hele verhaal ook voor een gelovige weer goed in elkaar.

  0 likes
 • max schreef:

  nu is de vraag nog waar dit buitenaardse vandaan komt uit ons universum of een ander dimensieversum en ja hoor daar komt de vraag weer komen ze via subspace of via een conversie punt wie hier een serieus antwoord op weet ik sta open voor suggesties

  0 likes
 • x

  Check Also

  astronomen

  Astronomen ontdekken gigantische muur achter de Melkweg: ‘We waren verrast’

  Astronomen hebben boven de Zuidpool een gigantische ...

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  >