Buitenland

Noorse prof. heeft spijt van lockdown: ‘Hadden we Zweden maar gevolgd’

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eén van de meest vooraanstaande epidemiologen van Noorwegen zet vraagtekens bij de beslissing van de Noorse overheid om het land op slot te gooien. We hadden beter de Zweedse strategie kunnen volgen, zei emeritus hoogleraar Eiliv Lund van de Universiteit van Tromso tegen de krant VG.

“Als we hadden gedaan wat de Zweden hebben gedaan, zouden we een hoger besmettingspercentage en dus een hogere immuniteit hebben,” aldus Lund.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op donderdag liet het Noorse gezondheidsinstituut weten dat slechts 1% van de Noren besmet is met het coronavirus en dat de coronamaatregelen om die reden hebben gewerkt.

Probleem

Volgens professor Lund, die vooral bekend is geworden vanwege zijn onderzoek naar kanker bij vrouwen, is dit nu juist het probleem.

“De Noorse overheid heeft veel vertrouwen gehad in strenge maatregelen die gericht zijn op de bestrijding van het virus,” zei hij tegen de krant.

“Als we maar lang genoeg in lockdown blijven, zal het virus uiteindelijk vanzelf verdwijnen, zo is de gedachte. Maar we kunnen niet voorkomen dat het ons land binnendringt.”

Duur

Je moet vervolgens wachten op een vaccin of medicijn, maar als dat er niet komt, zal het de samenleving duur komen te staan, stelt Lund.

“We schuiven het probleem voor ons uit,” benadrukte hij.

[The Local]

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
4 jaren geleden

Je moet vervolgens wachten op een vaccin of medicijn.
vriendje van bill gates soms?

Louise
Louise
4 jaren geleden

Ik denk dat de man gelijk heeft, zelf tob ik al 3 weken met t virus, maar niet ernstig genoeg volgens de huisarts om actie te ondernemen, dus zet ik m’n eigen huisapotheek in…. heb even op http://www.zorgwijzer.nl gekeken/ Corona en je weet niet wat je leest duizenden reactie’s de een heel erg ziek de ander wat minder, maar er komt geen huisarts aan te pas, ja telefonisch ……Al je het leven gewoon had door laten gaan dan waren er natuurlijk nog meer zieken geweest, maar dan verspreid het meer en meestal zwakt het dan wat af…. Het grote probleem is dat men nog steeds niet precies weet hoe het virus precies in elkaar steekt, lijkt op Sars , mers een beetje hiv maar echt weten doen ze het niet……Er zijn onderzoeken dat het bloedpropjes veroorzaakt, en van de week zag ik een Chinese arts die in het ziekenhuis ligt met het virus en zo wonderlijk, de man was helemaal bruin geworden , ze vermoeden iets met hormonen…….
Ik denk dat we het begrip Corona griepvirus los moeten latent, dit is een virus wat zoveel aan kan richten in een lichaam dat we de gevolgen niet kunnen overzien, ook niet op lang termijn……. Wat we nu doen is rekken want uiteindelijk worden we allemaal besmet……..We hebben het over een gecreëerd virus en dat heeft totaal andere gevolgen…..

Elise
Elise
4 jaren geleden

Here the same. Om iedereen te redden zal de schatkist flink leeg getrokken worden. Is ie leeg krijg je sowieso een revolutie/wereldwijd. Om dit te voorkomen krijgt iedereen een chipje.
Dit had je als simpele gast al kunnen weten, dus het is bewust gedaan. Zweden heeft geen cash geld meer, dus daar zijn ze al een stapje verder in het uitrollen van een nieuw systeem.
Het virus wordt dus gebruikt om andere dingen door te voeren. Dus is de vraag: is dit virus wel echt?

Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

En ook voor corona komt geen vaccin. Corona is een(griep)virus en (griep)virussen muteren snel.
Daarom moet elk jaar opnieuw een vaccin gemaakt worden en dan maar hopen dat mens de goede griepvirusvariant te pakken heeft anders werk het vaccin niet.
Laat je dus nooit inenten en ziek het gewoon uit.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x