Natuur en Milieu

Bewijs gevonden voor onzichtbare ‘donkere bliksem’

Help ons door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben bewijs gevonden voor het bestaan van donkere bliksem. Dat meldt The Washington Post.

Donkere bliksem lijkt tijdens een onweersbui te ‘concurreren’ met gewone bliksem. Mensen zijn mogelijk zonder dat ze het weten ooit getroffen door donkere bliksem.

Donkere bliksem ontstaat net als gewone bliksem in onweerswolken. Voor de wolken kan het een manier zijn om te ontladen, aldus bliksemonderzoeker Joseph Dwyer van het Florida Institute of Technology. Dwyer heeft een model ontwikkeld dat moet verklaren hoe donkere bliksem precies ontstaat.

Wetenschappers zagen in de jaren negentig voor het eerst tekenen van donkere bliksem toen ze data van satellieten analyseerden die gammastraling meten. Gammastraling, onzichtbare elektromagnetische straling met een hogere energie dan ultraviolet licht en röntgenstraling, wordt gewoonlijk geassocieerd met radioactief verval, kernexplosies en supernova-explosies. Donkere bliksem lijkt vooral te bestaan uit röntgen- en gammastraling.

Het is goed mogelijk dat mensen zonder dat ze het weten wel eens zijn getroffen door donkere bliksem. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren in het vliegtuig, vertelde Dwyer aan The Wasington Post. Donkere bliksemschichten zijn volgens Dwyer een stuk zeldzamer dan de bekende zichtbare schichten. Als vliegtuigpassagiers worden geraakt door donkere bliksem zouden ze waarschijnlijk niets bijzonders voelen of horen.

Bron: Washingtonpost.com

Gerelateerd:

 

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
RRR
RRR
9 jaren geleden

Kan niet wachten op een flinke regen bui die uren duurt, en onweer met zijn facinerende donders, flitsen en donkere lucht.

Kan daar echt van genieten, heeft iets spannends.
Moeder natuur is fantastisch !
Het liefst was ik fulltime bos wandelaar en woonde ik in het bos. Ik zou iedere minuut genieten van Moeder aarde.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Het is goed mogelijk dat mensen zonder dat ze het weten wel eens zijn getroffen door donkere bliksem.Donkere bliksem lijkt vooral te bestaan uit röntgen- en gammastraling……………………….En is gamma bliksem en rontgenbliksem dan niet dodelijk??Of komt de dood vroeger??Wat voor gevolgen heeft dat soort van bliksem dan op het menselijk lichaam??Lijkt mij niet zo gezond namelijk!!!!Maar ja de natuur is de baas!!!

r
r
9 jaren geleden

je hebt een bliksum die bestaat uit fel licht…Een lichtbliksum.
Een donkeren bliksum is de schaduwkant van een lichtbliksum…zoals men weet alles heeft een licht en een schaduwkant
inclusief de mens….die ook bestaat uit
een verlicht en een donkere kant…
heel gewoon niets bijzonder eraan..alleen begrijpt met het niet altijd…het donkere is gewoon de andere kant van het licht..
beide zijn nooit ten volle begrepen …vooral in oude tijden werd het gezien als goden…ten goede of ten kwade.. gewoon een stukje natuur …die ontdekt moest worden..de mens krijgt steeds meer inzicht hoe alles werkt…
hoe meer inzicht hoe meer de donkere kant word gezien als iets wat normaal is
alles bestaat maar uit twee stellingen..licht en donker..goed en slecht..links en rechts
positief en negatief gewoon de twee kanten die alles creeert en vormt…
het is alleen maar hoe men ermee omgaat…

Sytse Flyge
Sytse Flyge
9 jaren geleden

“Als vliegtuigpassagiers worden geraakt door donkere bliksem zouden ze waarschijnlijk niets bijzonders voelen of horen.”

Blijft een mooi statement om iets wat niet aan te tonen is te onderschrijven. Met al die gammastraling van die donkere bliksem moet je al lang blij zijn dat je geen groot groen monster wordt als je je kleine teen tegen de tafelpoot stoot.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x