Gezondheid

E-nummers in een kwaad daglicht. Deze stof verhoogt het risico op kanker

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs hebben drie Franse ministeries de Franse voedselautoriteit ANSES opdracht gegeven om uit te zoeken of de stof E171 gevaarlijk is voor consumenten.

E171, titaniumdioxide, bestaat voor ongeveer de helft uit nanodeeltjes die zo klein zijn dat ze de barrières van onze darmen, hersenen en nieren kunnen passeren.

De voedingsindustrie gebruikt E171 om tandpasta’s, snoep, gebak en kant-en-klare maaltijden ondoorzichtig of wit te maken.

Niet eerder

Uit een recente studie door het Franse nationale instituut voor agronomisch onderzoek (INRA), die is verschenen in Nature Scientific Reports, bleek dat E171 bij muizen de groei van plekken met cellen in het voorstadium van darmkanker bevordert.

ANSES wijst erop dat de studie effecten blootlegt die nog niet eerder waren ontdekt, met name dat E171 mogelijk kankerverwekkend is.

Het agentschap pleit voor meer onderzoek naar de gevaren die worden geassocieerd met E171.

Beperken

Deze nieuwe studies zullen meer informatie geven over de waargenomen effecten en helpen bij het vaststellen van de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) voor E171, aldus ANSES.

Het agentschap zegt verder dat het belangrijk is om de blootstelling aan nanodeeltjes zoveel mogelijk te beperken.

Kankerverwekkende stof

ANSES wijst er ook op dat momenteel onderzoek wordt gedaan naar het vermogen van de stof om de bloed-hersenbarrière te passeren.

Tot slot heeft ANSES voorgesteld de stof binnen de CLP-verordening in te delen als kankerverwekkende stof.

[ANSES]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
5 jaren geleden

Dat is ook de bedoeling van ze, dat je wel je hele leven afdraagt voor AOW maar kantje boord net niet aan ontvangen toekomt. Geen wonder dat er zo’n grote pot is die ze nu geven aan de zorgmigranten en overdragen aan de terroristen van de EU. AOW (uw ‘verplichte’ spaarpot voor later) moet gewoon ook verplicht worden te kunnen overdragen aan de nabestaanden via de nalatenschap.

exegese
exegese
5 jaren geleden

Onder het mom van: wij waken over uw gezondheid middels ingewikkelde Europese regelgeving i.c.m. ingewikkelde codes en hoogstaande technologie wat ook nog het consumentengemak zeer ten goede komt, worden we in werkelijkheid volgepropt met zeer langzaam werkend gif, wat ons zeer langzaam, beetje bij beetje verder weg haalt bij de natuur en ons langzaam, maar zeer zeker ziek zal maken met een vroegtijdige dood tot gevolg. Dat is de opzet en het brengt nog bakken met geld op ook.
Mijn devies : werk er niet aan mee en eet zo vers en natuurlijk mogelijk.

Pascal
Pascal
5 jaren geleden

Ik eet ze iedere dag en er is niets mis met mij.

Wat is er niet goed aan E nummers??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x