Buitenland

Journalist: “Amerika treedt in Syrië op als luchtmacht van terreurgroep IS”

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met pakweg 60 Tomahawks heeft president Trump de vliegbasis Shayrat in Syrië aangevallen. Een geavanceerd wapensysteem tegen tactische doelen op grote afstand. Kosten één miljoen euro per stuk.

De Amerikaanse aanval is een vergelding voor het gebruik van dodelijk gifgas bij een aanval op Khan Shaikhoun.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Amerikanen houden president Assad verantwoordelijk voor de gruwelijke dood van vele tientallen mensen.

Profijt

Shayrat wordt gebruikt om terroristen van IS te bestrijden, die profijt hebben van de Amerikaanse aanval.

De militanten hebben er een handje van om de media te manipuleren in een poging in het buitenland emotionele reacties uit te lokken.

Journalist Rania Khalek merkt op dat Amerika optreedt als de luchtmacht van IS, aangezien de terreurgroep nu een offensief is begonnen in Homs.

Niet logisch

“Het is niet logisch dat de Syrische overheid in een strategisch onbelangrijke plaats chemische wapens zou inzetten nu het regeringsleger aan de winnende hand is,” legt Khalek uit.

“We weten niet wat er gebeurd is omdat er geen onafhankelijke waarnemers in het gebied zijn,” voegt ze toe.

Zelfs CNN-presentator Fareed Zakaria vroeg zich hardop af of Amerika de luchtmacht van terreurgroep IS is.

Gevaar

Hij waarschuwde dat de aanvallen tegen Syrië IS sterker maken. “Zeggen we nu dat we tegen Assad zijn? Willen we IS sterker maken? Willen we Assad weg hebben?”

“Het gevaar is dat we zijn opgetreden als de luchtmacht van IS,” zei Zakaria. “Alles wat Assad verzwakt in Syrië, maakt IS sterker.”

[RT America, NewsBusters]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derek
Derek
7 jaren geleden

Duidelijk, niks geks en geen woord Chinees tussen. Ik hoop van harte dat alle liefhebbers van Tramp nu door hebben dat hij een Puppet is van de elite tussen haakjes. Hij is gewoon in dienst van zijn meesters!

Unsheep yourself

justin
justin
7 jaren geleden

Te gek gewoon, hier blijkt toch wel uit dat er vies spel gespeeld wordt door de VS ,Zo overduidelijk dat ze een oorlog willen, wereld oorlog wel te verstaan ,het plan dat op de plank ligt en die ze nog steeds willen uitvoeren, ze willen hun macht terug en tegelijkertijd ook eraan verdienen want door Assad eruit te gooien en een gewillig stromannetje neer te zetten kunnen ze hun gang gaan met hun pijpleiding door Syrië ,iets wat Assad niet wil. VS tergt ook Rusland door ze met deze actie bij de staart te grijpen,ik hoop van ganser harte dat Poetin zich niet laat provoceren. Die terroristen lachen in hun vuistje die gaan gewoon weer verder met waar ze gebleven waren. Dat vliegveld was zo belangrijk om ze tegen te houden en dat heeft Trump nu weggevaagd ,ik vind het overduidelijk dat er dubbel spel gespeeld wordt.
Of Trump is een domme boer of hij is net zo onbetrouwbaar als zijn voorgangers,en aangezien zelfs en doorsnee burger kan overzien dat deze aanval bezopen is moet hij wel onbetrouwbaar zijn.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door:Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Het is toch van de gekke dat mensen hebben gestemd voor vrede en Trump beloofde gouden bergen in die richting. Politici kunnen en mogen tegenwoordig als dorpsgekken van alles roepen, wat bij Trump overigens zeer vermakelijk was om te zien, maar daarna komt dus het serieuze leven en zijn de grappige en boute uitspraken omgeruild als goedkoop wisselgeld.

Hillary, Trump, beloftes, vrede, nep gifgas, aanval, onverbiddelijk ingrijpen, blufpoker spelen met de kans op een WOIII, het is alles een strak geregisseerde opvoering.

Het is dus zinloos om überhaupt ooit nog weer te stemmen. En stemmen in Nederland is evenzo zinloos geworden als er met de cijfers gerommeld kan worden en men niet de stemmen per stemlokaal wil vrijgeven kan men alle kanten op met een land.

Enuh, IS was geen ISR/US/SA proxy leger?

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x