Homepagina » Archeologie » Onderzoekers staan op het punt geheime kamer te vinden in Grote Piramide. Wat gaan ze aantreffen?
Onderzoekers staan op het punt geheime kamer te vinden in Grote Piramide. Wat gaan ze aantreffen?

Onderzoekers staan op het punt geheime kamer te vinden in Grote Piramide. Wat gaan ze aantreffen?

Experts denken op het punt te staan een verborgen ruimte te ontdekken in de Grote Piramide van Gizeh. Dat schrijft de Daily Mail.

Met behulp van infrarood thermografie zoeken archeologen van het project ScanPyramids naar verborgen kamers in de piramide.

De Grote Piramide is 146 meter hoog en was duizenden jaren lang het grootste door mensen gemaakte bouwwerk.

Exacte locatie

“Alle apparaten die we gebruiken zijn ontworpen om de locatie van de ruimte te vinden,” zei Mehdi Tayoubi van ScanPyramids.

“We weten dat er tenminste één is, maar we proberen de exacte locatie te achterhalen,” voegde hij toe.

Sommige archeologen hopen de geavanceerde technieken te gebruiken om de begraafplaats van de legendarische koningin Nefertiti te vinden.

Op zoek

Een Britse egyptoloog, Nicholas Reeves, gelooft namelijk dat haar resten verborgen zijn in een geheime kamer in de tombe van Toentanchamon.

Een team van de Polytechnische Universiteit van Turijn is nu van plan op zoek te gaan naar de resten van Nefertiti. Het onderzoeksteam wil echter niet veel kwijt over de zoektocht.

Vorig jaar zei de Egyptische minister van Oudheden Mamduh al-Damati dat de kans dat zich achter de graftombe van farao Toetanchamon twee geheime kamers bevinden 90 procent is.

Big bang

Hij baseerde zijn uitspraak op nieuw radaronderzoek dat was uitgevoerd door Japanse experts.

De Egyptische minister van Toerisme Hisham Zaazou liet zich toen al enthousiast uit over de mogelijke ontdekking van een geheime kamer achter de tombe van Toetanchamon.

Hij sprak van ‘de ontdekking van de 21e eeuw’ die ‘voor een big bang zal zorgen’.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • William schreef:

  Interessant is dat men stelt dat het “het grootste bouwwerk door mensen gemaakt is”.
  Met de huidige techniek en machines is het tot op heden niet mogelijk om dit soort blokken te maken, laat staan ze naadloos opelkaar te stapelen.

  • Robbedoes schreef:

   Ga eens kijken bij de plaatselijke steenhouwerij of in een marmergroeve. Dit soort blokken maken is echt geen probleem meer.

   • William schreef:

    Tuurlijk Robbedoes, 6.25 miljoen ton aan stenen die in de pyramide van Cheops zijn verwerkt, stenen van gemiddeld een paar duizend kilo per stuk kunnen ze bij de plaatselijke steenhouwerij of marmergroeve maken, met milimeter precisie….. waar woon jij?

    • Robbedoes schreef:

     Ik zeg alleen maar dat zulke blokken maken geen probleem meer is tegenwoordig, de rest sleep je er ineens bij.

     Luister: Mijn schoonpa is steenhouder. Ze maken in de steenhouwerij regelematig afdek stenen voor,bv , mausoleums. Deze wegen meestal tussen 1000 en 5000 Kg. En ja deze zijn op de mm nauwkeurig. (En ook nog eens gepolijst)

     Ik zeg niet dat ze er voor 6 miljoen ton aan stenen kunnen maken.

   • NN de Bruin schreef:

    Wetenschappers hebben geprobeerd dezelfde stenen te maken en deze vervolgens op een zelfde manier te stapelen. Het is tot op heden nog nooit gelukt.

  • Strijdervoorvrijheid schreef:

   @ robbedoes, ja op dit moment wel, maar de piramide van Cheops dateert ongeveer uit de steentijd (de grijze oudheid) in die tijd zaten wij met berenvellen om wijn uit de schedels van onze vijanden te zuipen en hadden wij net de stenen bijl ontdekt om mee te werken dus hoe deed men dat toen. Vergeet ook niet dat ze er 20 jaar over gedaan hebben om hem te bouwen in die tijd, hij bestaat uit verschillende blokken van ongeveer 8 tot 40 ton zitten erin verwerkt, hij bestaat uit ongeveer 2 tot 2,5 miljoen van die blokken, dat betekend dat men 20 jaar lang maand in maand uit elke week iedere dag 24 uur lang zonder pauze twee van die blokken per 5 minuten moet hebben neergelegd. Hoe deed men dat toen, hoe kreeg men die blokken zo scherp en strak met stenen bijlen uitgehakt daar naartoe en netjes 2 per 5 minuten op zijn plaats gelegd.

