Homepagina » Buitenland » “Triest, maar niet verrassend”: Bewakers Dakota-pijpleiding gelinkt aan huurlingenfirma Blackwater
"Triest, maar niet verrassend": Bewakers Dakota-pijpleiding gelinkt aan huurlingenfirma Blackwater

“Triest, maar niet verrassend”: Bewakers Dakota-pijpleiding gelinkt aan huurlingenfirma Blackwater

Eén van de particuliere beveiligingsbedrijven die tijdens het protest tegen de Dakota-pijpleiding honden op betogers afstuurde, blijkt banden te hebben met Amerikaanse militaire interventies in Irak en Afghanistan en heeft geheime operaties uitgevoerd voor de beruchte huurlingenfirma Blackwater.

Het bedrijf achter de Dakota Access Pipeline heeft verschillende beveiligingsbedrijven ingehuurd, waaronder TigerSwan Security.

Democracy Now! onthulde dat bewakers van de pijpleiding op 3 september pepperspray hadden gebruikt en honden hadden losgelaten op indianen, die zichzelf beschermers in plaats van betogers noemen.

Controverse

Naar aanleiding van de onthullingen werd een onderzoek ingesteld, waaruit bleek dat de bewakers niet over de juiste papieren beschikten.

Een onderzoek van DeSmogBlog heeft de controverse rond de beveiligingsfirma nog verder aangewakkerd.

TigerSwan zetelt in North Carolina, maar heeft ook kantoren in Irak, Afghanistan, Saoedi-Arabië, Jordanië en diverse Zuid-Amerikaanse steden.

CIA

De firma is in 2007 opgericht door voormalig Delta Force-commando’s en is actief in 79 verschillende landen.

“Het is triest, maar niet verrassend dat deze firma in verband wordt gebracht met de Amerikaanse interventies in Afghanistan en Irak,” zei Medea Benjamin van Code Pink, een vrouwenbeweging tegen oorlog.

Oprichter en voorzitter van TigerSwan is James Reese, die onder meer de CIA-directeur adviseerde over de invasie van Afghanistan.

Azië

Onderzoeksjournalist Jeremy Scahill, auteur van het boek Blackwater: The Rise of the World’s Most Powerful Mercenary Army zei dat TigerSwan door Blackwater werd gebruikt voor geheime operaties.

Uit zijn boek blijkt dat Blackwater ook oliepijpleidingen in Azië heeft bewaakt.

[teleSUR]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Benhur schreef:

  Zo worden de oer inwoners en eigenaren van het land Amerika behandeld. En geen VN die daar wat van zegt of durft te zeggen. Maar als het om een traditioneel kinderfeestje gaat in een klein kikkerlandje dan zijn ze van de partij om deze te verzieken.

  • Henk schreef:

   In 2001 hoorde ik het nog zo zeggen;
   Je bent VOOR ons, of je bent TEGEN ons; Ben je tegen ons dan ben je onze vijand.
   Ik dacht toen dat er bedoeld werd voor het M.O. maar dat duurde maar kort, nl. bedoeld werd, wereldwijd!
   Hierna komt eventueel CETA/TTIP.

  • flardinga schreef:

   @Benhur,
   Zwarte Piet heeft hier niet zoveel mee te maken denk ik, trouwens die First Nations zouden het grotendeels eens zijn met die protesten tegen ZP, zij zijn zelf tot nu toe nog steeds slachtoffers zijn van genocide en discriminatie door de Amerikaanse overheid en dat al eeuwenlang.

 • War on Error schreef:

  Staat ons ook te wachten. Immers CETA. verzet? – > miljarden claims om je oren.
  U hebt het gecontstateerd. Ook onze Bilderberg regering en coalitiepartijen zijn voor; het volk tegen.
  Wiens stemt telt (wel)?

