Homepagina » Binnenland » Waren ‘oproerkraaiers’ op Malieveld politiemensen in burger? Dit gebeurde er achter de schermen
malieveld
Foto: Twitter/Remy

Waren ‘oproerkraaiers’ op Malieveld politiemensen in burger? Dit gebeurde er achter de schermen

De massale demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag liep zondagmiddag uit op ongeregeldheden. Er zijn ruim 400 mensen gearresteerd. De door de actiegroep Viruswaanzin aangekondigde betoging was in eerste instantie verboden, maar werd alsnog door burgemeester Remkes gedoogd, hoewel dat niet gecommuniceerd is. De politie sprak van een ‘grimmige sfeer’, maar de demonstranten ontkenden dat stellig. Volgens de politie zorgden vooral ‘voetbalfans’ voor een escalatie van de situatie.

Hoe kon het dat het protest uitliep op ongeregeldheden? Viruswaanzin laat weten dat de sfeer rustig was en dat aanwezigen bloemen uitdeelden. Toen gebeurde er iets opmerkelijks: “Volgens meerdere getuigen zochten op een gegeven moment enkele niet tot de demonstranten behorende agitatoren de confrontatie met de deelnemers. Dit was het startschot voor de politie om met harde hand de mensen van het Malieveld te verdrijven.”

Politiemensen in burger

Er zijn aanwijzingen dat de oproerkraaiers politiemensen in burger waren die zich onder het publiek mengden. Op een aantal foto’s is namelijk te zien dat zij oortjes dragen, stelt de actiegroep.

De groep suggereert dat de Veiligheidsregio Haaglanden de protestbeweging in diskrediet probeerde te brengen.


Advocaat Jeroen Pols van Viruswaanzin: “De overheid probeert Viruswaanzin als een clubje met een marginaal aantal sympathisanten neer te zetten. Intussen hebben honderdduizenden wanhopige mensen zich gemeld. Dat bevalt de beleidsmakers kennelijk niet. Mensen zijn moe van het Nieuwe Normaal.”

De actiegroep roept politiemensen op – desgewenst anoniem – hun verhaal te doen. “Wij weten dat er onder uw collega’s een groeiende weerstand bestaat tegen het optreden.” Dat blijkt ook uit onderstaande filmpje, waarin een politieagente haar ongenoegen uit over de coronawet:


Viruswaanzin laat overigens weten dat Den Haag moet beseffen dat dit pas het begin is:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • ProAsfalt schreef:

  Het is niet te geloven als het daadwerkelijk zou zijn dat de overheid door middel van stillen de zaak uit de hand wil laten lopen.

  Dan is dit land heel heel diep gezonken en is een totalitaire plutocratie bevestigd. Alweer bevestigd.

  49 likes
 • Elske schreef:

  Vorige week zou ik naar de demonstratie, maar ik zag hem aankomen; ze gaan hem “kapotmaken” met infiltranten, zodat degene die deelnemen als rechtse, agressieve, laagopgeleide, racisten etc.. kunnen worden neergezet. Het heeft mij weerhouden om te gaan. Maar er zijn nu meer steden voor demonstraties, dus mensen laat u stem horen.

  Ik wil jullie wel wijzen op de Leeuwarder Courant van afgelopen zaterdag. Tjalling van der Goot Strafrechtadvocaat Anker & Anker (Parel van de Balie voor alle strafrechtadvocaten in 2018) zegt in in een ingezonden stuk: “De Corona wet is een juweel van een gedrocht. De nieuwe Corona wet is inhoudelijk geen pareltje en het democratisch gehalte ervan rammelt”. Lees het stuk. Geweldig dat deze man van zich laat horen.

