Homepagina » Binnenland » Nieuw initiatief: ruim 50 juristen en advocaten gaan strijden voor jouw vrijheid
juristen
Foto: Pixabay

Nieuw initiatief: ruim 50 juristen en advocaten gaan strijden voor jouw vrijheid

Vandaag presenteerde jurist Ghislen Nysten een nieuw initiatief: de vrijheidsjurist. Het gaat om een collectief van ruim 50 advocaten en juristen die gaan strijden voor jouw vrijheid.

Het collectief heeft de ‘Verklaring ter Bescherming van Essentiële Vrijheden van de Mens’ opgesteld. In de verklaring, die hier kan worden ondertekend, valt onder meer te lezen: “Onze essentiële vrijheden, de rechten die als minimum waarborg gelden voor een menswaardig bestaan, staan ernstig onder druk en worden op disproportionele wijze ingeperkt.”


De juristen achten dat demonstraties altijd op een vreedzame wijze moeten worden gefaciliteerd. “Het met geweld uiteenslaan van demonstraties is dan ook moreel verwerpelijk. Evenals het monddood maken van de oppositie in het parlement en daarbuiten, en het wegzetten van mensen omdat zij anders denken.”

“Wij verwerpen de uitsluiting van mensen die, om wat voor reden dan ook, geen inmenging van overheidswege wensen in hun persoonlijke levenssfeer. De onaantastbaarheid van het lichaam is het hoogste goed van de mens,” stellen de juristen.

Misdaad tegen de menselijkheid

Ze hebben een aantal uitgangspunten opgesteld die een ijkpunt zijn voor de herziening van de grondwet waarin onze essentiële vrijheden centraal staan. Eén van die uitgangspunten is: onaantastbaarheid van het lichaam is het hoogste goed van de mens. Dit mag slechts bij ernstige strafbare feiten worden ingeperkt. Een ander uitgangspunt: het inperken van mensenrechten en grondrechten zonder dat dit een legitiem doel dient en waar minder vergaande alternatieven mogelijk zijn, is een misdaad tegen de menselijkheid.

Tot het bittere einde

“Wij juristen zijn de medehoeders van de rechtsstaat en beloven plechtig dat we alles wat binnen onze macht ligt op een morele en vreedzame wijze in het werk zullen stellen om uw mensenrechten te verdedigen tot het bittere einde,” verklaren de advocaten en juristen.

Eindelijk zijn ook daar de juristen!

De verklaring is ondertekend door onder andere Ghislen Nysten, Bart Maes, Aldert Nijhuis, Henriette Nakad-Weststrate, Sietske Bergsma, Isa Kriens en Frank Stadermann. “Eindelijk zijn ook daar de juristen!” schrijft Bergsma op Twitter. “Ik presenteer als medeondertekenaar deze dringende oproep aan iedereen die niet onder de huidige druk kan én wil bezwijken. Teken ook!”

4.6 94 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ruud
Ruud
5 maanden geleden

Prachtig! Eindelijk,….de wereld wordt wakker!

VRIJHEID!
VRIJHEID!
5 maanden geleden

Grote klasse!!
Eindelijk,na nu al 15 maanden in deze waanzinnige waanzin te verkeren wordt het de hoogste tijd dat de misdadigers die dit op hun geweten hebben zwaar gaan boeten voor hetgeen ze hebben aangericht!!
Dank aan iedereen die zich op welke manier dan ook inzet om de waarheid aan het licht te brengen.
Het leed wat deze hele nep Plandemie heeft veroorzaakt is bijna niet meer te overzien!
Het recht zal uiteindelijk zegevieren.

rc...
rc...
5 maanden geleden

Beetje laat maar dat nog beter dan helemaal niet. Ben alleen bang dat de rechtelijke macht volledig gecorrupeert is en precies doen wat die puppets in Den Haag zo graag willen.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
5 maanden geleden

Nederland is een Top-Land als het gaat om Vrijheid neem dat van me aan…Het enige echte probleem zit in Den Haag…Een stelletje Criminele Corrupte Parasitaire Elitaire Landverraders hebben als het Paard van Troje, Nederland Gegijzeld & in hun Greep…Maak een einde aan hun Autocratische Dystopische Heerschappij & pas dan kan er gebouwd worden aan Nederland 2.0

x

Check Also

de jonge

Kort geding tegen De Jonge om ‘onophoudelijke leugens’: ‘De maat is vol’

Advocaat Bart Maes, die woensdag bot ving ...

advocaat

Topadvocaat start procedure om coronapas van tafel te vegen – ‘Ons doel: de staat op haar knieën dwingen’

Vrijheidsjurist en topadvocaat Bart Maes gaat een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

59
0
We lezen graag je reactie!x