  De EU staat prominent op het lijstje van de Canadese mijnbouw-tycoons om te gaan fracken.
  En het werkt zo: geef je ze 1 vinger . . .
  de globalisten runnen de Verenigde Nazi’s inmiddels al, m.n. via de UN-Foundation.
  ‘UN Global Compact’ = business self-regulation.
  (opm. fascisme dus gelegaliseerd; tout Den Haag: fanatiek vóór.

  ‘Istanbul Process’ van de VN: censuur van kritiek op de omvolking van de VS en EU; 2 dagen na de conferentie, bij terugkeer, werd de Am. ambassadeur in Benghazi i/o Hitlerite Clinton vermoord.

  VN-gepantserde eenheden zijn inmiddels in paraatheid gebracht op verlaten Am. vliegbases – om eventuele (verwachte, of anders georganiseerde!) protesten van burgers met uitroepen van de noodtoestand – met geweld – neer te slaan. 8 november? Kerst? God beware ze, verhoede het.
  http://beforeitsnews.com/alternative/2013/03/unnato-troops-delivering-dhs-armored-vehicles-usa-2585082.html

 • Richie schreef:

  Zijn dit misschien dezelfde organisaties die achter de zogenaamde Boko Haram zitten in Nigeria die honderden kinderen ontvoeren om later te (laten) verkrachten?? Ook in Nigeria speelt er al enige jaren gerommel inzake de oliepijpleiding daar.

 • Elise49 schreef:

  Lees wiki over Aramco.(Arabian American Oil Campany) Zo heette het tot 1988. Daarna Saudi Aramco. Het Westen(Jubail(Texas 50% aandelen)/Yandu(shell 50% aandelen)/Petro Rabigh(Japan 62% aandelen) zit nu onder de nuk van Saudi Arabië via belasting/geldconstructies. De westerse olie komen dus uit steden van Saudi Arabië. En wie is Killary’s best friend? Advisor Huma Abedin(geboren in Saudi Arabië). Haar moeder zit bij de Saudische broeder/zusterschap organisatie. Lees/bekijk voor meer: Niburu.co Anti Christ is onderweg…Nu begrijp je ook waarom de moskeeën(gesponsord vanuit Saudi Arabië) hier in Nederland gebouwd worden. Bij deze: ik heb niks tegen moslims, die het Quaranisme aanhangen/ben wel tegen extreem conservatieve organisaties. Nu begrijp ik ook, waarom de moslim broederschap uit Egypte is gegooid. Egypte is de bakermat van het Quranisme.(pure geloof/los van rijkdom) Niet het “olierijkdom geloof” uit Saudi Arabië.
  Concurrenten van deze groep(Het westen/Saudi Arabië): Rusland, China, Venezuela, Brazilië en Maleisië. Las ook bij wiki over geschiedenis van Royal Dutch Shell in Indonesië. Oorlog van de Molukken ging over Olie. Plaatsen/zoeken van olie/raffinaderijen enz. Vandaar dat hun land niet onafhankelijk werd verklaard?
  Dat die pijpleiding zijn doorgang moet krijgen is een noodzaak voor de VS/olie, maar ook voor de EU(Het westen/grootaandeelhouders). Voor het wereld spel dan/globalisering/nog inbreng van het Westen. De Brexit/PB(brits/amerikaans) heeft hier ook mee te maken. Als de boel dadelijk uit de hand loopt(oorlog) kan het bedrijf zich snel zelfstandig terugtrekken. Maakt niet uit van welke kant de bedreiging komt.
  Omdat Shell nu half Brits/half Nederlands is, is een Brexit voor de EU nu niet bevorderlijk.
  Top 10 landen olie/energie voorraden:
  1. Saudi Arabië(460017 miljard vaten)2. Venezuela(297571 miljard vaten). 3. Canada(175200 miljard). 4. Iran(154580 miljard). 5. Irak(147 miljard). 6. Koeweit(111,5 miljard). 7. Verenigde Arabische Emiraten(97,8 miljard). 8. Rusland(60 tot 116 miljard). 9. Libië(48 miljard). 10. Kazachstan(39,8 miljard).
  Ik heb dit lijstje even hier neergezet, dan kun je een beetje inschatten hoe de verhoudingen in de wereld liggen qua olievoorraden/macht. Waarom er dingen hier en in bepaalde landen zijn gebeurt/of gaan gebeuren.

