Homepagina » Mens en Dier » BioNTech-topman laat zich nog niet vaccineren tegen corona: ‘Belangrijk dat niemand uitvalt’
biontech
Foto: U.S. Secretary of Defense CC BY 2.0

BioNTech-topman laat zich nog niet vaccineren tegen corona: ‘Belangrijk dat niemand uitvalt’

BioNTech-topman Ugur Sahin heeft zich – net als Pfizer-directeur Albert Bourla – nog niet laten vaccineren tegen corona. “Zou het geen sterk signaal afgeven aan twijfelaars als u zich zou laten vaccineren?” vroeg hoofdredacteur Fritz Frey van SWR, de publieke omroep van de Duitse deelstaten Baden-Württemberg en Rijnland-Palts, hem tijdens een interview. Je laat dan zien dat je als ontwikkelaar bereid bent om je te laten vaccineren zodat iedereen kan zien dat je je eigen product vertrouwt, aldus Frey.

“Ik zou me natuurlijk graag laten vaccineren. Het is voor ons als bedrijf belangrijk dat we onze medewerkers beschermen. We moeten de komende 12 maanden 1,3 miljard doses produceren. Het is belangrijk dat er dan geen medewerkers uitvallen,” antwoordde de baas van BioNTech.


Enkele dagen geleden heeft de Europese medicijnwaakhond EMA het coronavaccin van Pfizer/BioNTech goedgekeurd voor gebruik in de EU. Maandag gaf het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) een persconferentie over het vaccin in Nederland.

Je weet niet of een infectie ook voorkomen wordt

Tijdens de persconferentie deed Leonoor Wijnans, beoordelaar en vaccinexpert bij het CBG, enkele opmerkelijke uitspraken over het coronavaccin. “Er zijn nog geen gegevens over hoe goed het vaccin beschermt tegen infectie. We weten dus nog niet of mensen die dit vaccin hebben gekregen het virus nog zouden kunnen overdragen, mochten ze toch besmet raken,” zei ze.

“Ook is nog niet duidelijk of het vaccin een goede bescherming biedt tegen de meer ernstige vormen van Covid, omdat te weinig mensen in de studie ernstige Covid kregen,” vervolgde ze. “Je weet niet of een infectie ook voorkomen wordt en ook of dat virus dan nog overgedragen wordt. Er gebeurt een hoop in het lichaam en daar hebben we nog niet volledig zicht op. Dat kunnen deze klinische studies normaal ook niet echt goed duidelijk maken.”

“Het wil niet zeggen dat het [coronavaccin] niet gaat helpen, maar op dit moment liggen die data er gewoon nog niet,” aldus Wijnans.

4.8 23 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
8 maanden geleden

Omdat BioNTech-topman Ugur Sahin wil nog niet dood gaan !!

Wlliam
Wlliam
8 maanden geleden

Een vaccine is toch om tegen covid beschermd te zijn.. er is aangetoond dat er een streng HIV in covid zit, waar ze al 30 jaar zonder success een vaccine voor proberen te ontwikkelen.. hoe kan je in vredesnaam in een paar maanden tijd een vaccin ontwikkelen.. er gaan heel wat mensen sterven.. niet door Corona maar door het frankenstein vaccine waardoor je GMO wordt… welkom in de nieuwe wereld…

t de vries
t de vries
8 maanden geleden

Dit is al de zo veelste ,die zich niet geroepen voelt om te vaccineren .met er kan niemand uitvallen of gemist worden doet hij dit af .Wederom een goede smoes om niet te vaccineren .

Bella
Bella
8 maanden geleden

ik zou het zelf ook als excuus gebruiken,
de eerste 10 jaar gaat het gewoon nog niet lukken,
stel dat ik uitval, dat is helaas nu onmogelijk.

x

Check Also

arts

Volgens Kamerlid Nicki Verweij (JA21) zal geen arts zeggen dat de mRNA-prik gentherapie is. Klopt dat?

FVD-voorman Thierry Baudet stelde het mRNA-vaccin in ...

arts

Ook artsen kritisch over coronapas: ‘Het lijkt allang niet meer om gezondheid te gaan, maar om controle’

Volgende week wordt de coronapas in Nederland ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

42
0
We lezen graag je reactie!x