Homepagina » Mens en Dier » Boek van professor over censuur ‘te gevaarlijk om te publiceren’. Dit is de bizarre wereld waarin we leven
Boek van professor over censuur 'te gevaarlijk om te publiceren'. Dit is de bizarre wereld waarin we leven

Boek van professor over censuur ‘te gevaarlijk om te publiceren’. Dit is de bizarre wereld waarin we leven

Emeritus professor James Flynn van de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland heeft een boek geschreven waarin hij de strijd aangaat met censuur.

Vlak voor publicatie kreeg Flynn een brief van zijn uitgever waarin stond dat het boek niet gedrukt zou worden omdat het veel te gevaarlijk was.

Het boek gaat over vrijheid van meningsuiting, maar zal nu niet uitgebracht worden vanwege wetten tegen vrijheid van meningsuiting.

Einde

Censuur is prima, maar kritiek op censuur mag niet.

Als we niet eens over standpunten van anderen kunnen schrijven omdat ze impopulair zijn, dan betekent dat het einde van vrijheid van meningsuiting, aldus de professor.

Flynn zegt e-mails van over de hele wereld te krijgen waarin staat dat het op andere universiteiten op aarde net zo erg is als bij hem.

In te dammen

Hij merkt op dat er op Amerikaanse universiteiten veel aan wordt gedaan om de vrijheid van meningsuiting in te dammen.

Zo zijn er vaak gevallen waarbij menigtes onwelgevallige sprekers van het podium jagen.

Gebaande paden

Je moet als docent binnen de gebaande paden blijven, anders word je niet aangenomen of ontslagen, stelt Flynn.

Mensen moeten accepteren dat vrijheid van meningsuiting inhoudt dat ze veel standpunten zullen horen waar ze het niet mee eens zijn, besluit hij.

Bekijk de video hieronder:

[Sky News Australia]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ja klopt wordt hier in Nederland door het mediakartel ook veel aan censuur gedaan. Vooral drie maanden voor landelijke verkiezingen zie je alle bekende kranten AD, VK, NRC en Telegraaf dezelfde positieve berichten plaatsen over het politieke-kartel Nu zijn de eerste drie genoemde kranten sowieso propagandabureau’s van het kartel maar de Telegraaf zakt iedere keer weer gigantisch door de mand. En deze kranten doen veel aan censuur. Meningen en feiten die schadelijk zijn voor het neoliberalisme worden absoluut niet geplaatst af en toe ver buiten verkiezingstijd om hun geweten te schonen een artikeltje, ver weggestopt. ‘Zuinig een cent in het zakje doen zo koopt hij zijn ziel weer terug en zijn fatsoen zong Rob de Nijs al in een ver verleden.
  Maar vrijheid van mening is een farce in Nederland.

  18 likes
 • Peer schreef:

  Regio vodje De Gelderlander doet al jaren aan censuur.
  Je mag overal op reageren behalve op artikelen over Links, vluchtelingen en alles wat met de islam te maken heeft.
  Misdaden gepleegd door vluchtelingen van islamitische afkomst, lieden van Noord Afrikaanse afkomst? Reageren kan niet en er staat miet eens een signalement van de daders bij.
  Dit soort fascistische praktijken moeten echt bestraft worden door de overheid want het begint de spuigaten uit te lopen.

  10 likes
  • Ruud Steunassen schreef:

   “Dit soort fascistische praktijken moeten echt bestraft worden door de overheid want het begint de spuigaten uit te lopen.”
   Daar zit de overheid helemaal niet mee. Dit is juist wat de overheid wil. Naar de rechters lopen daar heb je ook al niks aan. Er blijft dan niets meer over. Hoewel…..
   Eens een keertje niet de andere wang toekeren, maar het zweepje erover. Ludieke actie. Eens een andere kant van Jezus belicht, in plaats van die eeuwige zoetsappige andere wang en dat eeuwige wegkijken.

   0 likes
 • Jantje schreef:

  Pdfje van maken en op het internet zetten.

  9 likes
 • Denclaas schreef:

  Er is veel censuur, vroeger had ik een ban bij het skepp forum.
  Ik had geschreven over heksen en over de electronische wapens die ze gebruiken.
  Maar er kwam een crash (kuch) van de harde schijf en die ongewenste berichten waren zo verdwenen. Er mocht op het forum niet gediscussieerd worden over stralingswapens.
  Bij HLN is ook veel censuur op lezer berichten, vooral verwijzingen naar hulpverlening zoals
  bevrijding van boze geesten mag niet. (zoals bijv naar een volle evangelie gemeente)
  Voor ernstig geestelijk zieke mensen wordt zo de noodzakelijke info / hulp geblokkeerd.
  De media en (r)overheid werken tesamen mee met het satanisme. (www.christen-defensie.be)

  8 likes
 • Coldshot schreef:

  Vrijheid van meningsuiting zal ook in onze dictatuur steeds verder teruggedrongen worden, propaganda en censuur bepalen alles! De vele, vele, vele domme angsthazen en geconditioneerde schaapjes in ons eens zo gave land trappen er met open ogen in 🙁 We hebben een totalitair, elitair en gewetenloos bewind.. Tja, als dictator-grevo’s en graairatten elkaar gevonden hebben… 🙁 When greed rules the weak will suffer !!

