Homepagina » Archeologie » Er ligt iets verborgen onder de Sfinx van Gizeh. Historicus onthult bewijs voor verborgen deur
Er ligt iets verborgen onder de Sfinx van Gizeh. Historicus onthult bewijs voor verborgen deur

Er ligt iets verborgen onder de Sfinx van Gizeh. Historicus onthult bewijs voor verborgen deur

Volgens een historicus ligt er iets verborgen onder de Sfinx van Gizeh. Een stele die er in de 19e eeuw is weggehaald zou kunnen helpen om dit mysterie op te lossen, schrijft persbureau Sputnik.

Matt Sibson, oprichter van het YouTube-kanaal Ancient Architects, heeft een verrassende ontdekking aangekondigd.

Hij stelt dat er oorspronkelijk drie steles voor de Sfinx stonden: de droomstele van farao Thoetmosis IV en nog twee andere steles die zijn gemaakt door Ramses de Grote, en die in de 19e eeuw naar het Louvre zijn overgebracht.

Afbeelding

Sindsdien is er weinig meer vernomen over de archeologische voorwerpen.

Sibson deed een verrassende ontdekking toen hij op een afbeelding van één van steles stuitte in een boek dat in 1837 is geschreven door ontdekkingsreiziger Howard Vyse.

“Bovenop een platform bevindt zich een Sfinx, met daarnaast Ramses de Grote die een offer brengt,” zei de historicus tegen de Daily Star.

Doorgang

“De Sfinx bevindt zich boven iets wat op een doorgang lijkt. Op de droomstele is ook een doorgang onder de Sfinx te zien,” voegde hij toe.

Hij merkte verder op dat Howard in zijn boek schrijft dat ‘onder de Sfinx een doorgang is gevonden, die zou kunnen leiden naar een holte’.

Sibson zei dat de steles opnieuw geanalyseerd moeten worden. “Ik denk dat zich iets onder de Sfinx bevindt. Onder het plateau van Gizeh barst het van de tunnels.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Earthaxis schreef:

  Kijk naar de verticale erosiesporen. De Sfinx is minimaal 10 duizenden jaren oud. De menselijke kop is er op gemetseld in het latere dynastieke egypte.
  Wat verborgen blijft is dat de mensheid in een ver verleden is getroffen door een grote ramp. Daarvoor was de mensheid veel geavanceerder dan er na. Er na bleef de kennis in handen van slechts een kleine groep overlevenden.

  Hopelijk vinden mensen in dit verhaal nou eens niet een excuus om over de binnenlandse politiek te beginnen

  18 likes
  • Strijdervoorvrijheid schreef:

   Kijk eens goed naar die Sfinx? Wat vind je dan van die verhouding? Klopt niet helemaal hè, die lange voorpoten in verhouding met het hooft. Een katten lichaam met een hoofd van een farao??? De sfinx is in het verleden anders geweest, hij droeg naar gelang zijn lichaam de kop van een manlijke leeuw.
   Koning Leeuw was de bijnaam van Gilgamesh Koning van Sumerië 30000jaar voor Christus.

   4 likes
  • Geen schaap schreef:

   Poolverschuivingen zijn vaker voorgekomen. Heel lang geleden was de Sahara groen en geen woestijn zoals nu. En de mammoeten die op de steppen in het permafrost lagen, hadden gras in de maag. Dacht je dat ze anders gras aten ?

   De huidige poolster is Polaris. Dat was vroeger a-draconi. En tegenwoordig is onze huidige poolster snel aan de wandel…

   2 likes
 • Bewust schreef:

  De zaal der archieven onder de Sfinx is allang leeggeroofd door geheime diensten uit Amerika vanuit één van de onderaardse gangen , die de Roemeense piramiden met de sfinx verbinden . De buit bestond uit een bibliotheek van kristallen die de ontstaansgeschiedenis verhalen van de kosmos , de aarde en de vier beschavingen die er waren voor de onze . Ook was er een tijdmachine , een teleportatiemachine , DNA-herkenning door handoplegging en meer hightech materiaal , waar wij nog niet aan toe zijn .
  De Roemeense piramiden zijn nog ouder dan die van Bosnië en behoren tot de meest spectaculaire ontdekking die er ooit gedaan zijn . Vanzelfsprekend is het nu verboden gebied ( militair terrein ) , hoewel Ceaucescu het wereldkundig had willen maken . Het is slecht met hem afgelopen .
  Ook de zaal onder de piramide van Cheops is al geplunderd via een kilometers ver verwijderde ingang waar tientallen vrachtwagens bij betrokken waren .
  Niet voor ons ( dom houden ) , maar voor de elite ( voor nog meer macht )

  8 likes
  • Arie schreef:

   Kun je hiervoor je bronnen noemen?
   Alvast bedankt!

