Homepagina » Binnenland » De bizarre mondkapjes-situatie in Nederland, in 4 minuten uitgelegd
mondkapjes
Foto: Russ Allison Loar CC BY-SA 4.0

De bizarre mondkapjes-situatie in Nederland, in 4 minuten uitgelegd

Kamerlid Wybren van Haga stelt minister De Jonge van Volksgezondheid al weken kritische vragen over de coronamaatregelen, maar hij krijgt helemaal geen antwoord. Volgens Van Haga werken de maatregelen die het kabinet heeft genomen niet of nauwelijks. Hij wijst erop dat de 1,5 meterregel zelfs door Jaap van Dissel arbitrair is genoemd en dat de coronatest niet geschikt is voor het doel waarvoor hij wordt ingezet.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt per 1 december het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes verplicht. Zowel het RIVM als de minister van Volksgezondheid riep steeds dat het dragen van een mondkapje slechts leidt tot schijnveiligheid, aldus Van Haga. Hij voegt toe dat er volgens de Nederlandse Orde van Advocaten sprake is van een gebrekkige onderbouwing van de medische noodzaak van een mondkapjesplicht.

Ook vanuit medische hoek klinkt kritiek. RIVM-baas Jaap van Dissel zegt al sinds maart dat niet-medische mondkapjes niet werken en slechts leiden tot schijnveiligheid. Daarnaast schreef immunoloog Carla Peeters in HP/De Tijd dat het langdurig dragen van een mondkapje juist een schadelijk effect heeft op de gezondheid van gezonde mensen. Door het dragen van mondkapjes ontstaan er maar liefst 72 procent meer virale infecties en daarnaast kunnen stoffen mondkapjes het aantal besmettingen zelfs verhogen, stelt het Kamerlid.

Zeer ingrijpende inbreuk

“Maar voor dit kabinet doet de wetenschap er blijkbaar niet toe,” zegt Van Haga.

“Concluderend: er is geen medische noodzaak en juridisch gezien klopt het niet. De mondkapjesplicht is niet proportioneel en niet effectief. Daarnaast laten de cijfers en statistieken nog steeds geen noodzaak zien om dit soort verplichtingen te rechtvaardigen. De regeling is een zeer ingrijpende inbreuk op onze grondrechten en onze vrijheid, en uit niets blijkt dat er sprake is van een situatie die dit rechtvaardigt. Bovendien is wetenschappelijk aangetoond dat mondkapjes niet werken en schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.”

[Wybren van Haga]
4.9 82 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tao
Tao
1 jaar geleden

James Corbett – “Iedereen die hier aan meewerkt is medeplichtig aan genocide”: https://youtu.be/nuDQ_3g53qc

Martin van Alderen
Martin van Alderen
1 jaar geleden

Waarom in 4 minuten als je het in 1 regel kan uitleggen?

deze
deze
1 jaar geleden

KAPPEN MET KAPPEN !!!!!

Henk R
Henk R
1 jaar geleden

De farmaceutische bedrijven Pfizer , Astra zenica en Moderna hebben bij het testen van de 3de fase in totaal gezamenlijk 48830 mensen een placebo gegeven en vervolgens blootgesteld aan het sars cov 2 virus. Hiervan hebben 373 mensen covid 19 onwikkeld. Dus het immuunsysteem beschermd je meer dan voor 99%. Een vaccin wat eigenlijk geen vaccin is maar een gen therapie beschermd je voor 95% natuurlijk van die overige minder dan 1%. Maar de risico’s gelden natuurlijk wel voor iedereen die zich laten injecteren van deze gen therapie.

x

Check Also

coronapas

Engeland stopt met coronapas, Nederland gaat ermee door én breidt uit: ‘Hier klopt niks van!’

Volgende week wordt een groot deel van ...

israël

Israëlische vaccinchef biecht op: ‘We hebben fouten gemaakt’

Uit een Israëlische studie blijkt dat een ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

71
0
We lezen graag je reactie!x