CoronaMens en Dier

Vrijspraak voor dappere dokters: ‘De Jonge is hier duidelijk de schobbejak’

Help mee door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!

In de serie rechtszaken tegen dwarse dokters is nu de eerste zaak geëindigd in een vrijspraak bij de bestuursrechter, schrijft afzwaaiend huisarts Jan Vingerhoets.

Het ging om de zaak van dokter Niek Rogger, wiens boete van ruim 6300 euro werd vernietigd, waarbij de rechter aangaf dat niet de dokter, maar minister Hugo de Jonge fout zat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De dokter heeft vooral gekeken naar de wens en belangen van de patiënt. Daarbij heeft hij de patiënt geïnformeerd, met een apotheker overlegd en zich gebaseerd op een protocol van buitenlandse specialisten. “Heel zorgvuldig eigenlijk,” aldus Vingerhoets. “Dat laatste kun je niet bepaald zeggen van Hugo, zo blijkt uit het vonnis.”

Hoop op een goede uitkomst

Vingerhoets, die zelf ook werd beboet, is heel blij met de uitspraak van de rechter. “In de eerste plaats omdat ze recht doet aan het integere handelen van dokter Rogger. Maar ook omdat meerdere collega’s, waaronder ik zelf, nog een identieke zaak hebben lopen, deels zelfs bij dezelfde rechtbank, voor hetzelfde ‘vergrijp’.”

Er is weer hoop op een goede uitkomst, want de argumenten die hier tot vrijspraak leidden, zijn van volstrekt overeenkomstige toepassing.

“En wat moeten we met Hugo, het doldwaze ongeleide projectiel, die zich als een ruggengraatloze marionet in de ene na de andere mislukking laat manoeuvreren?” vraagt Vingerhoets.

Hard nodig

De uitspraak van de rechter toont volgens hem nog eens glashelder aan dat Hugo volstrekt misplaatst was als minister van VWS. “Eigenlijk überhaupt als minister op welke post dan ook.”

“Vrijspraak voor dappere dokters! En dat was hard nodig,” reageert Europarlementariër Marcel de Graaff. “De Jonge is hier duidelijk de schobbejak.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 225 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk Huitsing
Henk Huitsing
2 maanden geleden

De rechterlijke macht keert als eerste terug van zijn dwalingen en lijkt zich te onttrekken aan de politieke terreur. Dat woord mogen we gebruiken als De Jonge de Coördinator Terrorismebestrijding inzet tegen artsen.

Riawoord
Riawoord
2 maanden geleden

Goh wie had dat gedacht he???? Nieuw kantelpunt???

Margie
Margie
2 maanden geleden

Wat heeft hij op de foto weer grote pupillen. Duidelijk een coke verslaving . En dan zeg je domme dingen. En dan doe je domme dingen. Die kneus heeft zijn verstand verloren. Duidelijk. Psychiater??????? Nee. Jammer van de centen. Wordt toch niet meer wat.

Vrijheid?
Vrijheid?
2 maanden geleden

Dus???
Oppakken en afvoeren die schobbejak!!

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x