CoronaMens en Dier

Bijna 70.000 aangiftes tegen De Jonge ingeleverd bij OM: ‘Wij laten ons niet bedreigen door mensen die wij betalen’

Help mee door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!

Bijna precies een jaar na de val van het vorige kabinet stond Rutte IV maandag op het bordes van Paleis Noordeinde. Onder andere Hugo de Jonge maakt deel uit van het nieuwe kabinet. De nieuwbakken minister kreeg maandag ook een aangifte aan zijn broek.

Maandag hebben de initiatiefnemers van de massa-aangifte tegen De Jonge namens bijna 70.000 ondertekenaars aangifte gedaan bij het OM in Den Haag. “Wij laten ons niet bedreigen door mensen die wij betalen,” schrijven ze. Volgens hen deed de minister in november in de Eerste Kamer bedreigende uitspraken richting ongevaccineerden. Hij zei ‘vrij goed, vrij precies per postcode, te weten’ waar zij wonen.

Daarnaast gebruikte hij in de Eerste Kamer het woord ‘wappie’. Dat is door veel mensen als beledigend en discriminerend ervaren.

Coronatoegangsbewijs

In totaal hebben 69.019 mensen aangifte tegen De Jonge gedaan wegens onder meer haatzaaien, groepsbelediging en bedreiging, maar ook van aanzetten tot haat, geweld of discriminatie, dwang en stalking. Via hun website laten de initiatiefnemers weten dat de collectieve aangifte is ingeleverd.

Eerder deed Kamerlid Wybren van Haga aangifte tegen De Jonge vanwege het coronatoegangsbewijs. Dat werkt volgens het Kamerlid discriminatie in de hand. De aangifte werd geseponeerd. Volgens het OM zijn er ‘geen strafbare feiten gepleegd’. Initiatiefnemer Mordechaï Krispijn laat weten dat het in dit geval ‘inhoudelijk om een andere aangifte gaat’.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

2 prikken voor je vrijheid.
Alles is nu dicht.
Wat moet je je toch belazerd voelen.
Met 3,4 en 10 krijg je het ook niet terug.

Sen
Sen
1 jaar geleden

De rechtbank zal zeggen, dat was niet zo netjes meneer de Jonge, bied uw excuses aan en zand erover. Intussen heeft communistisch China zijn eerste futuristisch uitziende geautomatiseerde winkeltjes JD.com in Nederland geopend, compleet met robots die voor je selecteren, inpakken en klaarzetten bestellingen, ter vervanging van failliet verklaarde winkeltjes.

Spooked
Spooked
1 jaar geleden

Een half procent van de volwassen bevolking (circa 13,9 miljoen volwassenen in Nederland), heeft dus aangifte gedaan tegen een minister. Nou, dat is denk ik nieuw in de geschiedenis, niet bepaald iets om over naar huis te schrijven voor de Jonge.

marianna
marianna
1 jaar geleden

het is nodig! om aangifte te doen tegen volksvertegenwoordigers, die de burgers bedreigen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

114
0
We lezen graag je reactie!x