Buitenland

Zo gaat de WHO straks ‘desinformatie’ en ‘complottheorieën’ bestrijden

Help mee door deze info met anderen op je social netwerk te delen!

De WHO werkt hard aan een internationaal pandemieverdrag en amendementen op de internationale gezondheidsrichtlijnen. Deze twee instrumenten geven de WHO de macht om op te treden tegen ‘misinformatie’.

Tegenspraak is misinformatie en er moet meer actie worden ondernomen tegen afwijkende meningen, zo zeggen diverse WHO-leden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De WHO-gezant voor de Bahama’s stelde afwijkende meningen tijdens de World Health Assembly (WHA) bijvoorbeeld gelijk aan desinformatie en misinformatie, en vindt dat er harder moet worden opgetreden tegen ‘complottheorieën’.

‘Zeer schadelijk’

Professor Peter Piot riep de WHO op om meer te doen in de strijd tegen ‘fake news’. Hij zei dat het afnemende vertrouwen in de wetenschap en technologie ‘zeer schadelijk is voor de gezondheid van mensen’.

WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus zei tijdens de bijeenkomst: “We moeten ons best doen om de mis- en desinformatie over het akkoord dat in veel lidstaten circuleert, tegen te gaan. Het idee dat dit akkoord de macht overdraagt aan de WHO is gewoon fake news.”

Diezelfde WHO twitterde in januari 2020 nog dat er geen duidelijk bewijs was dat het coronavirus kon worden overgedragen van mens op mens.

800.000 video’s

De WHO heeft sinds 2020 samenwerkingsovereenkomsten gesloten met YouTube, Google, Facebook en Wikipedia. Op YouTube werden alleen al ruim 800.000 video’s verwijderd die indruisten tegen het officiële narratief.

Als het pandemieverdrag en de amendementen zijn aangenomen, worden WHO-lidstaten geïnstrueerd om ‘onjuiste of misleidende berichten, misinformatie, desinformatie te tackelen’.

[Reclaim The Net]

4.8 138 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Deel je inzichten niet meer via de gebruikelijke kanalen, maar ga ondergronds. Dat is wat verstandige mensen doen in tijden van oorlog tegen de mensheid.

Joyce
Joyce
1 jaar geleden

Een ziekte zoals bijv corona op de A lijst te plaatsen en er later af te halen is het schoolvoorbeeld van misinformatie
Een gentherapie met giftig mrna te bestempelen als vaccin is zelfs dodelijke misinformatie
Zullen de daders hiervoor ook aangepakt worden?
De stikstof hoax is ook een gezellig voorbeeld
Elektrische auto’s ook al enz.
Dat is nog maar het begin bij wat er in mijn hoofd opkomt

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Wie zijn die ratten om te beslissen wat desinformatie is?Als ik een video zie waar een arts of een patholoog of een balsemer slierten uit dode mensen haalt die veroorzaakt is door die MRNA gifspuiten dan is dat BEWIJS en geen desinformatie

Toxicologyst010
Toxicologyst010
1 jaar geleden

Waar ze ons blokkeren vind de waarheid altijd een nieuwe weg.

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x