Homepagina » Mens en Dier » Bijzondere beelden: Leeuwenfluisteraar knuffelt met wilde leeuwen
Kijken: Leeuwenfluisteraar knuffelt met wilde leeuwen

Bijzondere beelden: Leeuwenfluisteraar knuffelt met wilde leeuwen

Leeuwenfluisteraar Kevin Richardson uit Zuid-Afrika filmde met een camera van GoPro wilde leeuwen, die net zo speels blijken te zijn als huiskatten.

Hij slaagde er zelfs in om een camera op de rug van een leeuwin te binden. Richardson werkt al 16 jaar met leeuwen en is in al die tijd nog nooit gebeten.

Door de jaren heen werd hij door verschillende leeuwen geaccepteerd. De leeuwen in de video zijn 10 jaar oud. Nadat hij uit de auto is gestapt roept Richardson ‘Maggie’, waarop één van de leeuwen op hem afrent en in zijn armen springt.

Belangrijke boodschappen

Even later is te zien hoe Richardson achter een leeuw ligt en de kin van het dier aait. Vervolgens wordt hij geknuffeld door een leeuw en een leeuwin, waarna het drietal omvalt en de leeuwenfluisteraar beide dieren omarmt.

Ook is te zien hoe Richardson wordt gelikt door een hyena, die liever in zijn nek wordt geaaid. Zelfs het laagstgeplaatste vrouwtje heeft nog een hogere rang dan het hoogstgeplaatste mannetje, legt hij uit.

Richardson heeft twee belangrijke boodschappen voor mensen. Ten eerste worden leeuwen in het wild ernstig bedreigd. In minder dan 70 jaar is hun aantal teruggelopen van 300.000 tot hooguit 25.000. Ten tweede zijn er zieke geesten die gevangen leeuwen uitbuiten voor een industrie die de dieren ziet als handelswaar waar geld mee verdiend kan worden.

Bron: YouTube/GoPro

Gerelateerd:

 Vind je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Respect en liefde dat is alles ,ben het eens met Adrian dat is alles wat belangrijk is !

  Trusten

  1 likes
 2. Love is all you need…

  1 likes
 3. Is een heel genietbare video,die geen dieren veranderd integendeel Hij bekomt die gave door al zijn liefde aan hen te schenken,zijn waarschijnlijk van bij de geboorte bij hem en heeft ze de vrijheid gegeven.Dat kan niet van iedereen gezegd worden.

  1 likes
 4. Ik hou van deze man wat zou ik graag in zijn plaats willen staan maar helaas ben ik als slaaf gebonden aan een bestaan in een baantje van 7 tot 5 uur maar ik bewonder deze man !

  0 likes
 5. Geweldig!
  Dit laat zien dat zolang je de dieren met liefde en respect behandelt, ze ook zo met jou om zullen gaan.

  0 likes
 6. [quote name=”pietje”]Ik hou van deze man wat zou ik graag in zijn plaats willen staan maar helaas ben ik als slaaf gebonden aan een bestaan in een baantje van 7 tot 5 uur maar ik bewonder deze man ![/quote]

  Niemand dwingt je, vanwaar de slachtofferrol?

  0 likes
 7. dat kan 100 keer goed gaan maar het gaat een keer goed mis,net als Timothy Treadwell, he and his girlfriend Amie Huguenard were killed ( 2003) and partially eaten by a grizzly bear,dus het was een aardige man maar een beetje dom, en er zijn meer van deze figuren die denken dat het geen kwaad kan om met leeuwen en beren te knuffelen.

  0 likes
 8. [quote name=”pietsnot”]dat kan 100 keer goed gaan maar het gaat een keer goed mis,net als Timothy Treadwell, he and his girlfriend Amie Huguenard were killed ( 2003) and partially eaten by a grizzly bear,dus het was een aardige man maar een beetje dom, en er zijn meer van deze figuren die denken dat het geen kwaad kan om met leeuwen en beren te knuffelen.[/quote]
  Inderdaad,het probleem met deze lieden is dat ze op een gegeven moment geen objectieve afstand meer hebben en de dieren teveel gaan vermenselijken en daarbij dan gaandeweg teveel uit het oog beginnen te verliezen dat het vrije WILDE dieren zijn en blijven.

  0 likes
 9. Wat magnifiek om te zien, zoals meer documentaires over mens, dier en natuur. Elk dier verdiend het om in zijn eigen vrije natuurlijke omgeving te leven, je krijgt er wondertjes voor terug…

  0 likes
 10. oja, allemaal zielig hoe de leeuw wordt geëxploiteerd maar het is wel goed om dat met koeien en varkens en al de andere bioindustrie-dieren dat te doen dan?
  Verbeter de wereld, begin bij je zelf. Stop met dierenproducten te eten, dan spaar je je eigen ongezondheid, het mileu, en het dierenleed. Door iets NIET te doen bereik je DRIE doelen, hoe makkelijk is het leven?

