Mens en Dier

De Jonge laat ons meebetalen aan schadeclaims: ‘Weg met die vent!’

Help ons door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als een prik onverwachte bijwerkingen veroorzaakt, betaalt Nederland mee aan eventuele schadeclaims. EU-landen en farmaceuten hebben dat met elkaar afgesproken, schrijft het AD. Volgens minister De Jonge komt er een financiële compensatie bij claims die bijvoorbeeld te maken hebben met een verborgen gebrek van een prik.

GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet vindt dat farmaceuten er te makkelijk mee weg komen. “Hun bedrijfsmodellen zijn volledig ingericht op winst. Waarom moeten overheden dan bijdragen aan eventuele schadeclaims?” Ze eist opheldering van De Jonge.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In 2018 trok staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid miljoenen uit voor schadevergoedingen aan mensen die ernstig ziek waren geworden nadat ze een vaccin tegen de Mexicaanse griep hadden gekregen.

Oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl hekelt het verbloemende taalgebruik dat de communicatieadviseurs bezigen. Een ‘verborgen gebrek met een vaccin’ betekent dat het vaccin eenvoudigweg niet goed en te kort onderzocht is,” schrijft hij in een bijdrage op LinkedIn.

Is het de Nederlanders nu nog niet duidelijk dat onze ‘Hugo’ zich aan belangenverstrengeling schuldig maakt?

“Tijdens de vorige ‘pandemie’ in 2009-2010 waren er ook ‘verborgen gebreken’ met het pandemische influenzavaccin. Die werden door fabrikant GSK niet gedeeld met het publiek, wel met het Europees medicijnbureau EMA, maar die deed er eenvoudigweg niets mee,” voegt hij toe.

“Is het de Nederlanders nu nog niet duidelijk dat onze ‘Hugo’ zich aan belangenverstrengeling schuldig maakt en dat wij allen gewoon meebetalen aan eventuele wanprestaties van een farmaceut? Schande! Weg met die vent!” reageert Jan Kwint.

4.5 8 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter
Pieter
3 jaren geleden

En over een claim kun je vervolgens oeverloos bezig zijn om ‘het bewijs’ van de wel of niet mee te tellen schade te leveren, met een ’tweede opinie’ en alles wat er te bedenken valt: de administratieve stroop van een heerlijke regeling?

Tony
Tony
3 jaren geleden

Vaccinaties zijn van oorsprong giftig. Vaccinaties zijn gewoon niet goed voor de mens en tasten het immuunsysteem aan. Doe maar eens onderzoek naar wat er zoal inzit. Daar wordt je niet vrolijk van.

Dan is er de vraag, wat heb je aan een compensatie wanneer je door een vaccinatie voor eeuwig ziek wordt, verlamd bent of dood gaat. Een gezond mens met een optimaal werkend immuunsysteem zal zich bij voorbaat al niet laten inenten, want dat is nergens voor nodig. Vertrouw op een goed werkend immuunsysteem en hou dit in stand.

Het uitbetalen van schadevergoedingen in het verleden bewijst al dat men zich niet op inentingen kan verlaten en toch wordt daar nog steeds alles op ingezet. Dan zijn er andere belangen, namelijk die van de farmaceutische industrie.

Bekijk de documentaire: Spacebusters – Hippocratic Hyprocisy.

Politici, het is tijd om wakker te worden. Slechte producten die de gezondheid van mensen aantast, mogen nooit op de markt komen.

Juriaan
Juriaan
3 jaren geleden

Nederland op z’n smalst de schoolmeester REGEERT, weg met die vent LEVENSGEVAARLIJK

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Rutte’s uitspraak..maar nu voor Hugotje ‘gewoon je bek houden” !

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x