   3 likes
   • Bewust schreef:

    Er zijn over dit onderwerp boeken , waarvan ik er 2 heb gelezen : Transylvanian Sunrise en Mystery of Egypt Ze zijn geschreven door Radu Cinamar , uitgeverij Sky Books .
    Zeer interessante kost !

    6 likes
    • Gezinusk schreef:

     Bewust,

     Bedankt voor de tip. Heb er ook nog eentje voor wie geïnteresseerd is? Meer wil weten over de Griekse beschaving en de tal van connecties met het Oude Egypte.

     https://www.bol.com/nl/p/de-geheime-kamer/666871594/#product_specifications

     Ps. Voor degenen die meer willen weten hoe geheime genootschappen de afgelopen millennia gebruik hebben gemaakt van de esoterische kennis en bijbehorende symbolisme – vormen die we hedendaags terug zien – is het volgende boek van dezelfde auteur interessant.

     https://www.bol.com/nl/p/de-talisman/1001004002382475/?suggestionType=browse&bltgh=oylixZh9C9q6ptNU0g5FNA.1.3.ProductImage

     Bauval heeft dit werk dermate knap in elkaar gezet dat de lezer niet word geconfronteerd word met allerlei scenario’s van beschuldigingen. De bedoeling van Bauval was, en zoals eigenlijk altijd, om op neutrale wijze de lezer te informeren waar bepaalde esoterisch kennis vandaan kwam en hoe deze later zijn weg vond in de nieuwe wereld. Talisman gaat over de Tempeliers en hun invloeden, naast de katholieke kerk, de vrijmetselarij en speculatieve vrijmetselarij van de schotse ritus, de Illuminati, andere geheime genootschappen t/m een link met 911.

     Toen Bauval werkte aan zijn boek de Geheime Kamer gaf hij op het forum al te kennen aan een vervolg te zullen werken getiteld Talisman. Dit schreef hij rond 911. In een tijd dat het internet met de wildste complottheorieën werd overspoeld. Onder meer over het geheime genootschap Skull and Bones waar president G. W. Bush lid van was met een mogelijke link tot de Illuminati.

     2 likes
   • Gezinusk schreef:

    Over een zaal der archieven onder de sfinx is veel geschreven. Een van de vroegste teksten zijn afkomstig van de oude grieken. Zij hadden goede banden aangehaald met de farao’s en veel Griekse geleerden, filosofen e.d. reisde tussen 1500 – 500 v chr. naar Egypte vanwege de hoge mate van kennis die het rijk bezat. De Grieken vermelde aan het thuisfront dat er jaarlijks een processie werd gehouden waar hogepriesters vanuit een ruimte onder de sfinx werken haalden en ceremonieel rondleidde over het Gizeh plateau. Volgens de Grieken deden ze dit om de God Thoth te eren. De God van het geschrift, wijsheid, en kennis. De Grieken hebben de God overgenomen in een andere naam bekend als Hermes Trismegistus.

    Voor de rest ben ik ook benieuwd waar ”Bewust” zijn bronnen vandaan heeft aangaande zaal der archieven – tijd- teleportatiemachine?

    3 likes
 • redice schreef:

  In het boek “secret hidden knowledge” van Dolores Cannon wordt deze zaal beschreven door 1 van haar patienten, die onder hypnose een vorig leven beschreef als bewaarder van de geheimen van de hall of records die zich onder de sphynx bevindt. Vroeger zou er een pyramide gestaan hebben op de plaats vd sphynx waar ondergronds zich een bibliotheek bevond met de geschiedenis vd aarde en het heelal. Later werd de pyramide verwoest en bouwden ze er de leeuw overheen. De latere egyptenaren vervingen het gezicht door wat het nu is.
  De informatie die er opgeslagen ligt zou pas aan de mensheid getoond worden als ze er klaar voor is, zolang de mensheid er niet klaar voor is zou de bibliotheek onmogelijk kunnen betreden worden omdat er een metafysische “veiligheid” is ingebouwd. De informatie zou in verkeerde handen zorgen voor de vernietiging vd aarde..

  3 likes
 • x

  Check Also

  De geheimen van de piramides onthuld. Kijk deze fascinerende documentaire

  De geheimen van de piramides onthuld. Kijk deze fascinerende documentaire

  Al eeuwenlang spreken de zeven wereldwonderen tot ...

  Vijf keer sterker dan modern beton. Nieuw onderzoek naar Bosnische piramides levert verrassende resultaten op

  Vijf keer sterker dan modern beton. Nieuw onderzoek naar Bosnische piramides levert verrassende resultaten op

  In Visoko staan de Bosnische piramides. Eén ...

  >