  0 likes
 11. [quote name=”Boon”][quote name=”pietsnot”]dat kan 100 keer goed gaan maar het gaat een keer goed mis,net als Timothy Treadwell, he and his girlfriend Amie Huguenard were killed ( 2003) and partially eaten by a grizzly bear,dus het was een aardige man maar een beetje dom, en er zijn meer van deze figuren die denken dat het geen kwaad kan om met leeuwen en beren te knuffelen.[/quote]
  Inderdaad,het probleem met deze lieden is dat ze op een gegeven moment geen objectieve afstand meer hebben en de dieren teveel gaan vermenselijken en daarbij dan gaandeweg teveel uit het oog beginnen te verliezen dat het vrije WILDE dieren zijn en blijven.[/quote]

  Deze leeuwen zijn toch door hem opgevoed, dus zo echt wild zijn ze nu ook weer niet…

  0 likes
 12. [quote name=”Rob ter Horst”][quote name=”Boon”][quote name=”pietsnot”]dat kan 100 keer goed gaan maar het gaat een keer goed mis,net als Timothy Treadwell, he and his girlfriend Amie Huguenard were killed ( 2003) and partially eaten by a grizzly bear,dus het was een aardige man maar een beetje dom, en er zijn meer van deze figuren die denken dat het geen kwaad kan om met leeuwen en beren te knuffelen.[/quote]
  Inderdaad,het probleem met deze lieden is dat ze op een gegeven moment geen objectieve afstand meer hebben en de dieren teveel gaan vermenselijken en daarbij dan gaandeweg teveel uit het oog beginnen te verliezen dat het vrije WILDE dieren zijn en blijven.[/quote]

  Deze leeuwen zijn toch door hem opgevoed, dus zo echt wild zijn ze nu ook weer niet…[/quote]
  Wild genoeg om een redelijke mate van onvoorspelbaarheid in hun gedrag te hebben,wat al gevaarlijk genoeg is lijkt me.
  Maar hij gaat zn gang maar hoor, als hij eventueel een “timootje treadwell” wil riskeren mijn zegen heeft ie….

  0 likes
 13. Sander, schei eens uit met die leuke zgn. intelligente opmerkingen.

  0 likes
 14. [quote name=”pietje”]Ik hou van deze man wat zou ik graag in zijn plaats willen staan maar helaas ben ik als slaaf gebonden aan een bestaan in een baantje van 7 tot 5 uur maar ik bewonder deze man ![/quote]

  Je bent zo vrij als je jezelf durft te maken. Jouw potentieel verdient meer dan een baantje dat zekerheid geeft. Ik wens je vertrouwen in vrijheid toe.

  0 likes
 15. Voor alle lol broeken hier.Nooit in africa of in andere landen geweest ,waar alle dieren in (vrijheid leven).Een nu overgegane vriend van mij hat een groot stuk land in de buurt van Johannesburg,alle dieren die er te vinden zijn liepen en lagen gewoon bij en tegen elkaar aan op het moment dat de grotere dieren honger kregen gingen de z,g op ge jaagden er vandoor.En als de honger gestild was kropen ze gewoon weer bij elkaar.wij als mens konden er gewoon tussen lopen.wat #buddy aangaf love is all you need.Je kan rustig tussen wolven lopen.Zie wat voor dier dan ook als je vriend en gelijke.en zij zien jouw ook zo.

  0 likes
 16. [quote name=”pietje bell”]Voor alle lol broeken hier.Nooit in africa of in andere landen geweest ,waar alle dieren in (vrijheid leven).Een nu overgegane vriend van mij hat een groot stuk land in de buurt van Johannesburg,alle dieren die er te vinden zijn liepen en lagen gewoon bij en tegen elkaar aan op het moment dat de grotere dieren honger kregen gingen de z,g op ge jaagden er vandoor.En als de honger gestild was kropen ze gewoon weer bij elkaar.wij als mens konden er gewoon tussen lopen.wat #buddy aangaf love is all you need.Je kan rustig tussen wolven lopen.Zie wat voor dier dan ook als je vriend en gelijke.en zij zien jouw ook zo.[/quote]
  Behalve dan als ze honger krijgen.
  Dan zien ze je vooral als lunch of avondeten of ontbijt…of als hartige tussendoorsnack.

  0 likes
 17. Antonio dank je wel voor de bemoedigende woorden en zou graag willen dat ik mijn weg (die ik graag wil) zou kunnen vervolgen maar helaas …….teveel verplichtingen echt helaas want ik wil zoveel meer maar kan niet ! Heb teveel verplichtingen in deze vervelende wereld waar niemand kan doen wat hij/zij wil ! Want zonder geld is er geen leven en dat weten onze dictators ! Niet te vergeten de belastingdienst ! Maar misschien komt er een nieuwe wereld binnenkort dat is mijn hoop ! Maar dankjewel !

