Binnenland

Bij omroep Ongehoord Nederland gebeurde nog iets opmerkelijks

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Maandag maakte presentatrice Raisa Blommestijn bekend dat ze stopt bij Ongehoord Nederland (ON!). Voorzitter Arnold Karskens stelde haar voor ‘een ultimatum’: stoppen met Twitter en het geven van haar mening of einde samenwerking. Ze besloot te vertrekken, laat ze weten op X.

“Dit ‘aanbod’ – wat niets minder is dan een poging tot censureren van mij en mijn accounts – staat volledig haaks op de waarden waarvan ik dacht dat deze ook door en bij Ongehoord Nederland verdedigd worden: vrijheid van meningsuiting en persvrijheid,” schrijft Blommestijn. “Ik kan hier dan ook absoluut niet mee akkoord gaan. Als ik akkoord zou gaan, verkoop ik mijn ziel.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze voegt toe dat ‘de strijd voor het vrije woord’ voor haar het belangrijkst is. “Voor mij gaat de strijd voor het vrije woord uiteraard verder. Ik laat mij door niemand het zwijgen opleggen.”

Incompetentie

ON! schrijft in een verklaring dat zij Blommestijn meermaals heeft verzocht om zorgvuldig om te gaan met haar online uitspraken. “Over correct journalistiek handelen kunnen meningen verschillen. Dat is iets anders dan censuur,” stelt de omroep.

Karskens zegt het vertrek van Raisa ten zeerste te betreuren.

Er gebeurde nog iets opmerkelijks. Politiek redacteur Kim Tjoa laat weten dat hij een dag voor de kerstborrel werd geconfronteerd met opzegging van de samenwerking. “Ik zou als redacteur niet meer in staat zijn om goede video’s te maken. Nooit iets over gehoord. Analyse: incompetentie,” licht hij toe.

Continuïteit

Volgens Tjoa bedreigen Karskens en mediadirecteur Peter Vlemmix de continuïteit van Ongehoord Nederland.

Tjoa kan rekenen op veel steun. “Bij mijn bezoekjes aan ON sprong hij er altijd uit bij de redacteuren. Vriendelijk, scherp, open, professioneel. Ook hij blijkt nu te zijn weggewerkt,” reageert sociaalwetenschapper Laurens Buijs.

Vertegenwoordiger van prikschade-gedupeerden Anne Merel Kloosterman voegt toe: “Enorm gemis, Kim Tjoa is de beste redacteur die Ongehoord Nederland zich kon wensen!”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 171 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

200 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
C Nagel
C Nagel
2 maanden geleden

Een vrouw met meer ballen als de meeste mannen THX

yvja
yvja
2 maanden geleden

Vreselijk ON dit is GEEN oprecht beleid en nu stop ik ook nog naar ON te gaan kijken!!!

Edward
Edward
2 maanden geleden

Het is duidelijk, ON is gekocht en gaat keurig in de pas lopen van het overheidsnarratief. Geen behoefte meer om lid te blijven.

Joyce
Joyce
2 maanden geleden

De story is eenzijdig belicht door de gedupeerde. Zal wel meer zijn!

Back to top button
200
0
We lezen graag je reactie!x