Binnenland

Waren ‘oproerkraaiers’ op Malieveld politiemensen in burger? Dit gebeurde er achter de schermen

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De massale demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag liep zondagmiddag uit op ongeregeldheden. Er zijn ruim 400 mensen gearresteerd. De door de actiegroep Viruswaanzin aangekondigde betoging was in eerste instantie verboden, maar werd alsnog door burgemeester Remkes gedoogd, hoewel dat niet gecommuniceerd is. De politie sprak van een ‘grimmige sfeer’, maar de demonstranten ontkenden dat stellig. Volgens de politie zorgden vooral ‘voetbalfans’ voor een escalatie van de situatie.

Hoe kon het dat het protest uitliep op ongeregeldheden? Viruswaanzin laat weten dat de sfeer rustig was en dat aanwezigen bloemen uitdeelden. Toen gebeurde er iets opmerkelijks: “Volgens meerdere getuigen zochten op een gegeven moment enkele niet tot de demonstranten behorende agitatoren de confrontatie met de deelnemers. Dit was het startschot voor de politie om met harde hand de mensen van het Malieveld te verdrijven.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Politiemensen in burger

Er zijn aanwijzingen dat de oproerkraaiers politiemensen in burger waren die zich onder het publiek mengden. Op een aantal foto’s is namelijk te zien dat zij oortjes dragen, stelt de actiegroep.

De groep suggereert dat de Veiligheidsregio Haaglanden de protestbeweging in diskrediet probeerde te brengen.


Advocaat Jeroen Pols van Viruswaanzin: “De overheid probeert Viruswaanzin als een clubje met een marginaal aantal sympathisanten neer te zetten. Intussen hebben honderdduizenden wanhopige mensen zich gemeld. Dat bevalt de beleidsmakers kennelijk niet. Mensen zijn moe van het Nieuwe Normaal.”

De actiegroep roept politiemensen op – desgewenst anoniem – hun verhaal te doen. “Wij weten dat er onder uw collega’s een groeiende weerstand bestaat tegen het optreden.” Dat blijkt ook uit onderstaande filmpje, waarin een politieagente haar ongenoegen uit over de coronawet:


Viruswaanzin laat overigens weten dat Den Haag moet beseffen dat dit pas het begin is:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
4 jaren geleden

Het is niet te geloven als het daadwerkelijk zou zijn dat de overheid door middel van stillen de zaak uit de hand wil laten lopen.

Dan is dit land heel heel diep gezonken en is een totalitaire plutocratie bevestigd. Alweer bevestigd.

Doet er niet toe
Doet er niet toe
4 jaren geleden

Is de volgende stap een Europees leger inzetten tegen de burgers? Wat een helden zijn jullie toch. Beelden verspreiden zich als en lopend vuurtje. Mss even snel censureren of verwijderen.
Vrijheid is blijheid, vrije tijd voor altijd. Payback time. Jullie schimmige systeem is blootgelegd!
Slechts een kwestie van tijd voor Jan modaal het spel doorkrijgt.

Rayoflight
Rayoflight
4 jaren geleden

Politiek Den Haag speelt met, Vuur : Vrijheid valt niet te stoppen !

Elske
Elske
4 jaren geleden

Vorige week zou ik naar de demonstratie, maar ik zag hem aankomen; ze gaan hem “kapotmaken” met infiltranten, zodat degene die deelnemen als rechtse, agressieve, laagopgeleide, racisten etc.. kunnen worden neergezet. Het heeft mij weerhouden om te gaan. Maar er zijn nu meer steden voor demonstraties, dus mensen laat u stem horen.

Ik wil jullie wel wijzen op de Leeuwarder Courant van afgelopen zaterdag. Tjalling van der Goot Strafrechtadvocaat Anker & Anker (Parel van de Balie voor alle strafrechtadvocaten in 2018) zegt in in een ingezonden stuk: “De Corona wet is een juweel van een gedrocht. De nieuwe Corona wet is inhoudelijk geen pareltje en het democratisch gehalte ervan rammelt”. Lees het stuk. Geweldig dat deze man van zich laat horen.

In dezelfde courant Burgemeester Buma (ik meende dat hij nog wel te pruimen was in de politiek, maar na dit stuk en zijn voorkeur voor de Jonge (narcist bij uitstek) is duidelijk waar hij staat). Buma: “Die Noodwet is gewoon nodig. Nu wordt iedereen boos, want zegt iedereen, wat is dit voor democratie? Maar weet je, we gaan niet terug naar vroeger”. Nou dit laatste zet je aan het denken, misschien is het een “slip of the tongue”, maar beste Burgemeester Buma, hier is iedereen bang voor. Mensen voelen dat er machtsverschuivingen plaatsvinden, dat we nooit meer naar een evenement kunnen zonder vaccinatie. Dat hun stem, leven niets meer betekent, vooral met veel nieuwe wetten (o.a. Patriot Act) van de afgelopen jaren. Dat zij alleen nog maar horige / slaaf zijn van de rijke 0.001%. Dat deze 0.001% gaat bepalen wat wat de overige 99.999% koopt (alleen voedsel, geen vermogen, hoge belastingen), stemt, denkt, vaccineert, euthanaseert, eet, reist, studeert, werkt, kinderen krijgt en dat zij niet meer mogen protesteren, etc… De menigte gaat, ondanks de toenemende polarisatie die er als een rookbom (uit het niets?) wordt ingegooid, om ons het “zicht te belemmeren”, in groot protest komen. Dit jaar nog. Qoute “Leaver dea as slaef” (ook Ghandi heeft het met zijn leven moeten bekopen).

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x