Homepagina » Buitenland » “Niet Rusland, maar Amerikaanse inlichtingendiensten zaten achter hack bij Democraten”
"Niet Rusland, maar Amerikaanse inlichtingendiensten zaten achter hack bij Democraten"

“Niet Rusland, maar Amerikaanse inlichtingendiensten zaten achter hack bij Democraten”

Rechter Andrew Napolitano zei in het tv-programma Fox & Friends dat Amerikaanse inlichtingenofficieren verantwoordelijk waren voor de hack bij de Democraten tijdens de verkiezingen en niet de Russische overheid.

“Wie was er het meest bij gebaat om te voorkomen dat Clinton president van Amerika zou worden?” vroeg hij. “Wie had toegang tot al dit materiaal zonder codes te hoeven stelen?”

“De Amerikaanse inlichtingenofficieren die hier achter zaten wilden voorkomen dat deze vrouw aan de macht zou komen,” zei Napolitano.

Niemand

Perschef van het Witte Huis Josh Earnest zei dat er ‘overvloedig bewijs’ is dat het Trump-team op de hoogte was van de hack bij de Democratische Partij en de acties zelfs aanmoedigde.

“Niemand kan dit serieus nemen,” aldus Napolitano.

De voormalige Britse ambassadeur Craig Murray zei ook te weten wie er achter de hack zat. “Het waren niet de Russen,” zei hij tegenover The Guardian.

Onzin

“Ik heb de persoon ontmoet die de e-mails heeft gelekt,” aldus Murray. “Het is een insider, geen Rus. Het is een lek, geen hack.”

Volgens de CIA hebben de Russen de Amerikaanse verkiezingen beïnvloed. Murray deed deze claim af als ‘onzin’.

Verzonnen

“Ze hebben dit verzonnen,” vertelde hij aan de krant. Op zijn blog benadrukte hij: “Zoals Julian Assange al zei zijn de Russen niet verantwoordelijk voor het lek.”

“Dit is een flagrante leugen; de CIA heeft hier geen enkel bewijs voor geleverd,” besloot hij. “Er is geen sprake van Russische betrokkenheid bij het lek.”

[Daily Caller]


Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met je kennissen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Eens kijken of Beatrice de Graaf en Twan Huys een dezer dagen op tv komen vertellen dat ze zich in de maling hebben laten nemen en dat niet de Russen een groot gevaar zijn maar de leugenachtige Amerikaanse geheime diensten… ben bang van niet.
  Verdraaien van de werkelijkheid is liegen maar verzwijgen van die waarheid ook.

  14 likes
  • Het ernstig verdraaien van de werkelijkheid door de media zou strafbaar gesteld moeten worden. Een goed voorbeeld is het drama rond de MH17 ramp waar het NOS 8 uur journaal beeldmateriaal zo knipte dat het leek alsof Poetin geen zin had om een Britse journalist te woord te staan en doorliep. Echter bleek Russia Today (RT) de happening ook gefilmd te hebben waaruit bleek dat Poetin helemaal niet doorliep maar keurig netjes antwoord gaf op de vragen, en medeleven betuigde aan de slachtoffers.

   Ik kan me deze uitzending van het 8 uur Journaal nog goed herinneren omdat ik zelf ook kwaad was op Poetin. Hoe kan hij dat nou doen dacht ik bij mezelf. Wat een klootzak, en dat is nou precies de suggestie die het NOS Journaal in het land poogde op te wekken. Levensgevaarlijk dit en hoe laag kun je zijn. De hoofdredacteur die hier verantwoordelijk voor is schijnt Marcel Gelauff te heten en zou per direct uit zijn functie moeten worden ontheven.

   Hier de beelden, ga naar 1 uur en 42 minuten.

   https://www.youtube.com/watch?v=8V93dg7mM7Y

   10 likes
   • @Gezinusk. Leuk dat je dit gevalletje propaganda aanhaalt. Direct na die uitzending heb ik een mail naar [email protected] gestuurd en kreeg tot mijn verbazing een excuusmail terug ondertekend door Marcel Gelauff. Hij was het ermee eens dat dit niet zo’n slimme zet was. Hij sloot echter af met de opmerking dat wat Poetin antwoordde toch niet relevant was… dus.
    Ik, als domme glazen tiet kijker, snap toch niet waar het allemaal over gaat, hr Gelauff heeft een veel groter denkraam en levert hapklare brokken in Jip en Janneke taal.

    1 likes
    • @Albert. Bedankt dat je deze info wilde delen. Het lijkt mij overigens sterk dat Marcel Gelauff op eigen houtje heeft zitten opereren als hoofdredacteur van (het nieuws) van Nederland, ten minste, het 8 uur journaal haalt sinds vanouds hoge kijkcijfers en daarmee heeft Gelauff een verantwoordelijke taak.