  In dezelfde courant Burgemeester Buma (ik meende dat hij nog wel te pruimen was in de politiek, maar na dit stuk en zijn voorkeur voor de Jonge (narcist bij uitstek) is duidelijk waar hij staat). Buma: “Die Noodwet is gewoon nodig. Nu wordt iedereen boos, want zegt iedereen, wat is dit voor democratie? Maar weet je, we gaan niet terug naar vroeger”. Nou dit laatste zet je aan het denken, misschien is het een “slip of the tongue”, maar beste Burgemeester Buma, hier is iedereen bang voor. Mensen voelen dat er machtsverschuivingen plaatsvinden, dat we nooit meer naar een evenement kunnen zonder vaccinatie. Dat hun stem, leven niets meer betekent, vooral met veel nieuwe wetten (o.a. Patriot Act) van de afgelopen jaren. Dat zij alleen nog maar horige / slaaf zijn van de rijke 0.001%. Dat deze 0.001% gaat bepalen wat wat de overige 99.999% koopt (alleen voedsel, geen vermogen, hoge belastingen), stemt, denkt, vaccineert, euthanaseert, eet, reist, studeert, werkt, kinderen krijgt en dat zij niet meer mogen protesteren, etc… De menigte gaat, ondanks de toenemende polarisatie die er als een rookbom (uit het niets?) wordt ingegooid, om ons het “zicht te belemmeren”, in groot protest komen. Dit jaar nog. Qoute “Leaver dea as slaef” (ook Ghandi heeft het met zijn leven moeten bekopen).

  33 likes
  • Rayoflight schreef:

   de infiltranten zijn :

   De romeo’s zijn een onderdeel van de stillen, de agenten in burger. Ze worden ook wel de arrestatie-eenheden genoemd. Gekleed in burger denderen ze slaand en schoppend een demonstratie in om iemand op te pakken.
   Romeo’s rijden in speciale ME bussen. Deze bussen zijn de herkennen aan de geblindeerden/spiegelende ruiten met een bordje R0 of R01 erop.Sommige romeo’s dragen een tonfa, andere dragen een telescoopknuppel.

   3 likes
 • Doet er niet toe schreef:

  Is de volgende stap een Europees leger inzetten tegen de burgers? Wat een helden zijn jullie toch. Beelden verspreiden zich als en lopend vuurtje. Mss even snel censureren of verwijderen.
  Vrijheid is blijheid, vrije tijd voor altijd. Payback time. Jullie schimmige systeem is blootgelegd!
  Slechts een kwestie van tijd voor Jan modaal het spel doorkrijgt.

  32 likes
  • wolfje168 schreef:

   @ Doet er niet toe:
   Jan Modaal (binnenkort v/h Jan Modaal) blijft lekker met een bakkie naar de staatsomroep kijken. Hij krijgt niets door en wil ook niets door krijgen. Totdat hij honger krijgt.

   22 likes
 • Rayoflight schreef:

  Politiek Den Haag speelt met, Vuur : Vrijheid valt niet te stoppen !

  30 likes
 • John Kuhles schreef:

  ⚠️ 🌐 ‼️ Wat als de 21-06-2020 Den Haag “Relschoppers uit Rotterdam” agenten in opleiding zijn die dit al vaker gedaan hebben tijdens hun training … Als je het heeeel goed kijkt lijkt het allemaal opgezet! … Dit is GEEN GRAP … Politie in opleiding speelt “de relschopper” en “de agent” en visa versa … Er zijn genoeg video beelden die uitleggen waarom ze dat doen … Stel je voor je bestudeerd wie het overtuigend kan spelen en zet het in als een VORM van afleiding voor de massa media om NIET echt inhoudelijk in te gaan waar de demonstratie eigenlijk over gaat … PLUS dat er een beeldvorming word gecreëerd dat de meeste mensen NIET geassocieerd willen worden met waar de activisten voor staan.

  https://youtu.be/_F-vWiuOBiw

  ⚠️ Wat zou Mainstream Media doen als er GEEN Rotterdamse Hooligans/Relschoppers waren?
  .
  ‼️ Was er dan meer ruimte geweest voor een inhoudelijke reportage zoals ze dat met BLM Demonstratie op dezelfde locatie 2½ week geleden WEL deden?

  Zie ook: https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/8/mobiele-eenheid-oefent-in-sint-anthonis.html

  22 likes
  • Willem schreef:

   John, leef je nog jongen, ja het is opzet maar dat doen ze al jaren, ook in de 60er jaren was het zo. Rutte zei net dat de 1,5 meter blijft want daarom hebben we weinig besmettingen. We moeten het zelf doen, gewoon maling aan hebben/

   13 likes
  • jtprf schreef:

   Ik kan mij goed voorstellen dat dit gebeurd en niet alleen iets van laatste tijd is.

