Binnenland

Bijna 10 miljard naar opvang van gelukzoekers terwijl honderdduizenden huishoudens niet kunnen rondkomen

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Het budget voor het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) is voor de jaren 2024-2026 fors verhoogd. In totaal gaat er voor deze drie jaren ruim 9294 miljoen euro naar het COA in plaats van 3462 miljoen.

Dit is 5832 miljoen euro meer, gemiddeld 1944 miljoen extra per jaar. Deze verhoging helpt naar onze verwachting om de benodigde asielcapaciteit tijdig te financieren, laat de overheid weten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De extra gelden voor het COA worden deels betaald uit de begroting van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Ruim 1 miljard euro meer

Het is nog maar de vraag of het daarbij blijft. Het blijkt namelijk dat de asielcapaciteit structureel te laag wordt begroot.

De uitgaven aan de asielopvang waren in 21 jaar van de voorgaande 23 jaar steeds hoger dan vooraf begroot.

Begin 2022 verwachtte het kabinet ruim 500 miljoen euro uit te geven aan de bekostiging van het COA. In de loop van dat jaar bleek er ruim 1 miljard euro meer nodig te zijn doordat het aantal op te vangen asielzoekers en de kosten daarvan veel hoger bleken dan verwacht.

Wat een wanbestuur

“Hoppa, 9,2[9] miljard euro de komende 3 jaren naar de opvang van gelukzoekers,” reageert fractievoorzitter van de PVV in de Eerste Kamer Marjolein Faber.

“De kans is groot dat dit nog meer wordt. Terwijl er honderdduizenden huishoudens niet of amper rond kunnen komen. Wat een wanbestuur!” stelt Faber.

4.9 172 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tanya
Tanya
7 maanden geleden

Ik neem aan dat WEFers dat uit hun eigen zak betalen😉 , daar is nog geld zat!

Annette
Annette
7 maanden geleden

Ik heb hier maar één woord voor: MISDADIG!!!

Ik vind de term die Marjolein Faber gebruikt, namelijk “WANBESTUUR” veel te eufemistisch.

Voor het geval WIJ, de oorspronkelijke bewoners van dit OOIT fijne land, nog de illusie hebben, dat WIJ er toe doen…. DIT schaamteloze staaltje van, nota bene, een demissionaire regering, laat zien dat WIJ allemaal naar de bliksem mogen lopen.

Uiteraard ben ik hier helemaal niet verbaasd over. Wat er nu gebeurt, is al tientallen jaren voorbereid. Het Coudenhove-Kalergy Plan in vol ornaat.

Natuurlijk gaat het precies, zoals de bedoeling is: de oorspronkelijke bevolkingen van, in ieder geval, West Europa, moeten vervangen worden door een groot deel van de bevolkingen vanuit Afrika en het Midden Oosten.

Normaal gesproken, wanneer ECHTE vluchtelingen worden opgevangen in andere landen, integreren deze vluchtelingen in een nieuwe samenleving. Dat doen ze dan ook graag: ze leren om te beginnen de taal, maar daarnaast leren ze ook de normen en waarden van het land, dat ze heeft opgevangen.

In dit geval is daar natuurlijk al tientallen jaren geen sprake van. Uiteraard zijn er de goede uitzonderingen (dat wil ik ZEKER vermelden), maar het gros van de binnenkomers heeft zonder meer schijt aan de oorspronkelijke bewoners.

Zij gaan lekker hun gang en (of ligt dat nu aan mij?) hebben een blik in hun ogen van: nog eventjes en WIJ zijn de baas.

Je hoeft alleen nog maar even te denken aan wat, jaren geleden, kolonel Khadaffi uit Libië zei: Als ik er niet meer ben, dan is de weg vrij richting Europa.

Hoe GELIJK had deze ziener.

En dan natuurlijk president Erdogan uit Turkije: Wij hebben helemaal geen wapens nodig om Europa te veroveren. Dat doen onze vrouwen wel, door middel van hun baarmoeders. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat.

Dat de nieuwe zogenaamde spreidingswet is aangenomen…. Daar ben ik natuurlijk helemaal niet verbaasd over. De poppetjes aan de touwtjes, aangetrokken door het WEF, hadden geen andere keuze.

HOE dat in de praktijk gaat uitpakken, daar ben ik best wel benieuwd naar.

Eén ding is wel zeker: wat ben ik blij, dat mijn man en ik tien jaar geleden ons huis hebben verkocht (met ZES slaapkamers) en hebben verruild voor een nauwelijks 3 kamer appartementje.

Verder is het nog steeds voor mij duidelijk, dat als WIJ niet mee willen doen (WIJ zijn met veel meer!), dan kunnen ze van alles en nog wat plannen, maar dan gebeurt er NIETS.

Andre
Andre
7 maanden geleden

Het zijn geen asielzoekers het COA is een parasiet structuur aan de overheid gekoppeld om belastingpoen legaal te stelen.

Marie
Marie
7 maanden geleden

Tja jonge Nederlanders moeten 10 tot 15 jaar wachten op een betaalbare woning en kopen kunnen ze niet of nauwelijks vanwege waanzinnige huizenprijzen.
Volk uit Afrika en het Midden-Oosten en Oekraïne dat de grens over wandelt heeft te allen tijde voorrang.

Oudere Nederlanders kunnen creperen. “Vluchtelingen” krijgen gratis hotels en cruiseschepen en huizen met alles er op en eraan.

Ziekenhuizen verdwijnen, “zorg” wordt onbereikbaar en onbetaalbaar, oudere Nederlanders krijgen de schuld maar de grenzen staan wagenwijd open voor niet-Nederlanders die alles, maar dan ook alles helemaal voor niets krijgen.

De “term” omvolking is een nazi-term schreeuwt “links”.
Klopt.
Het zijn nazi’s die deze omvolking bedenken, stimuleren en faciliteren.

COA is een gevaarlijke organisatie zei mijn lieve moeder zaliger jaren geleden al.

Back to top button
122
0
We lezen graag je reactie!x