Archeologie

Zeldzame heksenfles gevonden in Engeland

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het Engelse graafschap Nottinghamshire is tijdens opgravingen een heksenfles gevonden. De groene fles, die ongeveer 15 centimeter groot is, werd volgens onderzoekers rond de jaren 1700 gebruikt om spreuken van heksen af te weren.

Heksenflessen werden meestal gevuld met nagels, haar en zelfs urine. Het voorwerp werd ontdekt tijdens restauratiewerkzaamheden. Archeoloog Will Munford zei: “Het is de eerste keer dat we een heksenfles hebben gevonden. Wel vonden we in Lincolnshire eerder al een heksenschoen, die een soortgelijke functie had.”

Zeldzame heksenfles gevonden in Engeland
Heksenfles (National Civil War Centre)

“We vergeten vaak dat mensen erg bijgelovig waren, het was onderdeel van hun dagelijkse leven,” ging hij verder. “Ze dachten dat dit soort persoonlijke voorwerpen bescherming bood tegen kwade krachten.”

De flessen werden meestal gemaakt van glas, maar in sommige gevallen werden oude inktpotjes of kaarsenhouders gebruikt. In het oosten van Engeland werden tussen 1644 en 1646 zo’n 300 mensen geëxecuteerd wegens hekserij. Pas in 1736 werden de wetten tegen hekserij ingetrokken.

“Het is een fascinerend voorwerp dat onderdeel uitmaakt van de lokale geschiedenis,” zei projectmanager Bryony Robins. “De fles kan ons veel vertellen over hoe mensen de wereld ooit zagen.”

[BBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koloth
koloth
7 jaren geleden

Het gewone volk gelooft hier niet in, maar Bea Bilderberg wel.
Dus misschien is het toch wel waar.

Dr. Why
Dr. Why
7 jaren geleden

het is nog niet beter.
Alleen is het bijgeloof wat uitgebreider en technischer geworden.

Keanu
Keanu
7 jaren geleden

“Ze dachten dat dit soort persoonlijke voorwerpen bescherming bood tegen kwade krachten.”

…en het is ook een feit dat het zo was…ze wisten toen veel meer dan wij nu over dit soort dingen, anders zouden ze zich er uberhaupt niet mee bezig houden. Bovendien weet ik vanuit eigen ervaring dat dergelijke krachten altijd en overal gebruikt kunnen worden, zodra men dit beheerst.

De nagels, urine en het haar werden gebruikt om een persoonlijk afgestemd medicijn te maken voor degene…vanwege de informatie die in je DNA zit. Een beter homeopathisch middel kun je niet maken voor jezelf. En dat werkt fenomenaal! Probeer het maar eens! Maak ook een aantal verdunningen (potenties) van de moedertinctuur. Hoe hoger de potentie, hoe meer het werkt op de psyche.,,,en anders werkt het meer op fysiek niveau.

Wat een arrogantie ook van deze archeoloog om te suggereren dat deze krachten niet zouden bestaan. Duidelijk is dat hij niet veel weet van geneeskunde en/of medicijnen….of zou het niet gepubliceerd mogen worden. Jij beslist!

luna
luna
7 jaren geleden

waar is onze eigen huis-heks? Of.. komt ze zo aan gevlogen op haar broom??
haha

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x