Archeologie

‘Bosnische Zonnepiramide in Visoko is oudste piramide ter wereld’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dr. Semir Osmanagić zegt bewijs te hebben waaruit blijkt dat de Bosnische Zonnepiramide bij de stad Visoko de oudste piramide ter wereld is.

Tijdens de conferentie ‘verborgen geschiedenis’ over de Bosnische piramides afgelopen maand in Sarajevo bracht Osmanagić 23 experts uit 11 verschillende landen bijeen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Osmanagić zei tijdens de bijeenkomst dat de leeftijd van de Bosnische Zonnepiramide is vastgesteld. Na koolstofdatering van monsters die onder de betonblokken van de piramide zijn gevonden, is bepaald dat de piramide 29.000 jaar oud moet zijn. Dat maakt het volgens dr. Osmanagić de oudste piramide ter wereld.

Megaliet

Dit opgraafseizoen is daarnaast de grootste megaliet tot dusver ontdekt. Het stenen monument, met de naam K-5, weegt circa 40 ton en is gevonden in een ondergrondse tunnel.

In oktober 2005 maakte de Bosnische auteur en amateurarcheoloog Semir Osmanagić bekend dat hij, samen met een team van archeologen uit Australië, Oostenrijk, Bosnië, Schotland en Slovenië, na onderzoek tot de conclusie was gekomen dat Visočica nabij Visoko geen natuurlijke uitstulping, maar een door mensen gecreëerd bouwwerk is.

Tunnels

Het bestaat uit een stenen overkapping, die zodanig glad is dat het geheel onmogelijk natuurlijk kan zijn ontstaan, met daarin tenminste één tunnel van zo’n 3,8 kilometer lang. De tunnel heeft een aantal vertakkingen naar links en rechts.

“Dit is absoluut geen natuurlijke formatie,” aldus geoloog Nadja Nukic. Satellietfoto’s hebben nog twee kleinere piramides (de maanpiramide en de draakpiramide) aangetoond, waar de tunnels uit Visočica mogelijk naartoe leiden.

Bron: Klix.ba

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jordy
jordy
10 jaren geleden

Ik ben hier geweest tijdens mijn uitzending
Erg mooi
En ik wil hier zeker nog een keer naar toe

Gertjan
Gertjan
10 jaren geleden

Ik heb gisteren (zondag 20 oktober) genoten van de zeer interessante lezing van dr. Semir Osmanagic. Deze was georganiseerd door wanttoknow.nl en was in een lokatie vlakbij Harderwijk.

Dr. Osmanagic is van 20-23 oktober in Nederland en geeft lezingen in Harderwijk, Oud Beijerland, Schagen en Groningen.

Ik weet niet wie de andere 3 lezingen organiseert, maar wellicht zijn er nog plaatsen beschikbaar. Doe er moeite voor want het is van harte aan te bevelen!!

Groeten Gertjan

lies
lies
10 jaren geleden

tja…wie zal het zeggen.
“the biggest hoax in history” http://www.youtube.com/watch?v=GlC4w3JUH0M andere wetenschappers aan het woord.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x