Archeologie

Er ligt iets verborgen onder de Sfinx van Gizeh. Historicus onthult bewijs voor verborgen deur

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens een historicus ligt er iets verborgen onder de Sfinx van Gizeh. Een stele die er in de 19e eeuw is weggehaald zou kunnen helpen om dit mysterie op te lossen, schrijft persbureau Sputnik.

Matt Sibson, oprichter van het YouTube-kanaal Ancient Architects, heeft een verrassende ontdekking aangekondigd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij stelt dat er oorspronkelijk drie steles voor de Sfinx stonden: de droomstele van farao Thoetmosis IV en nog twee andere steles die zijn gemaakt door Ramses de Grote, en die in de 19e eeuw naar het Louvre zijn overgebracht.

Afbeelding

Sindsdien is er weinig meer vernomen over de archeologische voorwerpen.

Sibson deed een verrassende ontdekking toen hij op een afbeelding van één van steles stuitte in een boek dat in 1837 is geschreven door ontdekkingsreiziger Howard Vyse.

“Bovenop een platform bevindt zich een Sfinx, met daarnaast Ramses de Grote die een offer brengt,” zei de historicus tegen de Daily Star.

Doorgang

“De Sfinx bevindt zich boven iets wat op een doorgang lijkt. Op de droomstele is ook een doorgang onder de Sfinx te zien,” voegde hij toe.

Hij merkte verder op dat Howard in zijn boek schrijft dat ‘onder de Sfinx een doorgang is gevonden, die zou kunnen leiden naar een holte’.

Sibson zei dat de steles opnieuw geanalyseerd moeten worden. “Ik denk dat zich iets onder de Sfinx bevindt. Onder het plateau van Gizeh barst het van de tunnels.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[Sputniknews]

2.7 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Earthaxis
Earthaxis
5 jaren geleden

Kijk naar de verticale erosiesporen. De Sfinx is minimaal 10 duizenden jaren oud. De menselijke kop is er op gemetseld in het latere dynastieke egypte.
Wat verborgen blijft is dat de mensheid in een ver verleden is getroffen door een grote ramp. Daarvoor was de mensheid veel geavanceerder dan er na. Er na bleef de kennis in handen van slechts een kleine groep overlevenden.

Hopelijk vinden mensen in dit verhaal nou eens niet een excuus om over de binnenlandse politiek te beginnen

Bewust
Bewust
5 jaren geleden

De zaal der archieven onder de Sfinx is allang leeggeroofd door geheime diensten uit Amerika vanuit één van de onderaardse gangen , die de Roemeense piramiden met de sfinx verbinden . De buit bestond uit een bibliotheek van kristallen die de ontstaansgeschiedenis verhalen van de kosmos , de aarde en de vier beschavingen die er waren voor de onze . Ook was er een tijdmachine , een teleportatiemachine , DNA-herkenning door handoplegging en meer hightech materiaal , waar wij nog niet aan toe zijn .
De Roemeense piramiden zijn nog ouder dan die van Bosnië en behoren tot de meest spectaculaire ontdekking die er ooit gedaan zijn . Vanzelfsprekend is het nu verboden gebied ( militair terrein ) , hoewel Ceaucescu het wereldkundig had willen maken . Het is slecht met hem afgelopen .
Ook de zaal onder de piramide van Cheops is al geplunderd via een kilometers ver verwijderde ingang waar tientallen vrachtwagens bij betrokken waren .
Niet voor ons ( dom houden ) , maar voor de elite ( voor nog meer macht )

eindhoven
eindhoven
5 jaren geleden
redice
redice
5 jaren geleden

In het boek “secret hidden knowledge” van Dolores Cannon wordt deze zaal beschreven door 1 van haar patienten, die onder hypnose een vorig leven beschreef als bewaarder van de geheimen van de hall of records die zich onder de sphynx bevindt. Vroeger zou er een pyramide gestaan hebben op de plaats vd sphynx waar ondergronds zich een bibliotheek bevond met de geschiedenis vd aarde en het heelal. Later werd de pyramide verwoest en bouwden ze er de leeuw overheen. De latere egyptenaren vervingen het gezicht door wat het nu is.
De informatie die er opgeslagen ligt zou pas aan de mensheid getoond worden als ze er klaar voor is, zolang de mensheid er niet klaar voor is zou de bibliotheek onmogelijk kunnen betreden worden omdat er een metafysische “veiligheid” is ingebouwd. De informatie zou in verkeerde handen zorgen voor de vernietiging vd aarde..

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x