Homepagina » Binnenland » De bizarre mondkapjes-situatie in Nederland, in 4 minuten uitgelegd
mondkapjes
Foto: Russ Allison Loar CC BY-SA 4.0

De bizarre mondkapjes-situatie in Nederland, in 4 minuten uitgelegd

Kamerlid Wybren van Haga stelt minister De Jonge van Volksgezondheid al weken kritische vragen over de coronamaatregelen, maar hij krijgt helemaal geen antwoord. Volgens Van Haga werken de maatregelen die het kabinet heeft genomen niet of nauwelijks. Hij wijst erop dat de 1,5 meterregel zelfs door Jaap van Dissel arbitrair is genoemd en dat de coronatest niet geschikt is voor het doel waarvoor hij wordt ingezet.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt per 1 december het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes verplicht. Zowel het RIVM als de minister van Volksgezondheid riep steeds dat het dragen van een mondkapje slechts leidt tot schijnveiligheid, aldus Van Haga. Hij voegt toe dat er volgens de Nederlandse Orde van Advocaten sprake is van een gebrekkige onderbouwing van de medische noodzaak van een mondkapjesplicht.

Ook vanuit medische hoek klinkt kritiek. RIVM-baas Jaap van Dissel zegt al sinds maart dat niet-medische mondkapjes niet werken en slechts leiden tot schijnveiligheid. Daarnaast schreef immunoloog Carla Peeters in HP/De Tijd dat het langdurig dragen van een mondkapje juist een schadelijk effect heeft op de gezondheid van gezonde mensen. Door het dragen van mondkapjes ontstaan er maar liefst 72 procent meer virale infecties en daarnaast kunnen stoffen mondkapjes het aantal besmettingen zelfs verhogen, stelt het Kamerlid.

Zeer ingrijpende inbreuk

“Maar voor dit kabinet doet de wetenschap er blijkbaar niet toe,” zegt Van Haga.

“Concluderend: er is geen medische noodzaak en juridisch gezien klopt het niet. De mondkapjesplicht is niet proportioneel en niet effectief. Daarnaast laten de cijfers en statistieken nog steeds geen noodzaak zien om dit soort verplichtingen te rechtvaardigen. De regeling is een zeer ingrijpende inbreuk op onze grondrechten en onze vrijheid, en uit niets blijkt dat er sprake is van een situatie die dit rechtvaardigt. Bovendien is wetenschappelijk aangetoond dat mondkapjes niet werken en schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.”

[Wybren van Haga]
4.9 80 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tao
Tao
1 maand geleden

James Corbett – “Iedereen die hier aan meewerkt is medeplichtig aan genocide”: https://youtu.be/nuDQ_3g53qc

Martin van Alderen
Martin van Alderen
1 maand geleden

Waarom in 4 minuten als je het in 1 regel kan uitleggen?

C, De Mantre
C, De Mantre
Reactie op  Martin van Alderen
1 maand geleden

Dat geldt niet voor alle tekst! Soms omschrijf je iets , én, mensen willen niet meer lezen , dat is zeer kwalijk en zal zich tegen ons keren!

deze
deze
1 maand geleden

KAPPEN MET KAPPEN !!!!!

Henk R
Henk R
1 maand geleden

De farmaceutische bedrijven Pfizer , Astra zenica en Moderna hebben bij het testen van de 3de fase in totaal gezamenlijk 48830 mensen een placebo gegeven en vervolgens blootgesteld aan het sars cov 2 virus. Hiervan hebben 373 mensen covid 19 onwikkeld. Dus het immuunsysteem beschermd je meer dan voor 99%. Een vaccin wat eigenlijk geen vaccin is maar een gen therapie beschermd je voor 95% natuurlijk van die overige minder dan 1%. Maar de risico’s gelden natuurlijk wel voor iedereen die zich laten injecteren van deze gen therapie.

Peter
Peter
Reactie op  Henk R
1 maand geleden

Bron?

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Peter
1 maand geleden

Ja dat vragen we ook al maanden aan het kabinet. Waar is het wetenschappelijke bewijs dat de disproportionele maatregelen werken. Die geven ze niet omdat ze er niet zijn. ondertussen wel een fascistisch wetje er door heen gedrukt, economie kapot en er komt nog veel meer aan van dat soort dictoriaal vermaak.

anargie
anargie
Reactie op  MdeFilosoof
1 maand geleden

Een fasiscistische economie die kapot wordt gemaakt. Dit is een “contradictio in terminis” – Ooit gehoord van het Duitse “Wirtschaftswunder”?

Henk R
Henk R
Reactie op  Peter
1 maand geleden

Hoe passen deze puzzelstukjes in mekaar, van commonsense tv.

Jelle
Jelle
1 maand geleden

Alleen onder PROTEST doe ik er een op en dat roep ik dan in de winkel of andere locaties

hejo
hejo
Reactie op  Jelle
1 maand geleden

Ik ook, ik ga er met stift op schrijven Democratie NL is dood.