  • Frans2 schreef:

   Heb je wel eens een Egyptische piramide van dichtbij bekeken?
   Met je bewering van “naadloos opelkaar te stapelen”…
   https://www.google.nl/search?client=firefox-b-ab&biw=1223&bih=699&tbm=isch&sa=1&q=egyptian+pyramids+up+close&oq=close+up+egyptian+piramide&gs_l=psy-ab.1.0.0i8i13i30k1l2.17864.21285.0.23814.9.9.0.0.0.0.154.1064.1j8.9.0….0…1.1.64.psy-ab..0.2.301.3m5sJIlAih8

 • rayoflight schreef:

  De waarheid lees je niet in kranten en zie je niet op TV.

  Archeology moet wel blind zijn om niet te zien dat de geschiedenis van de mensheid niet klopt. Een ontdekking van wat dan ook zal niets veranderen. In mijn boekje is Archeology gewoon mainstream media. Ontdekkers , wetenschappers whatever. Lopen allemaal in de pas om de waarheid te verhullen . Dus wat ze ECHT zullen ontdekken zullen wij (gewone mensen) nooit horen.

 • Nea schreef:

  Goh, en dan te bedenken dat ze het mensengezicht uitgehakt hebben van de oorspronkelijke Sphinx. Dus ik heb bij dit nieuws wel een korrel zout bij nodig hoor.

 • helder schreef:

  Ik heb hierover een aantal jaren geleden al over gelezen op internet. Het zou kunnen gaan over Isis en Osiris en/of mummies of overblijfselen van deze twee. Heel spannend en intrigerend. Maar of de bevolking, wij dus geinformeerd gaan worden over de eventuele vondsten betwijfel ik. De eerste farao”s waren haar zoons.

  • salvar schreef:

   nee ik denk dat we niet geinformeerd worden.
   ze hebben waarschijnlijk allang bijzondere dingen ontdekt maar je hoort niets.

  • uuh eerst lijntje thc schreef:

   Zij leeft nog en is de duivel , de top van de pyramide 😜 geintje ouwe beer

  • Johan schreef:

   Dit gaat over de ontdekking over wie wij zijn in werkelijkheid. Het gaat hier om de heilige 3 eenheid!

   Isis = het vrouwelijke aspect oftewel moeder aarde
   Osiris = het mannelijke aspect oftewel vader zon
   Horus = het godelijke bewustzijn aspect oftewel het universum.

   Al deze aspecten huist in ons allen!
   Wij zijn namelijk multi-Dimensionale wezens van het licht met een ziel. Geincarneerd in 3D vorm als mens. Wij zijn degene die van boven zijn gekomen hier op aarde. Iedereen heeft het hoogste dimensie al een keer bereikt. Het is een kwestie van weer herinneren wie je bent in essentie.

 • 055 schreef:

  als er iets onverklaarbaars ligt zullen we het tog niet horen

 • zevenenergie schreef:

  De ruimtes in de piramid,s waren nooit bedoeld als graf tombe het zijn resonantie kamers.
  De piramide is een groot instrument. In de piramide staan grote klankschalen waarvan aangenomen is dat het stenengraf kisten zijn.
  Als je er in gaat liggen en de klankschaal wordt in trilling gebracht dan gaat de hele piramide in vibratie en resoneren in boven tonen, hoorbaar en onhoorbaar. Het resultaat is dat je een spirituele ervaring hebt en samen valt met het universum.

  U begrijpt wel dat de bouwers zeer ontwikkeld waren en dat het een geschenk van onschatbare waarde is.

 • uuh eerst lijntje thc schreef:

  Enige wat ze daar aan treffen is een gesmolten reactor het is rampgebied waarom denk jr anders er niks groeit en we doen tegenwoordig het zelfde over fuku en tjer 😱✌😘

 • Oskaar schreef:

  Ze doen ook alles daar om het toerisme weer op gang te krijgen ..

