Homepagina » Natuur en Milieu » In dit filmpje van 4 minuten vernietigen 4 klimaatwetenschappers de global warming-mythe
In dit filmpje van 4 minuten vernietigen 4 klimaatwetenschappers de global warming-mythe

In dit filmpje van 4 minuten vernietigen 4 klimaatwetenschappers de global warming-mythe

In onderstaand filmpje van vier minuten vernietigen vier klimaatwetenschappers de global warming-mythe.

Tom Harris, directeur van de International Climate Science Coalition, verwees naar een uitspraak gedaan door de Canadese klimatoloog Tim Ball.

Die heeft gezegd dat het in de afgelopen 10.000 jaar vrijwel altijd warmer is geweest dan nu.

1922

Meteoroloog Stanley B. Goldenberg citeerde uit een alarmerend rapport van de American Meteorological Society, waarin wordt gesteld dat het meeste ijs op aarde binnen nu en enkele jaren zal smelten en dat de meeste kuststeden als gevolg van de zeespiegelstijging onbewoonbaar zullen worden.

Het rapport is geschreven in november 1922.

“Raad eens wat er daarna gebeurde,” zei Goldenberg. “De aarde koelde af.”

Vijf tot 10 procent

Emeritus hoogleraar Richard A. Keen van de Universiteit van Colorado vulde de uitspraak van dr. Ball aan en wees erop dat het sinds het ontstaan van de aarde bijna altijd warmer is geweest dan nu.

Uit het geologische bewijs blijkt dat er in de afgelopen 4,65 miljard jaar gedurende vijf tot 10 procent van die tijd substantiële hoeveelheden ijs op aarde waren, aldus Keen.

Harris voegde daaraan toe dat de CO2-waarden niet eerder zo laag waren als nu.

Stelt niets voor

Hij zei: “440 miljoen jaar geleden, tijdens een zeer koude periode, zat er 1100 procent meer CO2 in de lucht dan nu.”

Dat de concentratie in de afgelopen eeuw met 40 procent is toegenomen, stelt dus niets voor, zei Harris.

Bekijk het filmpje hieronder:

[The Heartland Institute]


Vond je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. ja en zie dat maar in die botte hersens te prenten hier in t Haagse en Holland b.v……
  Dan valt er niks meer te plukken bij de burgers , het financiële belang gaat in dit geval boven de waarheid welke dan ook,. Als het niet zo treurig was zou je er nog om kunnen lachen omdat het spel zo doorzichtig is…aan de andere kant laten we ook alles maar gebeuren…..Alhoewel er steeds meer mensen wel doorhebben dat het zo niet langer kan….In het verleden had je vaak nog een stevige oppositie , maar het is nu meer eigenbelang en een leuke baan, de sociale structuren zijn weg ingeruild voor het verdienmodel ……….Het is niet de vraag wat moet er veranderen maar wanneer…..

  15 likes
  • Hoi Louise,

   Ik zie dat jij niet geloofd in klimaatverandering, nou ik kan je vertellen dat klimaatverandering de normaalste zaak van de wereld is, het is in de geschiendenis al zo vaak voorgekomen dat het klimaat drastisch verandert is, door allerlei oorzaken alleen nu heeft de mens er een handje in, in het bovenstaande filmpje word een beetje lacherig gedaan over co2, maar dit heeft wel degelijk invloed, en ze hebben het over 440 miljoen jaar geleden toen de zon nog heel weinig lichtkracht had en er meer co2 nodig was om de planeet enigzins leefbaar te maken, en al het leven nog onder water leefde, ijstijden en warme periodes zijn de normaalste zaak van de wereld, maar normaal gesproken gaan daar duizenden jaren overheen voordat er een graad verschil in de gemiddelde temeratuur zit, niet zoals we nu zien, in 120 jaar 1,4 graden ofzoiets dat is erg onnatuurlijk daar moet een andere oorzaak voor zijn, wij als mens hebben de laatste 18000jaar geluk gehad dat het weer stabiel is gebleven in de geschiedenis van de aarde zie je continu ijstijden van af 18000 jaar geleden tot het begin en we hebben geen idee waarom de aarde die krijgt, als je kijkt op wikipedia hebben ze en mooi grafiek van de temperatuur van 440 miljoen jaar geleden, https://nl.wikipedia.org/wiki/Klimaatverandering en zie je dat de gemidelde temperatuur ook 4,5 graden hoger ligt dan nu dus dat onkracht gelijk bovenstaand filmpje over het hoge co2 gehalte in die tijd wat geen invloed zou hebben, maar ja mensen roepen maar zonder zelf onderzoek te doen zelfs wetenschappers heb ik ontdekt al een hele lange tijd klimaat verandering hoort bij de aarde en wij als mens gaan het moeilijk krijgen omdat veel gewassen niet in een warmer droge klimaat gekweekt kunnen worden, omdat rivieren uitdrogen omdat er geen ij meer op de bergen ligt enzovoort.
   groet Remco

