BuitenlandCorona

Franse overheid overweegt coronavaccin VERPLICHT te stellen voor 24- tot 59-jarigen

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Franse overheid overweegt het coronavaccin verplicht te maken voor alle 24- tot 59-jarigen vanwege zorgen over een ‘vierde golf’. Nadat de Franse premier Jean Castex had aangekondigd dat hij het vaccin wil verplichten voor zorgmedewerkers, sprak de Franse Senaat de wens uit om het ook verplicht te stellen voor jongvolwassenen en mensen van middelbare leeftijd.

De achterliggende gedachte is dat op deze manier het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen ‘aanzienlijk zal worden teruggedrongen’, schrijft RT. Er wordt aangedrongen op verplicht vaccineren omdat Frankrijk achterloopt met vaccinaties. Minder dan een kwart van de 30- tot 49-jarigen is ingeënt en slechts de helft van de 50- tot 64-jarigen heeft de prik gehaald.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Niet voor het eerst

De overheid overweegt daarnaast om artsen lijsten te sturen van mensen die het vaccin nog niet hebben genomen zodat ze onder druk kunnen worden gezet. Het is ook mogelijk dat ongevaccineerden straks niet langer met een negatieve coronatest kunnen reizen.

Het is niet voor het eerst dat Frankrijk draconische maatregelen overweegt om ervoor te zorgen dat mensen het vaccin nemen. In december werd een wetsvoorstel ingediend om ongevaccineerde mensen te weren uit onder meer het openbaar vervoer. Na felle protesten werd het wetsvoorstel ingetrokken. Het valt te bezien hoe de Fransen zullen reageren op het vooruitzicht van verplicht vaccineren.

Duitsland: gevaccineerden hoeven niet in lockdown

In Duitsland hoeven mensen die tegen corona zijn gevaccineerd zich niet meer aan de beperkende maatregelen te houden als het virus opnieuw opleeft, heeft minister van Volksgezondheid Spahn gezegd.

“Zolang er geen mutaties zijn die van invloed zijn op de bescherming door vaccins, betekent volledig gevaccineerd zijn dat beperkingen van het soort dat we afgelopen winter hebben gezien niet nodig zijn,” zei Spahn.

[Summit News]

4.4 38 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Realistic
Realistic
3 jaren geleden

Ben nog niet 1 keer ziek geweest de afgelopen 2 jaar van welke vorm van griep. Maar ik ben een risico? Kom maar op met je verplichting mochten ze dat ook in nederlandje willen.Je moet me ophalen maar niet zonder gevolgen. Ze zal me moeten behandelen zoals bepaalde groepen in de 2e wereldoorlog ook werden behandeld. Of zoals ze in al die linkse paradijzen worden behandeld.

Annette
Annette
3 jaren geleden

Zo zie je maar weer: bij het Europees Parlement werd vorig jaar nog gezegd, dat VERPLICHTING nooit een issue zou zijn. Dat laten zij nu in Frankrijk, in ieder geval voor een bepaalde leeftijdsgroep, varen.
De enige interpretatie die ik hier aan kan geven, is, dat in deze leeftijdsgroep de bereidheid om je met die experimentele gentechinjectie te laten prikken, niet heel hoog is.
Mij benieuwen hoe JUIST de Fransen hiermee zullen dealen. Ik voorspel dat dat niet mals zal zijn. En terecht. Wat een ongelooflijk grof schandaal om een experimenteel middel VERPLICHT te stellen.
In Duitsland doen ze het iets geraffineerder. DAAR mag je straks, mits je gevaccineerd bent, vrij aan alles deelnemen. Dit in tegenstelling tot die mensen die dat niet hebben gedaan. Verdeel en heers!
Wat dat straks voor gevolgen heeft, mag duidelijk zijn: nu al steekt in veel landen de zogenaamde Delta variant op: het bijzondere aan deze variant is, dat die voor het grootste deel de gevaccineerden raakt. Alleen zeggen ze dat hier bij die corrupte NPO niet. Ga je dan straks bij veel gevaccineerde mensen de teugels vieren, dan kan ik nu al voorspellen wat de gevolgen zijn. Een toevloed van mensen die ziek worden en een aantal dat zal sterven.
Juridisch gezien lijkt het mij nog wel een puntje om mensen te gaan verplichten. Tot nu toe konden zowel diegenen die de prik zetten als de overheden zich ermee afmaken door te zeggen, dat het op eigen risico was.
Dat verhaaltje gaat straks in ieder geval niet meer op, als zij het verplicht stellen.
Ik voorzie interessante tijden.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

De wereld wordt gegijzeld door de grootverdieners der aarde.

In Nederland blijft die schoenenclown liegen en de waarheid past niet deze paljas.

Gezond Verstand
Gezond Verstand
3 jaren geleden

Mogen we nu langzamerhand het paralelletje trekken?.. of is dat nog steeds tevroeg?..

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x