Graancirkels

Ruim een ton voor wetenschappelijk onderzoek naar graancirkels. Door wie of wat worden ze gemaakt?

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn inmiddels al meer dan 20.000 graancirkels verschenen, maar nog steeds kan niemand met zekerheid zeggen door wie ze worden gemaakt.

“Sinds de jaren 2000 worden graancirkels steeds groter en complexer en wordt er ook steeds meer onderzoek naar gedaan,” zei professor Paul Kingsbury van de Simon Fraser University in Canada.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hoewel graancirkels in theorie kunnen worden gemaakt door mensen, zijn de patronen vaak te ingewikkeld om na te maken, aldus Kingsbury.

UFO’s

“Als mensen die verantwoordelijk zeggen te zijn voor hoaxen wordt gevraagd om te laten zien hoe ze deze perfect gevormde cirkels in het weiland hebben gemaakt, kunnen ze ze niet reproduceren,” zei hij.

Twee jaar geleden kreeg Kingsbury 183.000 dollar (122.000 euro) om paranormale onderzoekers te bestuderen. Hij is nu ongeveer halverwege.

Sommige onderzoekers zeggen dat UFO’s verantwoordelijk zijn voor graancirkels, terwijl anderen claimen dat ze gelinkt kunnen worden aan bolbliksem.

Krachtige energie

Kingsbury bezocht een graancirkel toen hij in Wiltshire was. Daar ontdekten lokale bewoners in de afgelopen zomer 30 formaties.

Hij was getuige van het effect dat ze hadden op bezoekers. “Mensen claimden een krachtige energie te krijgen. Mensen waren aan het mediteren,” zei hij.

De professor merkte op dat ook in Canada en Amerika in de afgelopen jaren diverse graancirkels zijn opgedoken, maar dat er nog weinig onderzoek naar wordt gedaan.

Onverklaarbare formaties

Zo werden in 1998 graancirkels ontdekt in een weiland bij Vanderhoof Airport in Brits-Columbia. En drie jaar later zag een piloot zes cirkels in een weiland bij dezelfde luchthaven.

Kingsbury zei dat sommige cirkels duidelijk zijn gemaakt door mensen, maar dat er ook veel onverklaarbare formaties tussen zitten. “Ik sta open voor mogelijkheden,” zei hij.

Het is de bedoeling om drie wetenschappelijke artikelen en een boek te publiceren over het onderzoek.

Foto: MrGyro.co.uk

[Vancouver Sun, Toronto News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
Dolex
Dolex
6 jaren geleden

Heel goed – hopelijk een open en niet vooringenomen onderzoek.

rob
rob
6 jaren geleden

Graancirkels ontstaan door energie het is de kracht van het universum en uit het universum net zoals sterren planeten sterrenstelsels en is het leven ook daaruit ontstaan dat is al een iets wat onbegrijpelijk kan zijn universele energie verwekt deze graancirkels om mensen bewuster met het leven om te gaan dat geld voor al Het Leven, mensen gaan daardoor mediteren het is eigenlijk proberen in contact te komen met het universele kracht die ze verloren hebben, proberen mensen er mee in contact komen het is een universele kracht en in de mens aanwezig om de schoonheid daarvan te laten zien brengt energie met vormen die worden gecreëerd van uit licht en de pracht ervan te laten inzien dat er ook nog een andere werkelijkheid bestaat deze lichten of bollen is een energie wat men ook als allerlei soorten modellen ufo,s kan zien door indrukwekkende verschijningen creëert energie door de fantasie heen van de mens en is daarmee universeel wezen waarin het zijn werk verricht door en in de mens om gekend te worden mensen proberen in contact te komen met deze energie beweging en gaan in meditatie door dat er iets wat boven ze uitstijgt is er een energie aanwezig in de mens die dit alles laat ontstaan de mens is een universeel wezen en van daaruit ontstaan met een brein en de fantasie van dit orgaan die in contact kan staan met energie van het universum, alles is mogelijk tot het creëren van graancirkels wat energie is en in beweging is met behulpzaamheid om dit te laten ontstaan en om aan de mens te tonen, het universum doet dat via het licht om alles ook alles te leren liefhebben.. alles is ontstaan uit een droom van het universum een energie waaruit alles uit niets iets word…..het is de droom die schept en dromen we niet allemaal naar iets toe ..dat iets word dan een vorm ..in licht vorm of in materiële vorm ..zoals het licht kan scheppen met licht kan ook de mens scheppen in Vorm ook met een fantasie naar iets toe..zo kan de mens scheppen en ook het licht kan mooie prachtige vormen maken een prachtige droom of illusie maakt niet uit het is scheppend..en alles is daarin mogelijk ..

war on error
war on error
6 jaren geleden

Wat denk jullie zelf? lees dit dan ook eens:
https://isgp-studies.com/crop-circles-in-wiltshire-uk-and-us-real-or-not

Dagelijks worden we met nep-nieuws overspoeld. De stroom wordt continue gevoed.
Bijv. tav. de branden in Californië. Bewust dus, veel belangrijke informatie werd niet verslagen:
zoals gesmolten staal auto’s, totaal verdwenen huizen – buurten zelfs, en meer:
Jim Fetzer Covers Geoengineered Fires in California in First Segment
https://www.youtube.com/watch?v=SougX9E46MM

Het is mij ook opgevallen dat maar weinig rapportage plaatsvind over het feit dat Z-Europa momenteel afbrandt.
Van de Val d’Aosta in Italie, door naar Val di Susa in de Piedmont t/m Tremosine, ca. 400 km naar het oosten, in Lombardije. Ook worden branden gemeld van Sicilië, Campania, Lazio, en bij Turijn.
https://www.newsmax.com/world/europe/eu-italy-fires/2017/10/30/id/822946/
“Since October 10, local volunteers, together with fire detachments, had to extinguish about 300 very large fire centers. Only during yesterday, 39 fires were recorded.
The forests are burning in a number of districts of the Lombardy region.
This, in particular, is about the provinces of Varese, Como, Brescia and Sondrio.”
https://earth-chronicles.com/natural-catastrophe/forest-fires-rage-in-italy-2.html

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x