   5 likes
   • Uhhhhhh Hoi Remco…
    Ik heb juist de afgelopen periode aangegeven dat er wel degelijk een klimaat verandering gaande is en ja dat doet de aarde al miljoenen jaren,….
    Alleen de hysterie erom heen vind ik niks, dat hele CO2 verhaal verschilt nogal ook op wetenschappelijke site’s.
    Op de klimaatverandering die moeder aarde produceert moet de mens anticiperen anders komen er problemen ….voor zo ver dat mogelijk is…..
    Wij mensen vervuilen wel ons leef klimaat en daar is wel degelijk iets aan te doen…. Intussen gebruikt iedereen het woord ,, klimaat ,, voor allerlei propaganda en politieke doeleinde vooral financiële en daar creëer je angst en valse informatie mee zodat niemand weet waar het eigenlijk om gaat…… groet Louise.

    9 likes
    • Hoi Louise,

     jij bekijkt het meer vanuit politiek oogpunt ja ik hou me daar niet zo mee bezig sinds een paar jaar te groot zooitje, ik begrijp wel dat er geld voor nodig is om dingen te veranderen dus vind dat de politiek dat maar eens af moet ronden, maar over die klimaatveranderingen ik hoor alleen maar mensen dat het een hoax is dus dacht….. maar oke

     gr remco

     0 likes
   • 440 miljoen jaar geleden de zon minder zonkracht ? Hoe weet je dat ? “Zonkracht” wordt niet vastgelegd in onze aardse geologische gegevens en kan dus niet gebruikt worden als parameter.

    5 likes
    • De zon genereert energie door middel van kernfusie, waarbij voortdurend waterstof in helium wordt omgezet. Momenteel is naar schatting ongeveer de helft van de waterstof in de kern van hoi john,
     kijk eens op wikipedia,

     de zon opgebruikt. Naarmate de zon ouder wordt en er meer waterstof omgezet zal worden, nemen de lichtkracht en hitte die de zon uitstraalt toe. Toen de zon een hoofdreeksster werd, was haar lichtkracht maar 70% van wat deze nu is. Gemiddeld neemt haar lichtkracht per 110 miljoen jaar met 1% toe.[16] Over 3 miljard jaar zal naar verwachting de lichtkracht van de zon met 33% zijn toegenomen ten opzichte van het heden. Wanneer over 4,8 miljard jaar de waterstof in de kern geheel opgebruikt zal zijn, zal de lichtkracht zijn toegenomen met 67%.

     1 likes
   • Ik geloof niet in klimaatsverandering want stel nu dat:
    De wereld heeft een zeer lange tijd geleden de zo zeer genaamde ‘ijstijd’ meegemaakt wat als de aarde nu nog steeds aan het herstellen is van die ijstijd en wij gewoon denken dat de aarde opwarmt?

    1 likes
  • Hier volgen mensen de politiek van arrogante wetenschappers en geven hun de macht in handen. Zij zijn vervuld met de gevestigde orde en die wordt bekend bij je gemaakt naar je lotspositie via school etc.

   0 likes
 2. denk maar niet dat milieu idioten of de regering zich hier iets van aantrekken ze gaan verder op de ingeslagen weg,dus onze zakken leegkloppen.
  ik ga mijn houtkachel maar eens flink opstoken.

  10 likes
 3. In 1922 was men dus ook al druk in de weer om angst en paniek te zaaien alleen werd het toen nog niet zo grondig doorgevoerd als nu. Van al die doemscenario’s is immers ook weinig terecht gekomen zo blijkt maar weer. Laten wee die klimaatgekkies de macht ontnemen en opsluiten in één of ander gesticht zodat we verder kunnen met ons leven. De aarde blijkt koeler dan verreweg de meeste tijd uit de geschiedenis en het co2-gehalte historisch laag in verhouding, ondanks de te verwaarlozen luttele verhoging van de laatste paar jaar zo leert ons de geschiedenis.

  4 likes
  • De aarde is als een levend organisme dat steeds zijn balans zoekt. De mens is slechts een nietige parasiet die bij wildgroei het evenwicht verstoord en het afweersysteem van de aarde triggert.

   1922 is in aardse termen als gisteren dus zie nu het resultaat. Het doet er niet toe wie of wat de oorzaak is. Het klinkt plausibel om gegevens van tienduizenden jaren geleden erbij te slepen maar toen liepen wij hier niet rond. De mensheid gedraagd zich als een sprinkhanenplaag. Plundert de planeet en vreet alles kaal. Dat heeft ze kennelijk al eerder gedaan, aangezien er in ons universum geen levende planeet meer over is. Tja dan breekt de paniek uit.

