Buitenland

Braziliaanse leger schakelt kartelleiders uit, ‘bereidt zich voor’

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

Bronnen melden dat het Braziliaanse leger gemobiliseerd wordt en leiders van drugskartels in Rio de Janeiro heeft uitgeschakeld. Het leger is de sloppenwijken, de zogeheten favela’s, binnengedrongen en heeft de leiders van het Comando Vermelho (Rode Commando) gedood. Dit kartel steunt Lula da Silva, de rivaal van president Bolsonaro.

Comando Vermelho controleert delen van Rio de Janeiro en is in 1979 gevormd als alliantie tussen de kartels en communisten. Als zij worden uitgeschakeld, is de kans op een burgeroorlog een stuk kleiner.

Volgens waarnemers kan dit het begin zijn van een militaire interventie.

De nationaal veiligheidsadviseur van president Biden, Jake Sullivan, is in Brazilië om te spreken met Lula da Silva. Belangrijkste punt op de agenda is het veroordelen van de oorlog in Oekraïne en het leveren van wapens aan Zelenski.

CIA

De CIA is sinds vorig jaar bezig om de integriteit van verkiezingen in Brazilië te ondermijnen. Sullivan en CIA-directeur William Burns vlogen naar het land om president Bolsonaro onder druk te zetten.

Afgelopen weekend gingen honderdduizenden Brazilianen opnieuw de straat op om te protesteren. Ze verzamelden zich bij legerbases en smeekten het leger om hun land te redden uit de handen van de communisten en de kartels.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Waar wachten we nog op?

Daarnaast zouden troepen zijn gestationeerd bij de grens met Venezuela om de communistische invasie te stoppen. Ook de inheemse bevolking laat van zich horen. Stamhoofd Roni van de Pareci zei in de Braziliaanse Senaat: “Waar wachten we nog op? Iedereen weet dat onze verkiezingen zijn vervalst.”

Twitter-baas Elon Musk laat weten dat hij ‘veel verontrustende tweets’ heeft gezien over de recente verkiezingen in Brazilië. Als deze berichten kloppen, is het mogelijk dat Twitter-medewerkers de voorkeur hebben gegeven aan linkse kandidaten, aldus Musk.

(Video verwijderd? Klik hier...)


[The Gatway Pundit]

4.9 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjaak
Sjaak
2 maanden geleden

Lula is een loophondje van het WEF, daarom werd hij op die positie gefraudeerd: BRICS is de toekomst.

Hopelijk wordt hij afgezet door het leger, wat vooralsnog aan de kant van het volk staat, in tegenstelling tot legers in Westerse landen.

Ron
Ron
2 maanden geleden

Nu nog in Nederland, dat zou mooi zijn.
Er zijn berichten dat het leger wereldwijd zal ingrijpen.

Hugo
Hugo
2 maanden geleden

De wereld is een grote corrupte tering bende, veroorzaakt door WEF aanhangers, en daar moet een einde aan gemaakt worden. dit is erger dan een oorlog, dit is psychische onderdrukking en psychische martelingen. De daders zijn de omgekochte corrupte regeringen wereldwijd.

Geen schaap
Geen schaap
2 maanden geleden

Truth willl out, zoals ik al zei. Naarmate de eindtijd naderst, worden overheden steeds wanhopiger, Geld zal devalueren en wordt niets meer waard. Crypto is flase, en niet gedekt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

80
0
We lezen graag je reactie!x