Pieter
Pieter
Reactie op  Jelle
1 maand geleden

Nee hoor, geen mondvodje voor mij. Ik beroep me op artikel 2a4, de uitzonderingen bij ziekte en psychische aandoening.

Ik word altijd erg agressief als ik zo’n kapje op moet en kom dan vaak adem tekort. Geen idee welke psychische aandoening het precies is, maar het lijkt mij dan mijn plicht om er geen op te zetten. En als de rechter wil laten onderzoeken welke aandoening ik dan precies heb, be my guest :).

Winkels mogen je niet weigeren als je, je beroept op artikel 2a4, ze mogen geen regels stellen die tegen de wet ingaan dan zijn ze strafbaar volgens artikel 284/365. Je hoeft niet zomaar je medische profiel te gaan vertellen.

Je kunt ook een “puffertje” kopen, want De Jonge heeft gezegd dat dit voldoende is om aan te tonen dat je onder de uitzondering valt, zie debat 24-11-2020 :

https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/regelingen-ter-uitvoering-van-de-tijdelijke-wet-maatregelen-covid-19

Pieter
Pieter
Reactie op  Pieter
1 maand geleden
C, De Mantre
C, De Mantre
Reactie op  Pieter
1 maand geleden

Niet op die manier dus< denk effe verder!

C, De Mantre
C, De Mantre
Reactie op  Pieter
1 maand geleden

Ja ja, straks heeft heel Nederland burgers “met een rugzakje” maar dat helpt niet tegen de dwangmaatregel. Doe liever iets dat voor anderen ook van belang is!

U. ilskuiken
U. ilskuiken
1 maand geleden

Het is een experiment op gedragsbeinvloeding, duh. Dat zei minister voor medische zorg Tamara van Ark letterlijk.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  U. ilskuiken
1 maand geleden

Duidelijke taal, wij worden als mensen dus bewust voor de gek gehouden! Tamara weet dat dus maar al te goed en wat doet zij met de Coronamaatregelen? Zij verklaart dus hier in het openbaar, dat de regering in een situatie is belandt, dat het daglicht niet verdragen kan.

Pieter
Pieter
Reactie op  serieuze aangelegenheid
1 maand geleden

Volgens De Jonge is deze verplichting: “Normstellend”.
En dat door mensen die bij een overheid werken en zelf steeds de verantwoording op andere afschuiven.

Matt
Matt
1 maand geleden

Forum voor Democratie is tegen de muilkorf verplichting.
En nu is ineens forum praktisch ter ziele gedragen.
Is er verband?

Peter
Peter
Reactie op  Matt
1 maand geleden

Ik vertrouw die van Haga ook niet, met z’n Rutte pop op zijn kamer. Elke keer als een ex-VVD’er zich ergens in mengt vallen ze als een baksteen voor of tijdens de verkiezingen. En als dat niet lukt sluit je die partij gewoon uit..

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
Reactie op  Matt
1 maand geleden

Dat komt omdat FvD een sta in de weg is voor deze verrotte kabinet, die enkel en alleen voor hun meester (Lees : Satan ) knielt.

Rob
Rob
Reactie op  Marie-Jeanne
1 maand geleden

Rutte heeft van Balkenende ooit een kado gekregen dat naar Satan verwijst. Balkenende was er dus ook bij betrokken en Rutte is er trots op.

https://i.imgur.com/g5Z1tu3.png

Martin
Martin
1 maand geleden

Mondkapjes werken niet, dat mag duidelijk zijn. Maar onze overheid wil het dragen ervan per 1 december gaan verplichten. Op petities.nl kunnen we hiertegen in verzet komen. Doe dat dan ook massaal

Chantal
Chantal
Reactie op  Martin
1 maand geleden

Petities zie je er 1 die werkt?

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Chantal
1 maand geleden

Jullie hadden je niet het referendum moeten laten ontfutselen door Spooky Ollogren !

Martin
Martin
Reactie op  Chantal
1 maand geleden

Ja, ik denk dat het werkt maar dan zullen de petities massaal moeten worden ondertekend. Deze coalitie moet eindelijk eens gaan begrijpen dat ze niet namens de meerderheid spreekt maar slechts een klein deel van de bevolking vertegenwoordigt, namelijk de schreeuwende, linkse meute. Dat proces moet worden doorbroken en dat kunnen we ! Daarom is het ook te hopen dat Trump z’n plek weer zal innemen in het Witte Huis. Met Biden wordt het rechtse verhaal een stuk moeilijker.

Vraagtekentje
Vraagtekentje
Reactie op  Martin
1 maand geleden

Half miljoen tegen cojonamaatregelen, massaal genoeg??? 700.000 tegen de pedopartij genoeg??? Snapt u nou nog niet dat het allemaal zinloos is, en dat die politiek 1 poppenkast is, een illusie die mensen het idee geeft dat er wat te kiezen is? Ziet u niet wat er wereldwijd voor u ogen afspeelt? Geef de mensen brood en spelen……

Steven
Steven
Reactie op  Martin
1 maand geleden

Petities zijn er in Nederland voor om te worden genegeerd. KANSLOOS!!

