Buitenland

Europarlementariër: ‘Poetin neemt actie om veiligheid Rusland te garanderen, de EU is kwaadaardig’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Op 24 februari lanceerde Rusland een speciale militaire operatie in Oekraïne, die vroeg in de ochtend op de Russische staatstelevisie werd aangekondigd door president Poetin. Het doel van de operatie is om Oekraïne te demilitariseren en denazificeren.

De Europese Unie stuurt Oekraïne wapens en munitie. Het is voor het eerst in haar geschiedenis dat de unie dat doet. De EU trekt 500 miljoen euro uit voor militaire hulp aan het Oekraïense leger. Daarvan is 450 miljoen euro bestemd voor wapentuig en munitie. EU-baas Ursula von der Leyen heeft bovendien gezegd dat Oekraïne lid mag worden van de EU.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Nooit eerder genomen stap

Daarnaast worden de Russische zenders Russia Today en Sputnik geweerd. De verbanning van de zenders is volgens Von der Leyen een ‘nooit eerder genomen stap’.

“Opmerkelijk dat de EU en Europeanen escaleren en Biden juist de-escaleert,” schrijft hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk op Twitter. “Het probleem van Europa is dat achter de stoere taal geen militaire macht schuilgaat.”

De EU is kwaadaardig

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) haalt uit naar De Wijk: “Deze meneer noemt Poetin totaal gestoord, maar dat EU-leiders de situatie laten escaleren, is ‘opmerkelijk’.”

“Nee, Rob: Poetin neemt actie om de veiligheid van Rusland te garanderen, om kernwapens in Oekraïne te voorkomen. De EU is kwaadaardig,” zegt De Graaff.

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eugeen
Eugeen
2 jaren geleden

De EU is gewoon kwaadaardig, waarom dat niet zeggen. De lidstaten moeten deze commissie buitengooien en de EU hervormen naar een confederatie van onafhankelijke staten. Het is abnormaal dat een onverkozen nihilistisch orgaan als de EU 80% van de wetgeving aan de nationale staten oplegt. Dit is geen democratie, dat is waanzin!

Antiislam
Antiislam
2 jaren geleden

Wat een ellende brengt die Eu ons sinds de oprichting van dit smerige gedrocht met zijn ongekozen dictators hebben we alleen maar crisis en achteruitgang ze loodsen ons regelrecht een kernoorlog in de psychopaten.

Geert-Jan
Geert-Jan
2 jaren geleden

Ongelooflijk dat we net als in de tweede wereld oorlog
Het gevoel hebben dat we bevrijd moeten worden
En dat gevoel als ik voor mezelf spreek is helemaal juist
Later we alvast realiseren dat vrijheid in jezelf zit

Uit Rotterdam
Uit Rotterdam
2 jaren geleden

De EU is een ondemocratisch monster dat zeker kwaadaardig is. Ze stoken de boel op. Maar de EU elite is ook kwaadaardig naar onze bevolking toe. Het is een ons opgedrongen instituut dat doormiddel van dictaten maar zonder volmacht van het volk zaken regelt. De goedwillende burgers van hier, Rusland en de Oekraïne lijken wel een vijand te hebben en dat is de EU elite.

Back to top button
69
0
We lezen graag je reactie!x