Universum

De wetenschap achter parallelle universa (video)

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Stel je voor dat er meerdere universa bestaan, waarin je een ander leven leidt, andere vrienden hebt en waarin je wellicht geen toegang tot internet hebt.

Al deze universa zijn verbonden met ons eigen universum en hebben vertakkingen. Op dezelfde manier is ons universum weer een vertakking van andere universa.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In deze alternatieve universa is onze geschiedenis anders, bestaan andere levensvormen, andere dieren, andere planten en hebben diersoorten die in ons universum zijn verdwenen zich verder ontwikkeld en aangepast in andere. In die universa is de mens misschien wel uitgestorven.

Dit concept staat bekend als multiversum of metaversum, een hypothetische reeks mogelijke universa waaronder de historische universa die we constant ervaren. Samen vormen ze alles wat bestaat en kan bestaan: de ruimte, tijd, materie, energie, maar ook de natuurkundige wetten en constanten.

Parallelle dimensies

De term werd in 1895 voor het eerst gebruikt door de Amerikaanse filosoof en psycholoog William James. De verschillende universa in het multiversum worden soms parallelle universa genoemd.

Het multiversum vinden we terug in de kosmologie, de natuurkunde, de astronomie, religie, filosofie, transpersoonlijke psychologie en in fictie. Parallelle universa worden ook wel alternatieve universa, kwantumuniversa, verweven dimensies, parallelle dimensies, parallelle werelden, alternatieve realiteiten, alternatieve tijdslijnen en dimensionale bestaansniveaus genoemd.

Bron: YouTube/minutephysics

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tegek28
Tegek28
11 jaren geleden

Alles wat daar niet mogelijk is of niks bestaat is bij ons toverende momenten wel mogelijk .
als ze daar alleen computer games kennen hebben zij volgens mij alleen maar nintendo games niet eens normale luxe pc’s eerder tot windows xp pc tot zo ver en niet verder – dat kan allemaal ook nog zo zijn .

en ik ken me eigen wereld dat ik ken waar bijna niks mogelijk was en nu wel daar was ik wel achter gekomen.
dat ik wist dat ik ergens anders was – volgens mij bestaat er geen eens oorlog na de 2e wereld oorlog. toch ? dat heb ik geleerd .

Wasbeertjuh
Wasbeertjuh
11 jaren geleden

Interessant…

pietje bell
pietje bell
11 jaren geleden

[quote name=”Wasbeertjuh”]Interessant…[/quote]
probeer de serie sliders eens te pakken te krijgen,zal nog wel ergens te krijgen zijn.ik schat eind jaren 70 vorige eeuw, dezer geeft een realistisch beeld weer,alleen een beetje teveel verweven met het geweld hier jammer,zelf 3 keer in een buiten lichamelijke uittreding op een parralle wereld geweest ,je kan gewoon je familie ,vrienden ,kennissen enz ontmoeten maar jezelf niet,sommige zijn daar,overgegaan en leven hier nog of andersom.schitterende ervaringen zijn dat.

Kalki
Kalki
11 jaren geleden

Irritante video en wat de snelheid van de beelden en de spraak betreffen.

Gelukkig leef ik zelf wel gelukkig in diverse multi-universa en waardoor, dat ik ongelukkig in dit universum leef, dit nu totaal weg valt.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x