   3 likes
  • In 1922 kon men de mensen veel slechter bereiken. Nu is dat handig want iedereen loopt met een smartphone en is dus bereikbaar voor alles en nog wat. Daar wordt handig gebruik van gemaakt. Vroeger las je een krant, als je die kon betalen. Nu kun je 1000x per dag het nieuws lezen. In alle kranten.

   0 likes
 4. 10% overschot sneeuwval en smelten van Groenland is zo’n 70 cm wereldwijd stijging plus b.v.1% Antarctica overschot is al 130 cm bijelkaar =dag Nederland en bijna alle grote steden aan de oceanen.Deze kans wordt steeds realistischer aangezien het zowel op als onderwater warmer wordt.De discussie welles nietes mens oorzaak is kunst matig gecreëerd .De vraag is zijn wij, de mensheid nu ver genoeg om zelf het klimaat de goede richting voor onze mens maatschappij te sturen ongeacht de oorzaak .Er is maar een paar graden voor nodig om wel of geen ijstijd te hebben of wel of geen voor het grootste gedeelte ongeschikt voor landbouw of geschikt.
  De stijging van de oceanen is te temperen met het creëren van bos op plaatsen waar alleen zee water is met ontziltings fabrieken.Het overtollige pekel kan mogelijk gebruikt worden om de bel zoet smelt water die de golfstroom afremt weer zout te maken.Kortom voor de creatievelingen onder ons genoeg om over na te denken.
  De geld stroom van b.v de Koch industries is zo groot dat elk instituut gekocht of opgericht kan worden .Die truc is al zo oud als de wereld :wiens voedsel men eet wiens passie men preekt.Als ze bemant kunnen worden met de juiste mensen.Een offshore rekening met een miljoentje op nummer of een exorbitante betaling van een rekening of opdracht kan eventueel wonderen verrichten om de volgende boodschap te verkondigen :er is niets aan de hand we kunnen gelukkig gewoon doorgaan met geld verdienen met onze investeringen die nu hun waarde behouden.
  Gisteren zag ik waterstofgas als aardgas vervanger die in het bestaande gasnet gebruikt kan worden .
  Met masaal vriendelijke stroom uit wind en zon kan waterstof gemaakt worden en dan kan van waterstof weer een vloeistof gemaakt worden door het te koppelen aan een andere molecuul die dan weer als brandstof gebruikt kan worden in verbrandingsmoters Er zijn al twee van die koppelingen ontdekt. Dan zijn we er al bijna zonder te veel extra kosten .Mvrg,Marcel

  5 likes
 5. Zolang de wildgroei aan bevolking in Afrika, India en China nog niet in de berekeningen meegenomen wordt zijn de diverse CO2 scenarios totaal niet serieus te nemen!

  3 likes
 6. Ach…waren onze politici maar half zo intelligent als deze 4 wetenschappers.

  Maar ja politici met flut opleidingen mogen de dienst uitmaken en bepalen hoe onze levens verpest mogen worden met drogredenen.
  Gelukkig is er 1 uitzondering maar die wordt naar hartenlust afgezeken en weggehoond.

  1 likes
  • Hoi Thomas,

   Helaas zijn die wetenschappers helemaal niet zo intelligent, ze spreken over een tijd waar het co2 gehalte 10x hoger lag, maar de temperatuur lag ook 5 graden hoger toen, maar dat vergeten ze er even bij te vermelden.

   Gr. Remco

   1 likes
 7. Ze hebben de jonge schoolkinderen al te pakken. Deze nog onderontwikkelde hersentjes denken dat de mens de temperatuur doet stijgen en dat de Indianen in de VS tgv zonnesteek zijn gereduceerd.

  1 likes
 8. Wat een onzinnig filmpje. Alles even door elkaar schudden om maar je gelijk te halen. C02 alleen zorgt niet voor de verandering. En dat de aarde vaker warmer is geweest zegt ook niets over nu. Het gaat hier om de korte tijdsperiode waarin dit gebeurt. En dit valt alleen te verklaren door toename van de C02.

  2 likes
 9. Maar Remko,
  Het gaat toch ook over de invloed van de mens.
  In die tijd waren er niet of nauwelijks mensen. En was er van industrie al helemaal geen sprake.
  Het Co2 gehalte fluctueert en dat heeft oorzaken die buiten menselijke activiteit liggen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bij de NPO hoor je alleen maar onwetenschappelijk en manipulatief cijfergegoochel over klimaatverandering. Dit is het beste voorbeeld

Onwetenschappelijk en manipulatief cijfergegoochel over klimaatverandering bij de NPO. Dit is het beste voorbeeld

Hoofdredacteur van het AD Hans Nijenhuis confronteerde ...

Exclusief verkrijgbaar: het NineForNews Jaarboek 2018. Bestel alvast je exemplaar

Het NineForNews Jaarboek is verschenen. Wees er snel bij

Het is nu voor het eerst mogelijk ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+