Mens en Dier

Grote ontdekking over Lijkwade van Turijn. Is dit bewijs dat Jezus in doeken werd gewikkeld?

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit nieuw onderzoek blijkt dat op de Lijkwade van Turijn de afdruk van het gezicht van een gemartelde man staat. Dat schrijft de Daily Mail.

Dit ondersteunt de theorie dat het gezicht van Jezus op het doek te zien is. Op de Lijkwade van Turijn, die in de Dom van Turijn hangt, staat volgens christenen Jezus Christus afgebeeld.

Op het doek is recentelijk bloed gevonden dat volgens het onderzoek afkomstig is van iemand die is gemarteld.

Afgezien

Wetenschappers schrijven in het tijdschrift PLoS ONE dat het doek indertijd is gebruikt om het lichaam van Jezus in te wikkelen en te begraven.

“De kleine bloeddeeltjes laten zien dat het slachtoffer zwaar heeft afgezien,” stelt Elvio Carlino van het Institute of Crystallography (IC).

Professor Giulio Fanti van de Universiteit van Padua lichtte toe dat in het bloed hoge concentraties creatinine en ferritine zijn aangetroffen.

Gewelddadige dood

Die stoffen worden vaak aangetroffen in het bloed van mensen die trauma’s hebben doorstaan, zoals een marteling.

De onderzoekers concluderen op basis hiervan dat de man die in het doek werd gewikkeld een gewelddadige dood is gestorven.

Haaks

De resultaten staan haaks op claims dat het gezicht van Jezus in de middeleeuwen door vervalsers op het doek is geschilderd.

De Lijkwade van Turijn is zolang zij bestaat onderwerp geweest van speculatie over de echtheid. Er zijn al veel wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peer
Peer
4 jaren geleden

Als er daadwerkelijk bloed is gevonden, dan ben ik wel heel benieuwd naar de uitslag van een DNA test.

Furious Anger
Furious Anger
4 jaren geleden

Onzin…..

Rob
Rob
4 jaren geleden

Als het lichaam wat was gewikkeld in deze lijkwade daadwerkelijk heeft gebloed, dan was de persoon die er in was gewikkeld niet dood. Lijken bloeden niet en bloed droogt zeer snel op, zeker in het warme “Heilige Land”. Mocht dit de lijkwade van Jesus zijn, dan is Jesus wel weer opegestaan, maar niet uit de dood.
Verklaart veel.

WVisch
WVisch
4 jaren geleden

Het is toch allang bewezen dmv koolstof-14 datering bij 3 wetenschappelijke instituten(Zurich, Oxfort, Arizona) dat de lijkwade rond de 700 jaar oud is.
De wetenschappers die dit bestrijden zijn gelovige wetenschappers, echter hebben ze geen enkel hard bewijs dat deze methode onjuist is uitgevoerd. Ze komen met allerlei hypotheses maar daar blijft het ook bij.
Ik snap niet zo goed wat ze hiermee willen bewijzen, want stel dat die c14 datering niet goed is uitgevoerd dan kom je er toch nooit echt achter dat Jezus erin gelegen heeft. Het is algemeen bekend dat heel veel mensen in die tijd gekruisigd zijn en gemarteld zijn, dus het kan iedereen wezen.
Geef een waarde aan de lijkwade die jezelf het beste stemt en hou gewoon op met die onzinonderzoeken want je bereikt er verder niks mee.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x