Natuur en Milieu

Gezaghebbend wetenschapper LUMC linkt hartproblemen aan windmolens, krijgt spreekverbod opgelegd

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Jan de Laat, een gezaghebbend wetenschapper die verbonden is aan het LUMC, is kritisch op het windmolenbeleid van de overheid. Hij legt een verband tussen hartproblemen en het geluid van windmolens.

Zembla wilde hem interviewen, maar De Laat heeft een spreekverbod.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Als de windturbines zodanig geplaatst zijn dat je ’s nachts niet goed kunt slapen, dan levert dat op een gegeven moment – omdat het een langdurige blootstelling is, elke nacht weer opnieuw – gezondheidsklachten op,” zei de wetenschapper eind vorig jaar in EenVandaag.

Dag voor de opnames

Nadat hij publiekelijk een direct verband legde tussen hartproblemen en het geluid van windmolens, beklaagde de windmolenindustrie zich bij zijn werkgever.

Hij sprak een interview af met Zembla, maar een dag voor de opnames kreeg hij naar eigen zeggen van de universiteit een spreekverbod opgelegd. Ze ontraden hem met klem om met Zembla te spreken.

Een medewerker van het programma belde met een woordvoerder. Die zei: “We blijven bij hetzelfde advies op dit moment, ja.”

Mond gesnoerd

“Wat vinden ministers Dijkgraaf en Kuipers, en het LUMC er nou van dat deze wetenschapper de mond wordt gesnoerd door het ziekenhuis waar hij werkzaam is?” vraagt FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen. “Hoe verhoudt zich dat met de academische vrijheid? En hoe kan waarheidsvinding tot stand komen als kritiek wordt gesmoord?”

Begin dit jaar schreef Dijkgraaf op Twitter dat ‘academische vrijheid, integriteit en onafhankelijkheid altijd gewaarborgd moeten zijn’.

4.9 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
1 jaar geleden

Hahaha wat een niveau

Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
1 jaar geleden

Pepijn heeft n punt , deze wordt terzijde gelegd zoals normale gang vann zaken?

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Bij slaaptekort gezondheidsproblemen dat lijkt me logisch maar hartproblemen? Het zou kunnen maar dit kan ook een aflleiding wezen voor die gifspuit die de nodige hartproblemen geeft bij geinjecteerden jong en oud. Toch niet wrer een “wetenschapper of arts” die zijn straatje probeert schoon te vegen, want daar zijn er de laatste tijd wel heel veel van.

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Demoncraten666👿 tactiek = de mond snoeren of doodzwijgen…!🙈

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x