Gezondheid

Uruguay wil legalisering van cannabis

Help ons door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De regering van Uruguay heeft een voorstel naar het congres gestuurd om cannabis te legaliseren en de overheid het monopolie te geven op de productie en verkoop van de softdrug.

De oorlog tegen drugs is een fiasco, aldus de tekst van het wetsvoorstel. Alle kabinetsleden staan achter het voorstel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Omdat cannabis in tegenstelling tot ‘cocaïne, alcohol, tabak en psychotrope medicijnen’ slechts licht verslavend is, acht de regering legalisering een beter middel dan een verbod. Jaarlijks gaat er in het Zuid-Amerikaanse land tussen de 24 en 32 miljoen euro om in de illegale cannabishandel.

Gestigmatiseerd

Toch heerst er in het parlement verdeeldheid over het vraagstuk, zelfs binnen de linkse coalitie van president José Mujica. Hij zegt het plan alleen te willen doordrukken als er in de peilingen minimaal een meerderheid van zestig procent achter het voorstel staat.

Met haar plan streeft de regering de ‘normalisering en volledige sociale acceptatie van cannabisgebruik’ na, zodat gebruikers niet worden ‘gestigmatiseerd of behandeld als criminelen’. De Uruguayaanse overheid roept daarom op tot meer onderwijs over cannabis.

Uruguay wil cannabis legaliseren

In de tekst die aan het congres is gestuurd wordt ook gesteld dat ‘cannabis al vele jaren het meest geconsumeerde verboden middel’ in Uruguay is en in belangrijke mate geaccepteerd is in de Uruguayaanse samenleving.

Het wetsvoorstel noemt verschillende voorbeelden van de decriminalisering van cannabisbezit in landen als Nederland, Australië, Spanje en diverse Amerikaanse staten.

Bronnen, PA, AP, Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
benny
benny
11 jaren geleden

misschien ligt het aan mij.. maar is het nu niet zo dat brazilie en argentinie grenzen aan uruguay? dus zij gaan cannabis legaliseren .. dan krijg je legale kweek? dus dan word de handel toch juist alleen maar groter aan de grenzen? nu krijgen de andere grenzende landen een groter probleem en hebben er ook meer werk van.. ik denk dat je zoiets alleen oplost als elk land cannabis legaliseert… zo maak je het probleem groter..? en uruguay ligt ook al aan het water.. nou .. je raad wel hoe dat gaat straks..

Eden
Eden
11 jaren geleden

Je moet ergens beginnen, Benny 😉

arie
arie
11 jaren geleden

@Benny

Je zou toch ergens moeten beginnen, als je je beslissingen elke keer laat afhangen van wat anderen ervan denken of wat de gevolgen zijn dan veranderd er nooit wat…In ieder geval zal er wel wat veranderen in Uruguay…en waarschijnlijk zal bij een afname van de criminaliteit in dat land aangaande cannabis de overige landen met het beleid mee gaan, dat het in eerste instantie met wat chaos gepaard gaat zal ik niet ontkennen, maar dat gebeurd vrijwel met elke grote verandering.

benny
benny
11 jaren geleden

[quote name=”arie”]@Benny

Je zou toch ergens moeten beginnen, als je je beslissingen elke keer laat afhangen van wat anderen ervan denken of wat de gevolgen zijn dan veranderd er nooit wat…In ieder geval zal er wel wat veranderen in Uruguay…en waarschijnlijk zal bij een afname van de criminaliteit in dat land aangaande cannabis de overige landen met het beleid mee gaan, dat het in eerste instantie met wat chaos gepaard gaat zal ik niet ontkennen, maar dat gebeurd vrijwel met elke grote verandering.[/quote]
ok daar ben ik het wel mee eens natuurlijk .. maar hoeveel landen zijn er? zoiets moet je met een algemene instemmings procedure gaan organiseren toch ? zodat je in 1 klap 40 landen meeneemt.. zo zijn we ook pas 400 jaar verder voordat elk land mee ingestemd heeft .. of mischien ben ik wel gewoon watongeduldig hoor haha 😛 ken mij allemaal niet snel genoeg gaan

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x