 • Haab schreef:

  Verborgen ruimte in de grote pyramide en vervolgens gaat het over het graf van Toetanchamon. for the record: dat zijn twee verschillende dingen, Farao toetje lag niet in de grote pyramide en er is NOG NOOIT een farao gevonden in een pyramide…………

 • IKKE MIKKE LORRELAND schreef:

  Misschien was de sphinx en de piramides wel zo groot om dino’s af te schrikken. Stel he haha

 • Rik schreef:

  Bijzonder verhaal wat hier boven staat……. Koningin Nefertiti ligt begraven in de vallei de Koninginnen. Het is de mooiste grafkamer die er is, en wordt nauwelijks open gesteld voor publiek ivm met oxidatie door in en uit ademen. Ik heb Nine For News hoog zitten, maar dit klopt echt niet….

  Ben bij én in die graf kamer geweest, evenals die van Toet…… Beiden vol met Egyptische relieken…. In de Grote Pyramide is niets aan graveringen…. Helemaal niets, behalve een door een amateur (slordig) ingegraveerd dingetje dat ons doet denken dat er een grote farao moet liggen…..

  Dat er nu in de Grote Pyramide een graf van Nefertiti zou zijn ontdekt lijk mij onwaarschijnlijk, maar ik ga er van uit dat de redactie van NineForNews ter plaatse is geweest om een en ander te checken en om ook te checken dat de originele tombe van Nefertiti een cover-up is….

  Echte journalistiek berust zich op waarheidsbevinding (en geen copy-paste artikelen) …. Daarom ben ik juist zo geïnteresseerd in de alternatieve media….. Maar…. En voor een ieder die er geweest is en deze monumenten live kunnen aanschouwen, moet het duidelijk zij dat dit et een broodje aap verhaal is.

  Ik blijf hopen dat ook de alternatieve media haar bronnen écht controleert…….

  • rocinante schreef:

   Nefertiti haar graf is toch nog niet gevonden? Een jaar geleden las ik dat haar graf weleens in een verborgen kamer in het graf van Toetanchamon kan liggen. Helaas trekt er daarna een dichte mist op, qua info.

   Die verborgen ruimtes zijn door een apparaat ontdekt, dat ze nu ook op de Grote Pyramides hebben losgelaten. Ik vermoed dat we nu weer niets verder gaan horen.

   Nog wat langer geleden las ik over serieus wetenschappelijk onderzoek bij de Grote Pyramides. Daar kwamen onverklaarbare temperatuursverschillen tevoorschijn, maar een verklaring daarvoor is er nog niet.

 • math schreef:

  De piramide is maar het topje van “ijsberg” , er ligt nog veel meer onder de grond . Maar dat mag men niet onderzoeken van Dr. Hawass van Egypte. Waarom is niet duidelijk? Als je iets te verbergen hebt , dan zal je ook iets te vrezen hebben. Misschien waren de gevluchte slaven eigenlijk de verdreven heersers, stel je voor !!!

 • wolfje schreef:

  een briefje met: ‘wie dit leest is gek’ zou m.i. een absolute topper zijn

 • NN de Bruin schreef:

  Tip: het werk van piramide onderzoeker Osmansgich, die onder adere ontdekte dat enkele piramides zijn gemaakt van beton dat sterker blijkt te zijn dan het sterkste beton dat we tegenwoordig kunnen maken.
  Uit zijn onderzoek blijkt ook dat veel piramides feitelijk véél ouder zijn dan wordt beweerd. En dat de geschiedenis die men op school krijgt onderwezen dus niet klopt (er waren dus veel eerder al beschavingen!).

  Link:
  https://youtu.be/O84VkWkKdaU

 • Frieske schreef:

  Ze gaan wederom iets aantreffen wat wederom niet van hun is, helaas pindakaas

 • Frieske schreef:

  Maar goed, ze blazen heel het oosten vol met de oude cultuur aan Gort en dan zullen ze je straks vertellen wat de waarheid van die kamer is 🙂 je geloof het zelf zekers..

 • Nietons schreef:

  Dat er een grote onthulling komt horen we al ruim 30 jaar…… uiteindelijk komen we niet veel verder dan een paar oude stoffige mummies van bijgelovige personen en een paar grafschatten…..

 • medium schreef:

  het is belangrijk dit niet te mogen ontdekken de kennis die deze mensen hadden en de moeite die ze gedaan hebben, voor een doel die niemand tot de dag nog snapt word niet goed begrepen .
  Dat ze winsen wat ze deden is wel duidelijk

 • FJM schreef:

  Ik zou zeggen kijk eens op deze site: http://www.hetgrotereplaatje.nl/pyramids.html, dit klinkt me beter in de oren, dan dat geneuzel op school over piramides.

 • x

  Check Also

  Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

  Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

  Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...

  China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

  China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

  Op zo’n 100 kilometer van Xi’an bevindt ...

  >