   8 likes
 • GeenNL schreef:

  Agent provocateur

  ….”Agent-provocateur is de benaming van een persoon die in dienst van de politie of een geheime dienst (dat wil zeggen van een regering), infiltreert in een van criminele, staatsgevaarlijke of terroristische activiteiten verdachte organisatie, met als doel om de leden tot onwettige daden aan te zetten, waardoor er legale gronden ontstaan om ze te arresteren”…Dus, ook bij protesten die gevaarlijk kunnen zijn voor de overheid.

  De overheid bepaalt dat een protest tegen de corona zwendel/komedie/hoax de kop ingedrukt moet worden, net als bij protesten voor vrijheid en tegen staatsonderdrukking. Doel is o.a. uiteindelijk buigen voor de nazi staat EU en voor de nwo richting totale controle over de wereldwijde mensheid en centjes.

  De overheid en politiek zijn onze vijand en deze willen de schijn hooghouden dat we leven in een wereld waarin ieder individu zeggenschap heeft. ***Niet dus!***

  En 100% zeker zijn er ‘stillen’ aan het werk geweest. Stillen van het kaliber Volkert van der Graaf. Landverraders en stinkend tuig die ooit aan het eind van hun misdadige leven vergeeflijk zullen zoeken naar genade, net als hun meesters. Hier in het nu zijn ze even de geprezen jongens, maar voor de eeuwigheid vervloekt. Geen clementie, geen medelijden voor dergelijk tuig.

  15 likes
 • Edward schreef:

  Het zou mij niet verbazen als dit hier ook is gebeurt. De zogenaamde stillen (provocateurs) zijn nauwelijks te onderscheidenvan de gemiddelde demonstrant en werken in groepsverband. Ze zorgen ervoor dat een demonstratie volledig uit de hand loopt, na het optreden trekken ze zich vliegensvlug terug achter de linies van de ME. Zo heeft de politie een reden om in te grijpen, en de media een reden om demonstranten te framen als relschoppers. Heel vaak wordt deze “werkwijze” weggezet als “fake”, toch is het in dit geval onderzoekwaardig.

  13 likes
 • salvar schreef:

  als de politie of het andere tuig de confrontatie zoekt kunnen ze wel eens gek op hun neus kijken en hoe harder ze optreden hoe meer tegenstand ze zullen krijgen.
  ik neem aan dat ze ook kinderen hebben die dan ook in die achterlijke wereld komen.
  misschien zeggen ze tegen hun kinderen het is voor het goede doel of zullen ze al gehersenspoeld zijn?

  ik hoop dat er in heel veel steden demonstraties komen da wordt het heel moeilijk voor ze.

  11 likes
 • Laat je niet beïnvloeden | stop de corona dictatuur | Sleep Rutte het torentje uit | youtube @stay positive schreef:

  Ik ben trots op jullie die er waren, echt trots. Eindelijk niet met 50 a 60 man. Nederland is het zat, genoeg is genoeg. Hoop de volgende keer nog meer. Samen zijn wij echt sterk.

  3 likes
 • ria schreef:

  Wat ik zo vreemd vond, het Pannenkoekenhuis moest ineens ontruimd en gesloten worden ivm een dreigende onrust. Er was niks aan de hand op dat moment. De mensen zaten rustig in het gras en het was een gezellige sfeer. Niemand begreep dat. Alleen het aantal politiemensen werd opgeschaald. Dus er was op dat moment totaal geen dreiging.

  2 likes
 • Mike schreef:

  Duidelijk te zien dat er agent hooligans uit de politiebus komen! Gotcha!!

  https://m.facebook.com/wezijnerklaarmee/?__tn__=%7E-R

  0 likes
 • x

  Check Also

  bizzey

  Bizzey doet heftig boekje open in podcast Lange Frans: ‘RIVM bood me geld’

  Leendert Roelandschap, beter bekend als Bizzey, kijkt ...

  belgische

  1400 Belgische artsen en zorgprofs trekken aan de bel: ‘Er is geen sprake van een killervirus’

  Ruim 300 Belgische artsen en 1100 zorgprofessionals ...

  >