Homepagina » Het Complot » Bilderberg 2014: geheimzinnige elite komt bijeen in Denemarken
Bilderberg 2014: geheimzinnige elite komt bijeen in Denemarken

Bilderberg 2014: geheimzinnige elite komt bijeen in Denemarken

Eind mei wordt de Bilderbergconferentie – een geheimzinnige bijeenkomst van machtige politici en zakenlieden – gehouden in Denemarken. Sinds gisteren staat er een korte aankondiging op de officiële website van de Bilderberggroep. Het is nog niet bekend in welke stad de bijeenkomst zal plaatsvinden.

Het is voor het eerst sinds 2001 dat de groep weer samenkomt in Scandinavië. In 1969 kwam de eliteclub voor het laatst bijeen in Denemarken. De Bilderberggroep – die ieder jaar een conferentie belegt in Europa, de Verenigde Staten of Canada – bestaat uit zwaargewichten uit de industrie, het bankwezen, de politiek en de wetenschap. Daarnaast worden leden van koninklijke families uitgenodigd.

Nederland is goed vertegenwoordigd op de conferenties. Afgelopen jaar waren onder meer directeur van Heineken Jean-François van Boxmeer, hoogleraar Victor Halberstadt, president van De Nederlandsche Bank Klaas Knot, prinses Beatrix der Nederlanden en minister-president Mark Rutte aanwezig.

Bilderberg 2014: geheimzinnige elite komt bijeen in Denemarken

Dit jaar wordt de beruchte Bilderbergconferentie gehouden in Denemarken.

De invloed van de omstreden Bilderberggroep wordt in de media altijd gebagatelliseerd. Wat op de conferentie wordt besproken, blijft geheim. Volgens de website is Bilderberg een ‘klein, flexibel, informeel en off-the-record internationaal forum’. Toch is de laatste jaren keer op keer gebleken dat de organisatie direct invloed heeft op het internationale beleid.

De demonstraties tegen de Bilderbergconferentie worden steeds omvangrijker. Vorig jaar verzamelden zich bijvoorbeeld duizenden mensen rond het Grove Hotel, waar Bilderberg op dat moment vergaderde.

In 2010 gaf oud-staatssecretaris van de NAVO Willy Claes toe dat deelnemers beleidsbeslissingen moeten doorvoeren die tijdens de conferentie zijn geformuleerd. Tijdens de Bilderbergconferentie zouden ook geregeld toekomstige presidenten en premiers worden aangewezen.

Vorig jaar verzocht de Italiaanse advocaat Alfonso Luigi Marra het Openbaar Ministerie in Rome een onderzoek in te stellen naar de organisatie. De reden hiervoor was dat Mario Monti op de Bilderbergconferentie van 2011 zou zijn aangewezen als minister-president van Italië.

Tijdens de conferentie in 2009 schepte voorzitter Étienne Davignon op over de euro. Volgens hem is de eenheidsmunt het geesteskind van de Bilderberggroep.

[Infowars]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ruud
ruud
7 jaren geleden

Nog even een aanvulling de laatste keer was dhr. Pechtoldt van d66 bij de conferentie aanwezig.

kengai
kengai
7 jaren geleden

Ze vergeten volgens mij A.P. van D66 te vermelden, die was er vorig jaar toch ook bij en wat schets je verbazing, hij is ineens heel populair aan het worden.
Wie nog steeds gelooft dat de koninklijke familie alleen er maar is voor de show en lintjes doorknippen is wel heel naief.
Hoor je deze familie ooit negatief over de criminele Shell, nooit
Shell die zich heel aardig gedraagt in Afrika en netjes de natuur vernielt in Canada en nu moet de Noordpool eraan geloven en de Groningers trekken we lekker het gas onder hun kont verdaan en laat ze maar barsten daar, als de miljoenen maar binnen stromen bij deze familie, maar dat is niet genoeg want wij moeten hun ook nog een aanzienlijk deel ieder jaar geven.

Roy
Roy
7 jaren geleden

Juist. Alexander Pechtold, oppermarionette van het D66 wat nu heel ‘toevallig’ met stip is gestegen in de peilingen en strategisch het hoogste woord heeft (mag hebben) in de diverse media…. zeker weer nu het aan komt op belangrijke Europese verkiezingen en diverse andere radicale veranderingen op zowel nationaal als internationaal gebied. Het anti Europa geluid wordt op het strategisch juiste moment vakkundig door de media een kopje kleiner gemaakt. Democratie.. 12 hongerige wolven die samen met 30 makke, tamme, pasgeboren lammetjes mogen gaan stemmen over wat er in de avond gegeten gaat worden.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

De corrupte Bilderberggroep doen o.a. aan censuur en nog veel erger.

x

Check Also

professor

Professor die onderzoek deed naar covidprik: dit is geen pandemie van de ongeprikten

Je hoort overal dat er sprake zou ...

duits

Coronavaccins ‘te gevaarlijk’: Duitse EK-elftal wordt beschermd tegen bijwerkingen

Op 11 juni begint het EK voetbal. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x