Archeologie

Onderzoekers staan op het punt geheime kamer te vinden in Grote Piramide. Wat gaan ze aantreffen?

Help door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Experts denken op het punt te staan een verborgen ruimte te ontdekken in de Grote Piramide van Gizeh. Dat schrijft de Daily Mail.

Met behulp van infrarood thermografie zoeken archeologen van het project ScanPyramids naar verborgen kamers in de piramide.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Grote Piramide is 146 meter hoog en was duizenden jaren lang het grootste door mensen gemaakte bouwwerk.

Exacte locatie

“Alle apparaten die we gebruiken zijn ontworpen om de locatie van de ruimte te vinden,” zei Mehdi Tayoubi van ScanPyramids.

“We weten dat er tenminste één is, maar we proberen de exacte locatie te achterhalen,” voegde hij toe.

Sommige archeologen hopen de geavanceerde technieken te gebruiken om de begraafplaats van de legendarische koningin Nefertiti te vinden.

Op zoek

Een Britse egyptoloog, Nicholas Reeves, gelooft namelijk dat haar resten verborgen zijn in een geheime kamer in de tombe van Toentanchamon.

Een team van de Polytechnische Universiteit van Turijn is nu van plan op zoek te gaan naar de resten van Nefertiti. Het onderzoeksteam wil echter niet veel kwijt over de zoektocht.

Vorig jaar zei de Egyptische minister van Oudheden Mamduh al-Damati dat de kans dat zich achter de graftombe van farao Toetanchamon twee geheime kamers bevinden 90 procent is.

Big bang

Hij baseerde zijn uitspraak op nieuw radaronderzoek dat was uitgevoerd door Japanse experts.

De Egyptische minister van Toerisme Hisham Zaazou liet zich toen al enthousiast uit over de mogelijke ontdekking van een geheime kamer achter de tombe van Toetanchamon.

Hij sprak van ‘de ontdekking van de 21e eeuw’ die ‘voor een big bang zal zorgen’.

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
6 jaren geleden

Interessant is dat men stelt dat het “het grootste bouwwerk door mensen gemaakt is”.
Met de huidige techniek en machines is het tot op heden niet mogelijk om dit soort blokken te maken, laat staan ze naadloos opelkaar te stapelen.

rayoflight
rayoflight
6 jaren geleden

De waarheid lees je niet in kranten en zie je niet op TV.

Archeology moet wel blind zijn om niet te zien dat de geschiedenis van de mensheid niet klopt. Een ontdekking van wat dan ook zal niets veranderen. In mijn boekje is Archeology gewoon mainstream media. Ontdekkers , wetenschappers whatever. Lopen allemaal in de pas om de waarheid te verhullen . Dus wat ze ECHT zullen ontdekken zullen wij (gewone mensen) nooit horen.

Nea
Nea
6 jaren geleden

Goh, en dan te bedenken dat ze het mensengezicht uitgehakt hebben van de oorspronkelijke Sphinx. Dus ik heb bij dit nieuws wel een korrel zout bij nodig hoor.

helder
helder
6 jaren geleden

Ik heb hierover een aantal jaren geleden al over gelezen op internet. Het zou kunnen gaan over Isis en Osiris en/of mummies of overblijfselen van deze twee. Heel spannend en intrigerend. Maar of de bevolking, wij dus geinformeerd gaan worden over de eventuele vondsten betwijfel ik. De eerste farao”s waren haar zoons.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x