CoronaMens en Dier

Bijna 70.000 aangiftes tegen De Jonge ingeleverd bij OM: ‘Wij laten ons niet bedreigen door mensen die wij betalen’

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

Bijna precies een jaar na de val van het vorige kabinet stond Rutte IV maandag op het bordes van Paleis Noordeinde. Onder andere Hugo de Jonge maakt deel uit van het nieuwe kabinet. De nieuwbakken minister kreeg maandag ook een aangifte aan zijn broek.

Maandag hebben de initiatiefnemers van de massa-aangifte tegen De Jonge namens bijna 70.000 ondertekenaars aangifte gedaan bij het OM in Den Haag. “Wij laten ons niet bedreigen door mensen die wij betalen,” schrijven ze. Volgens hen deed de minister in november in de Eerste Kamer bedreigende uitspraken richting ongevaccineerden. Hij zei ‘vrij goed, vrij precies per postcode, te weten’ waar zij wonen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Daarnaast gebruikte hij in de Eerste Kamer het woord ‘wappie’. Dat is door veel mensen als beledigend en discriminerend ervaren.

Coronatoegangsbewijs

In totaal hebben 69.019 mensen aangifte tegen De Jonge gedaan wegens onder meer haatzaaien, groepsbelediging en bedreiging, maar ook van aanzetten tot haat, geweld of discriminatie, dwang en stalking. Via hun website laten de initiatiefnemers weten dat de collectieve aangifte is ingeleverd.

Eerder deed Kamerlid Wybren van Haga aangifte tegen De Jonge vanwege het coronatoegangsbewijs. Dat werkt volgens het Kamerlid discriminatie in de hand. De aangifte werd geseponeerd. Volgens het OM zijn er ‘geen strafbare feiten gepleegd’. Initiatiefnemer Mordechaï Krispijn laat weten dat het in dit geval ‘inhoudelijk om een andere aangifte gaat’.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

2 prikken voor je vrijheid.
Alles is nu dicht.
Wat moet je je toch belazerd voelen.
Met 3,4 en 10 krijg je het ook niet terug.

Sen
Sen
2 jaren geleden

De rechtbank zal zeggen, dat was niet zo netjes meneer de Jonge, bied uw excuses aan en zand erover. Intussen heeft communistisch China zijn eerste futuristisch uitziende geautomatiseerde winkeltjes JD.com in Nederland geopend, compleet met robots die voor je selecteren, inpakken en klaarzetten bestellingen, ter vervanging van failliet verklaarde winkeltjes.

Spooked
Spooked
2 jaren geleden

Een half procent van de volwassen bevolking (circa 13,9 miljoen volwassenen in Nederland), heeft dus aangifte gedaan tegen een minister. Nou, dat is denk ik nieuw in de geschiedenis, niet bepaald iets om over naar huis te schrijven voor de Jonge.

marianna
marianna
2 jaren geleden

het is nodig! om aangifte te doen tegen volksvertegenwoordigers, die de burgers bedreigen.

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x