  6 likes
 • Dolex schreef:

  Zet het maar online dan. Of een .pdf via BitTorrent.
  Of is dit een publiciteitsactie?

  2 likes
 • Edwin schreef:

  In a Time of Universal Deceit, telling the Truth Is a Revolutionary Act – George Orwell

  2 likes
 • Delo schreef:

  Nu dat meest waarschijnlijke democratische presidentskandidaat Biden onder vuur komt te liggen probeert de deep state Trump af te zetten. Marine corps in staat van paraatheid gebracht:
  https://www.simonparkes.org/post/us-marine-corps-on-standby

  1 likes
 • rop schreef:

  De mens heeft altijd onder het censuur geleefd, meningsuitingen werd altijd al door de machthebbers gecontroleerd, zat er een gevaar voor ze in ,de gevestigde orde,JA Orden, waarin het gevaar dreigde voor hun zienswijze dat word er ingegrepen,om de mond te snoeren van personen of groepen die veranderingen willen dan worden ze opgepakt ,gedood berecht , omgekocht enzv,in deze tijd zien men dat in het geheel overal ter wereld voorkomen, een boerenprotest is al een vorm van censuur, elk protest is een protest tegen leiders, en meestal willen die niet zo graag veranderen,maar zonder veranderingen Geen Groei, de mensheid komt op een punt terecht waar gewoon de veranderingen zo snel gaan dat het niet meer bij te houden is, de Orden word chaotische als de gevestigde macht van heersers niet meegaan met veranderingen en niet een luisterend oor naar wat er af speelt in de samenleving ,zal de mensen steeds meer ongehoorzaam zijn aan leiders, en tot een totale opstand opkomen,zij zullen hun macht met de mensen moeten delen en vooral op het financiële plaatje waarin vele mensen die groepen gaan vormen protesteren tegen alles wat gekort word,natuurlijk word dat boek niet zo gauw uitgegeven zij kan schadelijk zijn voor de leiders . mensen mogen niet echt wakker worden, als ze blijven slapen is er nog een beetje controle over de massa, maar de massa beginnen zich te roeren, en op elk financieel gebied zal .er een totale ontevredenheid zover alles worden uit gestort, grote en kleine systemen ze staan heel wat te verwachten JA ,Het word langzaam steeds gevaarlijker, Als men niet de harmonie in elk systeem word gerealiseerd eentje van evenwicht waarin alles gedeeld word waarin rijk [op financieel en geestelijk gebied en de miljonairs en leiders in evenwicht zullen moeten zijn met de steeds meer ontevredenheid van het volk heersen] de vruchten zullen verdeeld moeten worden van de miljonairs met de armen om zo samen te versmelten zal de wereld een beetje anders worden.Maar de appel , de financiële vrucht zal steeds giftiger worden

  1 likes
 • Straalmans schreef:

  Maar voor wie was het dan gevaarlijk? Voor de uitgever of voor de professor of voor de staat?

  0 likes
 • Ruud Steunassen schreef:

  Krantje lezen is voor veel mannen een gezellige, oubollige zaterdagochtend hobby, lekker met een bakje koffie en een kaakje erbij. Na zo’n denktransplantatie voelen zij zich een stuk intellectueler. Zij kunnen dan betogen voeren, waar tig maal het woordje eigenlijk in voorkomt. Je weet nl. maar nooit, wie jou op je woorden gaat vangen, toch? De oude witte onzekere man hangt nogal aan zijn krantje.
  Ik lees vooral de hele week door alleen nog maar alternatieve media, dus zoveel mogelijk ‘nepnieuws’ shit om beter te kunnen zien waar de officiele schijtlaarsmedia het niet over durven hebben of er pas een week later mee komen, want zogenaamd dubbelcheck en hoor en wederhoor, ammehoela.

  0 likes
 • x

  Check Also

  gevechtspiloot

  Gevechtspiloot: ‘Dit ding is niet afkomstig van de aarde’

  Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, ...

  minister

  Minister Grapperhaus wil bepaalde inhoud van internet halen: ‘Heel eng’

  Het woord ‘Orwelliaans’ wordt te pas en ...

  >