Mens en Dier

Boek van professor over censuur ’te gevaarlijk om te publiceren’. Dit is de bizarre wereld waarin we leven

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Emeritus professor James Flynn van de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland heeft een boek geschreven waarin hij de strijd aangaat met censuur.

Vlak voor publicatie kreeg Flynn een brief van zijn uitgever waarin stond dat het boek niet gedrukt zou worden omdat het veel te gevaarlijk was.

Het boek gaat over vrijheid van meningsuiting, maar zal nu niet uitgebracht worden vanwege wetten tegen vrijheid van meningsuiting.

Einde

Censuur is prima, maar kritiek op censuur mag niet.

Als we niet eens over standpunten van anderen kunnen schrijven omdat ze impopulair zijn, dan betekent dat het einde van vrijheid van meningsuiting, aldus de professor.

Flynn zegt e-mails van over de hele wereld te krijgen waarin staat dat het op andere universiteiten op aarde net zo erg is als bij hem.

In te dammen

Hij merkt op dat er op Amerikaanse universiteiten veel aan wordt gedaan om de vrijheid van meningsuiting in te dammen.

Zo zijn er vaak gevallen waarbij menigtes onwelgevallige sprekers van het podium jagen.

Gebaande paden

Je moet als docent binnen de gebaande paden blijven, anders word je niet aangenomen of ontslagen, stelt Flynn.

Mensen moeten accepteren dat vrijheid van meningsuiting inhoudt dat ze veel standpunten zullen horen waar ze het niet mee eens zijn, besluit hij.

Bekijk de video hieronder:

[Sky News Australia]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
3 jaren geleden

Ja klopt wordt hier in Nederland door het mediakartel ook veel aan censuur gedaan. Vooral drie maanden voor landelijke verkiezingen zie je alle bekende kranten AD, VK, NRC en Telegraaf dezelfde positieve berichten plaatsen over het politieke-kartel Nu zijn de eerste drie genoemde kranten sowieso propagandabureau’s van het kartel maar de Telegraaf zakt iedere keer weer gigantisch door de mand. En deze kranten doen veel aan censuur. Meningen en feiten die schadelijk zijn voor het neoliberalisme worden absoluut niet geplaatst af en toe ver buiten verkiezingstijd om hun geweten te schonen een artikeltje, ver weggestopt. ‘Zuinig een cent in het zakje doen zo koopt hij zijn ziel weer terug en zijn fatsoen zong Rob de Nijs al in een ver verleden.
Maar vrijheid van mening is een farce in Nederland.

Peer
Peer
3 jaren geleden

Regio vodje De Gelderlander doet al jaren aan censuur.
Je mag overal op reageren behalve op artikelen over Links, vluchtelingen en alles wat met de islam te maken heeft.
Misdaden gepleegd door vluchtelingen van islamitische afkomst, lieden van Noord Afrikaanse afkomst? Reageren kan niet en er staat miet eens een signalement van de daders bij.
Dit soort fascistische praktijken moeten echt bestraft worden door de overheid want het begint de spuigaten uit te lopen.

Coldshot
Coldshot
3 jaren geleden

Vrijheid van meningsuiting zal ook in onze dictatuur steeds verder teruggedrongen worden, propaganda en censuur bepalen alles! De vele, vele, vele domme angsthazen en geconditioneerde schaapjes in ons eens zo gave land trappen er met open ogen in 🙁 We hebben een totalitair, elitair en gewetenloos bewind.. Tja, als dictator-grevo’s en graairatten elkaar gevonden hebben… 🙁 When greed rules the weak will suffer !!

Jantje
Jantje
3 jaren geleden

Pdfje van maken en op het internet zetten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x