     Het is natuurlijk ook maar de vraag in hoeverre hij zijn lucratieve baan op het spel durfde te zetten door er een eigen draai aan te geven, gewoon omdat een wereldleider even niet lekker ligt, nee! Ik acht de kans veel groter dat hij van hogere hand instructies heeft gekregen om berichtgevingen omtrent Poetin zo te plaatsen dat hij verder gedemoniseerd word, hierin beschermd word en mag blijven zitten.

     Een interessant onderwerp omdat de gehele westerse mainstream media gelijke trekjes vertoont en in dat geval is er sprake van een plan. Zoals bekend zijn de geopolitieke belangen tussen westerse machten, China en Rusland anderzijds groot, en ik denk dat we het moraal van dit verhaal daar moeten zoeken.

     En Marcel Gelauff. Ach. Dat soort verschijnselen lossen van zelf op. Zo heb ik maanden geleden mijn familie en vrienden al geïnformeerd wat er zich werkelijk afspeelde tussen de Britse journalist en Poetin. Ik doe dat niet vaak maar zo nu en dan vind ik het belangrijk om belangrijke zaken recht te zetten die grotere gevolgen met zich mee kunnen brengen. Wat dat aangaat zullen de filmpjes met Gelauff op internet bij hun ook geen effect meer hebben. Zijn geloofwaardigheid is wel verspeeld.

     Marcel Gelauff over De Beelddenker
     https://www.youtube.com/watch?v=PU6hNOMyI1E

     Wanneer is nieuws belangrijk?
     https://www.youtube.com/watch?v=aJem06E0RJs

     3 likes
 2. l, zeker geen bewijs.

  Wie is nog geïnteresseerd in de paranoia hysterica die de VS in haar greep houdt?

  7 likes
 3. In Turkije hebben ze vandaag de Ambassador van Rusland neergeschoten, tijdens een voorstelling.
  Die gekken zijn gewoon gehersenspoeld. Dit gaat de verkeerde kant op. 2017 dat is het jaar en alvast een Gelukkig en Voorspoedig Nieuwjaar, haha.

  6 likes
  • Wim heb je deze al gezien? Of ben je het al weer vergeten?

   https://www.youtube.com/watch?v=jultH9QNbR4

   Hier wordt uitgelegd dat de etterbakken wel verslagen zijn maar omdat ze gewend zijn te winnen, weliswaar altijd onder valse voorwendselen, leugens, bedrog, omkoperij, gaan ze dit niet geruisloos accepteren en al helemaal niet met de staart tussen de benen het strijd toneel verlaten.
   Maar dat snapt en kleuter nog wel.
   Lekker laten stuiptrekken en jij ook alvast een Gelukkig en Voorspoedig Nieuwjaar, haha.
   Probeer in het nieuwe jaar je denkgrens iets te verruimen, het leven wordt er lichter van, al probeer je het maar.

   1 likes
 4. Stelletje hagedissen.

  4 likes
 5. @tavi,

  Het is op zich al opmerkelijk te noemen dat de CIA iemand de schuld geeft, de Russen in dit geval, maar het bewijs niet wil, of kan leveren. Hou dan gewoon je mond.

  4 likes
 6. Gelukkig is Trump voor vrede met Rusland. Die trut wilde juist een oorlog opstarten ten koste van Europa. Hoe blind kunnen sommige mensen zijn.

  4 likes
 7. “Wie was er het meest bij gebaat om te voorkomen dat Clinton president van Amerika zou worden?”

  Trump, in de eerste plaats.
  En Poetin natuurlijk ook. Want we zien nu al dat Trump Russisch-gezinde mensen in zijn kabinet opneemt.

  Verder is het allemaal woord-tegen-weerwoord. De ene beweert dit, de andere dat. Niemand komt af met bewijs. Misschien zijn het de Russen, misschien ook niet. Misschien de CIA of toch niet. Misschien waren het gewoon maar wat verveelde tieners die wel veel van hacken afweten. Maar team-Trump en de Russen hebben er wel hun voordeel uit gehaald.

  2 likes
 8. Space Scientific Politics and Monetary Systems
  Exopolitics.org. EU/BE/FL : Space Defensie

  “De VSA-CIA inlichtingenofficieren die hier achter zaten wilden voorkomen dat deze vrouw aan de macht zou komen3
  ** De 2 grootste politieke partijen in de VSA democraten en republikeinen hebben hun aanhangers binnen het defensiegeheel en vechten al jaren en dag verwoede strijd open boeken omtrent ufo-coverups.

  Bij de cybercriminaliteit is het elke dag schering en inslag, politieke partijen hebben hun mannensterkte om tegenstrevers de das om te doen, in het binnen- en buitenlanden, geen enkele supermacht gaat vrijuit?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

protesten

Is dit de grote man achter de gewelddadige protesten in Amerika?

De Amerikaanse minister van Justitie Bill Barr ...

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...