Natuur en Milieu

Gezaghebbend wetenschapper LUMC linkt hartproblemen aan windmolens, krijgt spreekverbod opgelegd

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Jan de Laat, een gezaghebbend wetenschapper die verbonden is aan het LUMC, is kritisch op het windmolenbeleid van de overheid. Hij legt een verband tussen hartproblemen en het geluid van windmolens.

Zembla wilde hem interviewen, maar De Laat heeft een spreekverbod.

“Als de windturbines zodanig geplaatst zijn dat je ’s nachts niet goed kunt slapen, dan levert dat op een gegeven moment – omdat het een langdurige blootstelling is, elke nacht weer opnieuw – gezondheidsklachten op,” zei de wetenschapper eind vorig jaar in EenVandaag.

Dag voor de opnames

Nadat hij publiekelijk een direct verband legde tussen hartproblemen en het geluid van windmolens, beklaagde de windmolenindustrie zich bij zijn werkgever.

Hij sprak een interview af met Zembla, maar een dag voor de opnames kreeg hij naar eigen zeggen van de universiteit een spreekverbod opgelegd. Ze ontraden hem met klem om met Zembla te spreken.

Een medewerker van het programma belde met een woordvoerder. Die zei: “We blijven bij hetzelfde advies op dit moment, ja.”

Mond gesnoerd

“Wat vinden ministers Dijkgraaf en Kuipers, en het LUMC er nou van dat deze wetenschapper de mond wordt gesnoerd door het ziekenhuis waar hij werkzaam is?” vraagt FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen. “Hoe verhoudt zich dat met de academische vrijheid? En hoe kan waarheidsvinding tot stand komen als kritiek wordt gesmoord?”

Begin dit jaar schreef Dijkgraaf op Twitter dat ‘academische vrijheid, integriteit en onafhankelijkheid altijd gewaarborgd moeten zijn’.

4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
1 maand geleden

Hahaha wat een niveau

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
1 maand geleden

Pepijn heeft n punt , deze wordt terzijde gelegd zoals normale gang vann zaken?

B.watervogel
B.watervogel
1 maand geleden

Bij slaaptekort gezondheidsproblemen dat lijkt me logisch maar hartproblemen? Het zou kunnen maar dit kan ook een aflleiding wezen voor die gifspuit die de nodige hartproblemen geeft bij geinjecteerden jong en oud. Toch niet wrer een “wetenschapper of arts” die zijn straatje probeert schoon te vegen, want daar zijn er de laatste tijd wel heel veel van.

Herman R
Herman R
1 maand geleden

Demoncraten666👿 tactiek = de mond snoeren of doodzwijgen…!🙈

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

110
0
We lezen graag je reactie!x