Homepagina » Universum » Mysterieus licht op dwergplaneet Ceres stelt wetenschap voor raadsel
Mysterieus licht op dwergplaneet Ceres stelt wetenschap voor raadsel

Mysterieus licht op dwergplaneet Ceres stelt wetenschap voor raadsel

Twee mysterieuze lichtjes op dwergplaneet Ceres zorgen voor opwinding bij NASA-wetenschappers. Terwijl ruimtesonde Dawn Ceres nadert, krijgen de wetenschappers beelden doorgestuurd waar ze nog geen verklaring voor hebben.

De dwergplaneet, die op ongeveer 428 miljoen kilometer van de aarde om de zon draait, scheen eerst één grote lichtvlek de ruimte in en lijkt nu nog een tweede, iets zwakker licht te herbergen.

Het eerste mysterieuze licht werd al eerder opgemerkt, maar afgelopen week maakte Dawn op een afstand van circa 46.000 kilometer een nieuwe foto van dezelfde kant van Ceres. Er verschenen plotseling twee lichten op de foto.

“Dit is echt onverwacht en nog altijd een mysterie voor ons,” zei Andreas Nathues van het Max Planck-instituut in Duitsland. “De helderste vlek is te klein om met behulp van de camera te kunnen verklaren, maar ondanks haar omvang is ze helderder dan al het andere op Ceres.”

Aankomende week zal Dawn, die al bijna acht jaar onderweg is, in staat zijn om 16 maanden lang gedetailleerde foto’s van Ceres door te sturen. In 2011 en 2012 bezocht de ruimtesonde de planetoïde Vesta.

De mysterieuze lichten zouden te maken kunnen hebben met ijs. Eerder vonden wetenschappers al waterdamp in de buurt van het oppervlak van de dwergplaneet. Ze gaan ervan uit dat het oppervlak uit een mengsel van ijs en gesteente bestaat.

Chris Russell van de Dawn-missie denkt dat de lichten een vulkanische oorsprong hebben, omdat de twee vlekken in hetzelfde dal liggen. Lava zou echter een stuk meer licht moeten geven.

[DeMorgen]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ferry
Ferry
6 jaren geleden

we zijn weer vertrokken met een nieuw verhaal over Mysterieus licht, en zo draait de molen verder tot het een eigen verhaal zal leiden op dit forum.

rop
rop
6 jaren geleden

Ja ,inderdaad het is mysterieus omdat men het niet weet wat het is , maar als het mysterieuze word verklaart dan is er geen mysterie meer, het word dan ontbonden van zijn mysterieuze Zijn,
het leid tot een eigen verhaal dat soort berichten, maar dat is ook met alles hier met berichten waar men op reageert, een ieder geeft invulling aan wat er bij hem/haar leeft, net zoals mij, een invulling is een aanvulling een toevoeging van wat er leeft bij hem/haar, die net zo mysterieus kan zijn voor een ander ,
licht heeft vele gezichten er zijn erbij die we kennen er zijn er bij die we niet kennen, dan willen we het weten, dat weten moet dan verklaart worden, ook zijn er mensen die zichzelf niet kennen, zij zoeken dan bevestiging hier door iets te schrijven ,eigenlijk zoeken ze dan ook een licht met een woord die met antwoorden worden bericht, meestal blijft men hangen in een soort mist, het licht geeft geen genoeg antwoorden die bij haar/hem past ,wat moet invullen wat er bij past , en het loopt dan uit op allerlei speculaties met woorden, zo draait inderdaad de molen rond.. iets wat niet herkent word ,word ontmanteld door onderzoeking , zo onderzoekt men zichzelf ook hier om licht in duisternis van wat mysterieus is te onderzoeken, invulling is aanvulling, en een toevoeging aan bewustwording.
dat is nou het mooiste van newfornews, zij geven iets aan, en dan maar zien hoe men erop reageert,
waar of niet waar mensen geven altijd een invulling en toevoeging aan het plaatje met allerlei speculaties, eigenlijk is het een soort bewustwording newfornews nieuws en daar slagen ze zeker erin
om mensen te laten speculeren.

Diagkia
Diagkia
6 jaren geleden

Dit is een ufo basis … Vanuit hier vertrekken moederschepen rechtstreeks naar de Aarde …

pietsnot
pietsnot
6 jaren geleden

niks Mysterieus het is gewoon licht.

x

Check Also

world economic forum

World Economic Forum schetst dystopisch toekomstbeeld: ‘Zo kan ons leven er binnenkort uitzien’

Het World Economic Forum heeft een nieuw ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x