  • Elise49 schreef:

   Nu weet je ook, waarom Beatrix een islamitisch hoofdbedekking op had bij haar bezoek aan Saudi Arabië. Het is haar baas. Dus ook de onze.
   Nu begrijp je ook, waarom het christendom/Het Westen zal kunnen worden overgenomen. Puur door olie.
   Het Westen/VS voert nu oorlog om zichzelf overeind te houden. Daar heb je grondstoffen voor nodig. Vandaar de doorgang van deze pijplijn(Texas).
   Poetin weet dat het westen onder de nuk zit van Saudi Arabië en zal dus nooit geheel met het westen in zee gaan. Hij weet dat zijn land dan verloren is. Vandaar de Bric blok: Brazilië, Rusland, India en China. Maar hoe lang houdt ie het vol? En gaat het westen pikken dat we op een dag geheel verloren/overgenomen zijn? Deze vraag kan nu elke dag/in een minuut/1 strike beantwoordt worden.
   Als je de pijpleidingen/olie oorlog verplaats naar mythologie verhaal: de Leviathan/Lagash. Dan kun je de koning van Saudi Arabië verplaatsen als de palmtree koning. Zie logo.
   De legende luidt als volgt: Anzu heeft de 12 tabletten van alle kennis en lot gestolen van Enlil. Om die weer terug te krijgen moet je verslaan: the warrior dragon, palm tree koning, lord Saman ana, Bison, Mermaid, Zevenkoppige slang en de zeskoppige wildram. Het is de eer aan de god Ninerta. God van oorlog en jacht. Ninurta staat ook voor de zonnegod Nimrod/zonnewiel/rad en het kalf.(technologie/satellieten enz.?) Het christendom is ervan overtuigd dat Jezus/het christendom voor de 2de keer terug zal komen. Is dit de reden van technologie? De ruben brothers(stam Israël/het kalf vererende stam(zie geschiedenis tijdlijn Solomon) beheren immers het databedrijf: globalswitch.com.
   Eigen conclusie: De wereld zit gecompliceerd in elkaar. Wat slecht is kan goed uitvallen en wat goed is kan slecht uitvallen.

   • Elise49 schreef:

    Voor de duidelijkheid: is technologie onze troef(het westen/het christendom). Dit verklaart dan ook het aanhangen van de valse messias versus Jezus. Het loopt door elkaar heen. Zoals het witte paard(van de vier ruiters) door vele als het goede en zowel als het slechte wordt gezien. Het is dubbel.
    Gelukkig hoef ik over grote dingen/veranderingen niet te beslissen en kun je als gewoon mens het goede blijven aanhouden. Voor leven blijven staan tot de dood ons scheidt, zullen we maar zeggen.

 • frans schreef:

  Er komen geen erger oorlogszuchtige handelingen!
  Wij willen het niet meer nl.!
  Het bouwwerk onder de punt van de piramide brokkelt af omdat we al erg wakker zijn geworden.
  De punt valt uiteen, daarmee de organisaties zoals bovengenoemde , Ze krijgen geen geld meer en ondersteuning.
  Verwacht geen ergere dingen, want gedachten komen in deze tijd snel tot werking in werkelijkheid.
  En angst is de voedingsbodem!!

 • x

  Check Also

  cia-klokkenluider

  CIA-klokkenluider: ‘Biden en Obama hebben Navy Seals vermoord’

  President Donald Trump heeft een artikel geretweet ...

  clinton

  Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

  Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

  >