Buitenaards

NASA brengt wetenschappers en theologen samen ter voorbereiding op buitenaards contact

Help ons door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkele dagen geleden bracht ruimtevaartorganisatie NASA wetenschappers, historici, filosofen en theologen bijeen ter voorbereiding op de ‘onvermijdelijke ontdekking’ van buitenaards leven. Tijdens het tweedaagse symposium werd besproken hoe we ons kunnen voorbereiden op de ontdekking van buitenaards leven, of het nu gaat om microben of om intelligente wezens.

NASA mengt zich in de discussie vanwege alle recente activiteit rond de ontdekking van nieuwe exoplaneten en ontwikkelingen op het gebied van astrobiologie in het algemeen. Eén van de vele sprekers deed al geregeld de wenkbrauwen fronsen. “Ik geloof dat buitenaards leven bestaat,” zei de jezuïtische broeder Guy Consolmagno, astronoom en planetair wetenschapper van het Vaticaan. “Ik zou verheugd zijn als we ergens anders in het heelal intelligent leven vinden.”

Consolmagno heeft openlijk gezegd dat iedere entiteit – ongeacht hoeveel tentakels het heeft – een ziel kan hebben. “En desgevraagd zou ik hen ook dopen.” In zijn nieuwe boek ‘Would You Baptize an Extraterrestrial’ stelt Consolmagno een aantal vragen, waaronder: Geldt de verlossing ook voor wezens van Proxima Centauri? Moet de kerk zendelingen naar andere planeten sturen? Hebben buitenaardsen hun eigen versie van Jezus? Moest God de Ster van Bethlehem handmatig verplaatsen?


Er zijn zo’n 10.000 miljard sterren die we vanaf de aarde kunnen zien. Zo’n 70 tot 80 procent van die sterren heeft planeten. Op tenminste een deel van die planeten zou je leven verwachten. Alleen al in de Melkweg bevinden zich ongeveer 50 miljard planeten die op de aarde lijken.

Tijdens de conferentie was er ook veel aandacht voor de opvolger van de Hubble-telescoop: de James Webb-ruimtetelescoop. De telescoop, die zo groot is als een tennisbaan, zal in 2018 worden gelanceerd en gaat vooral gegevens verzamelen over de atmosfeer van exoplaneten.

[Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
9 jaren geleden

de mens zal altijd achterlijk blijven…ze gaan de kerk er weer bij betrekken om de aliens te dopen???
wat een grap!!!
doomed we are…

mario
mario
9 jaren geleden

consolmagno:geld verlossing ook voor wezens van proxima centauri?
aub begin erniet aan,kijk maar wat het hier teweeg heeft gebracht en nu willen ze de ellende ook daar gaan verkondigen.
wat een hoogmoed.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
9 jaren geleden

Wat een arrogantie!

Buitenaardsen dopen die ons technologisch en moreel al duizenden jaren vooruit kunnen zijn…

Old Mason 33
Old Mason 33
9 jaren geleden

Eind jaren 70 is er een speciale missie naar de maan gestuurd om een ETV te onderzoeken wat ze met de Apollo 15 missie hadden ontdekt.
Het bleek een ETV te zijn van meer dan een kilometer lang. Autronauten hebben deze ETV (extraterresrial vehicle) betreden en er vele ontdekkingen gedaan waaronder het bergen van een vrouwelijke EBE (extraterrestrial biological entity). Het was een mensachtig vrouwelijk wezen en had een blauwachtige huid, ze was ongeveer 1.70 lang. Deze EBE is naar de aarde gebracht.
Dit allemaal onder supervisie van de NASA, dus dat ze de mensen nog steeds willen laten geloven dat ze opzoek zijn naar microbe leven buiten de aarde is natuurlijk zeer lachwekkend.

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x