Rapture ready
Rapture ready
1 maand geleden

Er is maar 1 dikke vette reden voor de muilkorf: SOCIAL CONTROLE

Niets meer, niets minder. En….. het werkt, want reusachtig veel volgzame schapen gebruiken ze nu al: hoe dwaas kun je zijn?!

duinsnip
duinsnip
Reactie op  Rapture ready
1 maand geleden

Ja, maar als je straks op straffe 95€ geen boodschappen kan doen dan toch maar.

Peter
Peter
Reactie op  duinsnip
1 maand geleden

Nee hoor. Ik laat het tot aan de rechter komen. Ik weiger een mondkapje te dragen, wat er ook gebeurt. Ik zou niet met mezelf kunnen leven als ik hem wel ging dragen.

Steven
Steven
Reactie op  Peter
1 maand geleden

En jij denkt dat de rechter in deze bassie & adriaan republiek wel aan jou kant gaat staan?

Mij benieuwen hoe vaak je nog boodschappen kunt gaan doen straks of je rijbewijs vernieuwen. Kijken of ze je zonder mondkapje wel willen binnen laten.

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Steven
1 maand geleden

In Australië worden de eerste mondkapjesboetes al kwijt gescholden door de rechter. Het is geen moeilijke zaak. Je neemt de onderzoeken mee die bewijzen dat ze niet werken, je beroept je op de Grondwet en de Universele Rechten van de Mens.

C, De Mantre
C, De Mantre
Reactie op  Lange Fries
1 maand geleden

Die zijn in Nederland sinds kort buiten werking gesteld, heeft niemand dat gemerkt, ondanks elke avond voor de tv hangen?

Pieter
Pieter
Reactie op  Steven
1 maand geleden

Een winkel mag je helemaal niet weigeren als je, je beroept op artikel 2a4, want een winkel mag niet ingaan tegen de wet met uitputtende uitzonderingen.

Tikal
Tikal
Reactie op  Peter
1 maand geleden

Yup. Boetes incasseren wordt het ook voor mij. Nooit dat ik zo een ding op zal zetten!

geert
geert
Reactie op  duinsnip
1 maand geleden

Dan vecht je het aan bij de rechter,iedere advokaat veegt de vloer aan met deze onzinnige regel.

Toontje Verliefoord
Toontje Verliefoord
Reactie op  Rapture ready
1 maand geleden

‘ je moet gewoon je bek houden’

Donald
Donald
Reactie op  Toontje Verliefoord
1 maand geleden

En met je kont op de bank blijven zitten.

Edward
Edward
1 maand geleden

En een groot deel van onze volksvertegenwoordiging is voor het verplichten van deze schadelijke mondkapjes, dit zijn dezelfde partijen die voor de coronawet hebben gestemd: VVD, CDA, D66, CU, GL, PvdA, 50Plus en SGP.
Laten we dit nooit meer vergeten, dit zijn de partijen die schuldig zijn aan vrijheids beroving, gijzeling en schending van mensenrechten.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Edward
1 maand geleden

Precies Ed. Je vijanden kon je al maar nu weet je in deze tijd ook wie je vrienden zijn. Ineens blijken die toch ook hypocriet, en uit angst ineens heel wat smerige truukjes uit te halen zoals verraden enzovoort. Wordt echt gezellig dit deccenium. Agenda2030.

C, De Mantre
C, De Mantre
Reactie op  MdeFilosoof
1 maand geleden

Iedereen haalt het van de tv, e.a. programma,s Kun je dit zelf niet bedenken? Zo is het altijd al geweest!

Steven
Steven
Reactie op  Edward
1 maand geleden

Vergeet dat maar vooral NIET. Maar deze partijen gaan bij de volgende verkiezingen gewoon weer WINNEN. Want of er wordt iedere keer fraude gepleegd met de uitslagen, of dit volk is gewoon te DOM om zelf nog na te denken.
Ikzelf denk dat het een mix van beiden is!!

Vraagtekentje
Vraagtekentje
Reactie op  Edward
1 maand geleden

Zodat je op de andere poppenkastpoppen gaat stemmen in de veronderstelling dat die er niet bij horen? U bent nog niet goed wakker:-) Geef de mensen brood en spelen……

x

Check Also

arts

Arts gaat internet over: ‘Ze zijn hier in dit land mensen aan het vermoorden met vaccins’

In Amsterdam vond vandaag een demonstratie tegen ...

coronavaccin

Gezondheidsexperts doen oproep na sterfgevallen in Noorwegen: geef coronavaccin Pfizer niet aan ouderen

Chinese gezondheidsexperts hebben Noorwegen en andere landen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

69
0
We lezen graag je reactie!x