Archeologie

Tombe van farao Toetanchamon bevat verborgen kamers: “We vinden het erg spannend”

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen zeggen dat de tombe van koning Toetanchamon twee verborgen kamers bevat. Er wordt gespeculeerd dat ze kunnen leiden naar de tombe van Nefertiti, meldt National Geographic.

Het Egyptische ministerie van Oudheden bevestigde maandag dat experts aanwijzingen hebben gevonden voor het bestaan van twee nog niet eerder ontdekte ruimtes. Dit wijst erop dat de westelijke en noordelijke muren van de kamer nog twee andere kamers verbergen, aldus minister van Oudheden Mamdouh el-Damaty.

Archeoloog Nicholas Reeves, die de tombe van koning Toet heeft bestudeerd, schreef eerder dit jaar dat de tombe van Toetanchamon twee verborgen deuren bevat. Die zouden volgens hem kunnen leiden naar een nog onbekende opslagruimte en de laatste rustplaats van Nefertiti.

Deuren

Hij vertelde aan de Times of London dat hij de dichtgemetselde deuren had ontdekt door radarscans van de muren van de tombe in de Vallei der Koningen te analyseren. Hij ontdekte verschillende lijnen onder de pleisterkalk op de muur die volgens hem de contouren vormen van deuren die naar andere kamers leiden.

Bovendien zou de indeling van de kamer van Toetanchamon meer op die van een koningin lijken dan op die van een farao. Reeves denkt daarom dat de farao na zijn plotse dood op 19-jarige leeftijd in allerijl in één van de buitenste kamers van een bestaand graf is begraven, namelijk dat van zijn stiefmoeder Nefertiti.

Toestemming

El-Damaty is klaarblijkelijk danig onder de indruk van de theorie van Reeves, want hij heeft de egyptoloog vrijdag toestemming gegevens om de tombe met een radar te scannen. “We vinden het erg spannend,” zei een woordvoerder van Reeves. “Mogelijk gaat het niet om de grafkamer van Nefertiti, maar om die van edelen. Als het wel die van Nefertiti is, zou dat ongelooflijk zijn.”

Nefertiti stond bekend om haar legendarische schoonheid. Ze was de vrouw van Achnaton, de vader van Toetanchamon. Lange tijd werd gedacht dat ze zijn moeder was, maar DNA-onderzoek heeft dat uitgesloten.

[National Geographic]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x