Buitenland

“Triest, maar niet verrassend”: Bewakers Dakota-pijpleiding gelinkt aan huurlingenfirma Blackwater

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eén van de particuliere beveiligingsbedrijven die tijdens het protest tegen de Dakota-pijpleiding honden op betogers afstuurde, blijkt banden te hebben met Amerikaanse militaire interventies in Irak en Afghanistan en heeft geheime operaties uitgevoerd voor de beruchte huurlingenfirma Blackwater.

Het bedrijf achter de Dakota Access Pipeline heeft verschillende beveiligingsbedrijven ingehuurd, waaronder TigerSwan Security.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Democracy Now! onthulde dat bewakers van de pijpleiding op 3 september pepperspray hadden gebruikt en honden hadden losgelaten op indianen, die zichzelf beschermers in plaats van betogers noemen.

Controverse

Naar aanleiding van de onthullingen werd een onderzoek ingesteld, waaruit bleek dat de bewakers niet over de juiste papieren beschikten.

Een onderzoek van DeSmogBlog heeft de controverse rond de beveiligingsfirma nog verder aangewakkerd.

TigerSwan zetelt in North Carolina, maar heeft ook kantoren in Irak, Afghanistan, Saoedi-Arabië, Jordanië en diverse Zuid-Amerikaanse steden.

CIA

De firma is in 2007 opgericht door voormalig Delta Force-commando’s en is actief in 79 verschillende landen.

“Het is triest, maar niet verrassend dat deze firma in verband wordt gebracht met de Amerikaanse interventies in Afghanistan en Irak,” zei Medea Benjamin van Code Pink, een vrouwenbeweging tegen oorlog.

Oprichter en voorzitter van TigerSwan is James Reese, die onder meer de CIA-directeur adviseerde over de invasie van Afghanistan.

Azië

Onderzoeksjournalist Jeremy Scahill, auteur van het boek Blackwater: The Rise of the World’s Most Powerful Mercenary Army zei dat TigerSwan door Blackwater werd gebruikt voor geheime operaties.

Uit zijn boek blijkt dat Blackwater ook oliepijpleidingen in Azië heeft bewaakt.

[teleSUR]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Benhur
Benhur
7 jaren geleden

Zo worden de oer inwoners en eigenaren van het land Amerika behandeld. En geen VN die daar wat van zegt of durft te zeggen. Maar als het om een traditioneel kinderfeestje gaat in een klein kikkerlandje dan zijn ze van de partij om deze te verzieken.

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

Staat ons ook te wachten. Immers CETA. verzet? – > miljarden claims om je oren.
U hebt het gecontstateerd. Ook onze Bilderberg regering en coalitiepartijen zijn voor; het volk tegen.
Wiens stemt telt (wel)?

De EU staat prominent op het lijstje van de Canadese mijnbouw-tycoons om te gaan fracken.
En het werkt zo: geef je ze 1 vinger . . .
de globalisten runnen de Verenigde Nazi’s inmiddels al, m.n. via de UN-Foundation.
‘UN Global Compact’ = business self-regulation.
(opm. fascisme dus gelegaliseerd; tout Den Haag: fanatiek vóór.

‘Istanbul Process’ van de VN: censuur van kritiek op de omvolking van de VS en EU; 2 dagen na de conferentie, bij terugkeer, werd de Am. ambassadeur in Benghazi i/o Hitlerite Clinton vermoord.

VN-gepantserde eenheden zijn inmiddels in paraatheid gebracht op verlaten Am. vliegbases – om eventuele (verwachte, of anders georganiseerde!) protesten van burgers met uitroepen van de noodtoestand – met geweld – neer te slaan. 8 november? Kerst? God beware ze, verhoede het.
http://beforeitsnews.com/alternative/2013/03/unnato-troops-delivering-dhs-armored-vehicles-usa-2585082.html

Richie
Richie
7 jaren geleden

Zijn dit misschien dezelfde organisaties die achter de zogenaamde Boko Haram zitten in Nigeria die honderden kinderen ontvoeren om later te (laten) verkrachten?? Ook in Nigeria speelt er al enige jaren gerommel inzake de oliepijpleiding daar.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Lees wiki over Aramco.(Arabian American Oil Campany) Zo heette het tot 1988. Daarna Saudi Aramco. Het Westen(Jubail(Texas 50% aandelen)/Yandu(shell 50% aandelen)/Petro Rabigh(Japan 62% aandelen) zit nu onder de nuk van Saudi Arabië via belasting/geldconstructies. De westerse olie komen dus uit steden van Saudi Arabië. En wie is Killary’s best friend? Advisor Huma Abedin(geboren in Saudi Arabië). Haar moeder zit bij de Saudische broeder/zusterschap organisatie. Lees/bekijk voor meer: Niburu.co Anti Christ is onderweg…Nu begrijp je ook waarom de moskeeën(gesponsord vanuit Saudi Arabië) hier in Nederland gebouwd worden. Bij deze: ik heb niks tegen moslims, die het Quaranisme aanhangen/ben wel tegen extreem conservatieve organisaties. Nu begrijp ik ook, waarom de moslim broederschap uit Egypte is gegooid. Egypte is de bakermat van het Quranisme.(pure geloof/los van rijkdom) Niet het “olierijkdom geloof” uit Saudi Arabië.
Concurrenten van deze groep(Het westen/Saudi Arabië): Rusland, China, Venezuela, Brazilië en Maleisië. Las ook bij wiki over geschiedenis van Royal Dutch Shell in Indonesië. Oorlog van de Molukken ging over Olie. Plaatsen/zoeken van olie/raffinaderijen enz. Vandaar dat hun land niet onafhankelijk werd verklaard?
Dat die pijpleiding zijn doorgang moet krijgen is een noodzaak voor de VS/olie, maar ook voor de EU(Het westen/grootaandeelhouders). Voor het wereld spel dan/globalisering/nog inbreng van het Westen. De Brexit/PB(brits/amerikaans) heeft hier ook mee te maken. Als de boel dadelijk uit de hand loopt(oorlog) kan het bedrijf zich snel zelfstandig terugtrekken. Maakt niet uit van welke kant de bedreiging komt.
Omdat Shell nu half Brits/half Nederlands is, is een Brexit voor de EU nu niet bevorderlijk.
Top 10 landen olie/energie voorraden:
1. Saudi Arabië(460017 miljard vaten)2. Venezuela(297571 miljard vaten). 3. Canada(175200 miljard). 4. Iran(154580 miljard). 5. Irak(147 miljard). 6. Koeweit(111,5 miljard). 7. Verenigde Arabische Emiraten(97,8 miljard). 8. Rusland(60 tot 116 miljard). 9. Libië(48 miljard). 10. Kazachstan(39,8 miljard).
Ik heb dit lijstje even hier neergezet, dan kun je een beetje inschatten hoe de verhoudingen in de wereld liggen qua olievoorraden/macht. Waarom er dingen hier en in bepaalde landen zijn gebeurt/of gaan gebeuren.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x