  0 likes
 18. Hypocrisie, je hebt gelijk we moeten met onze poten van alle dieren afblijven daarom eet ik al jaren geen vlees meer! Kan het niet aanzien die kalveren en varkentjes dus als we allemaal op deze site besluiten onze poten van de dieren af te houden is dat al een groot ding ! Je eet een persoon op die net zoveel waarde heeft als jij onthou dat ! Dus kunnen we ook kannibalen worden dan eet ik gewoon mijn buurvrouw op bah,…….!

  0 likes
 19. [quote name=”Boon”][quote name=”pietje bell”]Voor alle lol broeken hier.Nooit in africa of in andere landen geweest ,waar alle dieren in (vrijheid leven).Een nu overgegane vriend van mij hat een groot stuk land in de buurt van Johannesburg,alle dieren die er te vinden zijn liepen en lagen gewoon bij en tegen elkaar aan op het moment dat de grotere dieren honger kregen gingen de z,g op ge jaagden er vandoor.En als de honger gestild was kropen ze gewoon weer bij elkaar.wij als mens konden er gewoon tussen lopen.wat #buddy aangaf love is all you need.Je kan rustig tussen wolven lopen.Zie wat voor dier dan ook als je vriend en gelijke.en zij zien jouw ook zo.[/quote]
  Behalve dan als ze honger krijgen.
  Dan zien ze je vooral als lunch of avondeten of ontbijt…of als hartige tussendoorsnack.[/quote]
  Al je reactie niet lollig bedoelt is.Snap je dus totaal niets van de dierenwereld.wederzijds respect en vertrouwen en liefde is wat telt.Er wordt niet een dier vals geboren, maar wel gemaakt en jawel door de mens.

  0 likes
 20. Mooi , het leven is mooi als je de ander laat voelen dat hij geaccepteerd is zoals hij is .. dan krijg je daar ook acceptatie voor terug , in welke vorm dat ook maar gegeven word , het maakt dat ik al mijn relaties als bevrijdend ervaar . Dit is les die we in mindere of meerdere mate moeten aanleren .

  0 likes
 21. Boon, het blijkt wel uit jou berichten dat je echt totaal geen verstand hebt van dieren, zoals zoveel mensen niet en dat willen de meesten ook niet, want dan word het gebruiken van dierlijke materialen wel heel vervelend.

  0 likes
 22. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Boon”][quote name=”pietje bell”]Voor alle lol broeken hier.Nooit in africa of in andere landen geweest ,waar alle dieren in (vrijheid leven).Een nu overgegane vriend van mij hat een groot stuk land in de buurt van Johannesburg,alle dieren die er te vinden zijn liepen en lagen gewoon bij en tegen elkaar aan op het moment dat de grotere dieren honger kregen gingen de z,g op ge jaagden er vandoor.En als de honger gestild was kropen ze gewoon weer bij elkaar.wij als mens konden er gewoon tussen lopen.wat #buddy aangaf love is all you need.Je kan rustig tussen wolven lopen.Zie wat voor dier dan ook als je vriend en gelijke.en zij zien jouw ook zo.[/quote]
  Behalve dan als ze honger krijgen.
  Dan zien ze je vooral als lunch of avondeten of ontbijt…of als hartige tussendoorsnack.[/quote]
  Al je reactie niet lollig bedoelt is.Snap je dus totaal niets van de dierenwereld.wederzijds respect en vertrouwen en liefde is wat telt.Er wordt niet een dier vals geboren, maar wel gemaakt en jawel door de mens.[/quote]
  Als een dier je aanvalt omdat het honger heeft heeft dat heel weinig met vals geboren zijn of iets dergelijks te maken.
  Maar gewoon met het natuurlijke jachtinstict van het desbetreffende roofdier wat verder geen oordeel van mensenwege behoeft. Het is gewoon wat het is.Weet je wel zeker dat jij de orde in de natuurlijke dierenwereld enigzins snapt?

  0 likes
 23. [quote name=”kengai”]Boon, het blijkt wel uit jou berichten dat je echt totaal geen verstand hebt van dieren, zoals zoveel mensen niet en dat willen de meesten ook niet, want dan word het gebruiken van dierlijke materialen wel heel vervelend.[/quote]
  Kan best hoor,dat ik weinig verstand heb van dieren.
  Heb ze zelf ook niet.
  Wat ik echter wel begrijp is dat je dieren niet moet gaan vermenselijken,maar dieren gewoon dieren moet laten zijn en ze ook als zodanig moet beschouwen en benaderen.
  Geen enkele leeuw zit er m.i. op te wachten om als een grote lieve knuffelpoes behandeld te worden en daarmee tot karikatuur gemaakt te worden….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Waarom de afslankindustrie liegt om je dik te houden

Een dieet is het slechtste dat je ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

geoloog

Geoloog onderzoekt alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar en achterhaalt oorzaak klimaatverandering (nee, het is niet CO2)

Geoloog Don J. Easterbrook heeft een boek ...

madrid

We verspillen onze tijd aan een niet-bestaande klimaatcrisis. Kijken: emeritus hoogleraar maakt in Madrid gehakt van klimaatalarmisten

In Madrid vindt momenteel de VN-klimaattop COP25 ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.