Gezondheid

De bittere waarheid over kunstmatige zoetstoffen. Suikervervangers gelinkt aan deze nare ziektes

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kunstmatige zoetstoffen die worden gevonden in een hele reeks verschillende producten, variërend van hoestdrank tot slasaus, leiden tot gewichtstoename. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.

De nieuwe studie toont dat je door het consumeren van kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam (E951) en sucralose (E955) meer kans hebt op diabetes, hoge bloeddruk, hartziekte en obesitas.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit van Manitoba in Canada. Zij analyseerden 37 verschillende studies.

Verband

“We hebben een verband gevonden tussen de consumptie van kunstmatige zoetstoffen en een verhoogd risico op diabetes en hartziekte, en gewichtstoename,” zei hoofdonderzoeker Meghan Azad.

De voedselindustrie blijft zeggen dat kunstmatige zoetstoffen ‘veilig zijn bevonden’ door voedselveiligheidsautoriteiten zoals de FDA.

Kunstmatige zoetstoffen worden aan veel light producten toegevoegd omdat ze veel minder calorieën bevatten dan suiker.

Voorzichtigheid

Mensen die deze producten consumeren hopen af te vallen, maar in de praktijk leiden ze juist tot gewichtstoename, blijkt uit het nieuwe onderzoek.

Dr. Azad voegde toe dat voorzichtigheid geboden is totdat de langetermijneffecten van kunstmatige zoetstoffen in kaart zijn gebracht.

Meer onderzoek

“Gezien het toenemende gebruik van kunstmatige zoetstoffen en de huidige obesitas-epidemie en aanverwante ziektes, is er meer onderzoek nodig om de langetermijnrisico’s te bepalen,” zei ze.

De studie is gepubliceerd in het Canadian Medical Association Journal.

In een eerdere versie van dit artikel werd aspartaam onterecht aangeduid als E952.

[University of Manitoba]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Fructosesiroop (American corn) idem een door de lever moeilijk verteerbare zoetstof die niet alleen ziek, vet, dom, moe en lui maakt, maar zelfs depressies kan veroorzaken. Hadden we de ‘gewone” boeren bietsuiker die nog enigzins goed te verteren was, hebben de Amerikanen er voor gezorgd dat ons voedsel niets anders meer doet dan Z I E K M A K E N!!..Veramerikanisering van de EU zal ons vroeg of laat tot slaaf, arm en ziek maken. De EU staat onder regie van nazi VS, of u wilt of niet, het is de bittere/zoete waarheid.

Zeven zusters
Zeven zusters
6 jaren geleden

Wederom geen nieuwtje!

Jolientje
Jolientje
6 jaren geleden

Was 16 toen ik de diagnose diabetes type I kreeg. Was toen absoluut niet dik maar eerder graatmager. Heb in het verleden natuurlijk kunstmatige zoetmiddelen gebruikt, zoals “zoetjes”in de koffie etc. niet wetende wat voor effect dat op langere termijn zou hebben. Inmiddels ben ik 44 jaar verder. Ik reduceer zoveel mogelijk het gebruik van deze rotzooi. Heb inmiddels ook osteoporose wat mogelijk veroorzaakt is door de toen in Nederland verkrijgbare amerikaanse TEB cola en andere synthetische middelen die zgn “goed” waren voor diabetici. Light producten bestonden toen nog niet.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x