Propaganda

Onthuld: Zoveel geld krijgen journalisten geboden om propaganda over Syrië te schrijven

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Revolutionairy Forces of Syria media office (RFS), de mediatak van anti-Assad-troepen, wordt gefinancierd door de Britse overheid en gerund door westerse journalisten.

Dat blijkt uit e-mails die nieuwsdienst AlterNet heeft ingezien. De e-mails zijn afkomstig van een journalist die was benaderd door de RFS.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het mediabureau wordt vaak geciteerd door de westerse mainstream media.

Britse overheid

Afgelopen maand raakte de RFS nog in opspraak nadat de organisatie een filmpje van een in scène gezette reddingsactie van de Witte Helmen had gepubliceerd.

De journalist werd afgelopen zomer benaderd door een Amerikaanse kennis en oud-collega met de vraag of hij voor de RFS wilde werken.

“Ik werk momenteel in Istanbul aan een mediaproject voor de Britse overheid,” schreef de kennis in een e-mail die dateert van 23 juni.

“We werken aan media rond het Syrische conflict,” voegde de persoon toe.

17.000 dollar per maand

De e-mails bevatten onder meer een link naar de Engelstalige website van de RFS.

De kennis vroeg de journalist of hij het team in Istanbul wilde komen versterken. Er werd hem een salaris van maar liefst 17.000 dollar per maand geboden.

De journalist bedankte vriendelijk voor het aanbod, omdat hij er niets voor voelde om propaganda te schrijven over Syrische rebellen.

Spreekbuis

“Ik zou gaan werken voor een spreekbuis van gewapende groepen die worden gesteund door een westers regime dat een lange geschiedenis van desastreuze bemoeienis heeft in dit gebied,” aldus de journalist.

“Ik ga me als journalist niet verbinden met een propaganda-instrument,” voegde hij toe.

De westerse media zijn veelal afhankelijk van zelfverklaarde ‘media-activisten’ uit gebieden die in handen zijn van door het Westen gesteunde militante groepen.

Propagandamachine

AlterNet sprak met een vaak geciteerde activist uit Oost-Aleppo. “Als ik de gewapende oppositiegroepen openlijk bekritiseer, loop ik het risico gemarteld te worden, of erger,” zei hij.

Filmpjes en hashtags van de RFS worden vaak opgepikt door de grote westerse media. Eén van de filmpjes werd zelfs gepresenteerd als bewijs van Russische oorlogsmisdaden.

RFS is onderdeel van de propagandamachine van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, aldus AlterNet.

Een recent onderzoek door The Guardian onthulde dat het ministerie in het geheim 2,4 miljoen pond (2,8 miljoen euro) heeft gepompt in dit soort projecten in Istanbul.

RFS werd opgericht in 2013, vlak nadat het Britse parlement tegen het bombarderen van Syrië had gestemd.

Tegenslag

Na deze tegenslag besloot het ministerie een illegale propagandacampagne te lanceren om het volk alsnog warm te maken voor militair ingrijpen.

Het ministerie huurde mensen in om filmpjes, foto’s en radioshows te maken en berichten op social media te verspreiden die de oppositiegroepen in een positief daglicht moesten stellen.

RFS schildert de ‘gematigde’ rebellen af als bevrijders en beschermers, terwijl het in werkelijkheid extremistische en gewelddadige militanten zijn die lokale bewoners ontvoeren en om het leven brengen.

[AlterNet]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Benhur
Benhur
7 jaren geleden

Het vuilspuiterij van de westerse media is walgelijk. Als de media zich verkoopt aan zulke zieke geesten zijn ze zelf ook oorlogsmisdadigers. Wanneer gaan we eens werkelijke journalisten zien die ballen hebben.

trackback
Onthuld: Zoveel geld krijgen journalisten geboden om propaganda over Syrië te schrijven | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Quasimodo
Quasimodo
7 jaren geleden

Ik denk dat er haast niemand meer op de wereld is die de waarheden kent. Iedereen wordt op zo’n massale manier gemanipuleerd en onafhankelijk onderzoek kost veel tijd en heel veel geld. Intuitief weten veel mensen dat bepaalde zaken niet kloppen, maar vind maar hard bewijs. D machthebbers zijn heel goed in het wissen van bewijs (en van getuigen). Zelfs een eenvoudige zaak als omkoping in het voetbal kan niet eens bewezen worden. Toch weet iedereen dat het voorkomt.

Freba
Freba
7 jaren geleden

Kijk even naar de namen van de NL buitenlandse correspondenten, die voor de NPO en de RTL’s werken. 90% is van Joodse kom-af. Hier en daar wordt er een meeloper gedoogd zoals de goodlooking guy Twan Huys. Geef een Limburger 400.000 euro’s per jaar en roept alles wat je wilt. Zo’n foute gast. Het meest zorgelijke is, dat hij er zelf geen flauw benul van heeft. Die heeft de volledige “Inpakceremonie” gevolgd, zoals beschreven in Mein Kampf. Cursus Zelfreflectie kan geen kwaad. Ook bijna alle Duitse zenders zijn inmiddels in handen van de Hebreeërs. En in de V.S. al meer dan honderd jaar. Dus verwacht GEEN Waarheden.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x