Homepagina » Archeologie » ‘Bosnische Zonnepiramide in Visoko is oudste piramide ter wereld’
Bosnische Zonnepiramide in Visoko is oudste piramide ter wereld

‘Bosnische Zonnepiramide in Visoko is oudste piramide ter wereld’

Dr. Semir Osmanagić zegt bewijs te hebben waaruit blijkt dat de Bosnische Zonnepiramide bij de stad Visoko de oudste piramide ter wereld is.

Tijdens de conferentie ‘verborgen geschiedenis’ over de Bosnische piramides afgelopen maand in Sarajevo bracht Osmanagić 23 experts uit 11 verschillende landen bijeen.

Osmanagić zei tijdens de bijeenkomst dat de leeftijd van de Bosnische Zonnepiramide is vastgesteld. Na koolstofdatering van monsters die onder de betonblokken van de piramide zijn gevonden, is bepaald dat de piramide 29.000 jaar oud moet zijn. Dat maakt het volgens dr. Osmanagić de oudste piramide ter wereld.

Megaliet

Dit opgraafseizoen is daarnaast de grootste megaliet tot dusver ontdekt. Het stenen monument, met de naam K-5, weegt circa 40 ton en is gevonden in een ondergrondse tunnel.

In oktober 2005 maakte de Bosnische auteur en amateurarcheoloog Semir Osmanagić bekend dat hij, samen met een team van archeologen uit Australië, Oostenrijk, Bosnië, Schotland en Slovenië, na onderzoek tot de conclusie was gekomen dat Visočica nabij Visoko geen natuurlijke uitstulping, maar een door mensen gecreëerd bouwwerk is.

Tunnels

Het bestaat uit een stenen overkapping, die zodanig glad is dat het geheel onmogelijk natuurlijk kan zijn ontstaan, met daarin tenminste één tunnel van zo’n 3,8 kilometer lang. De tunnel heeft een aantal vertakkingen naar links en rechts.

“Dit is absoluut geen natuurlijke formatie,” aldus geoloog Nadja Nukic. Satellietfoto’s hebben nog twee kleinere piramides (de maanpiramide en de draakpiramide) aangetoond, waar de tunnels uit Visočica mogelijk naartoe leiden.

Bron: Klix.ba

Gerelateerd:

 Vond je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Ik ben hier geweest tijdens mijn uitzending
  Erg mooi
  En ik wil hier zeker nog een keer naar toe

  0 likes
 2. Ik heb gisteren (zondag 20 oktober) genoten van de zeer interessante lezing van dr. Semir Osmanagic. Deze was georganiseerd door wanttoknow.nl en was in een lokatie vlakbij Harderwijk.

  Dr. Osmanagic is van 20-23 oktober in Nederland en geeft lezingen in Harderwijk, Oud Beijerland, Schagen en Groningen.

  Ik weet niet wie de andere 3 lezingen organiseert, maar wellicht zijn er nog plaatsen beschikbaar. Doe er moeite voor want het is van harte aan te bevelen!!

  Groeten Gertjan

  0 likes
 3. tja…wie zal het zeggen.
  “the biggest hoax in history” http://www.youtube.com/watch?v=GlC4w3JUH0M andere wetenschappers aan het woord.

  0 likes
 4. Geen wonder dat er een Brits bataljon daar gestationeerd was onder VN-vlag (tijdens de burgeroorlog daar in de jaren 90) en niet in een nabij gelegen kolenindustriestadje Zenica wat op zich qua verbindingen logischer lijkt (meer wegen en spoorwegen). Visoko is en soort boerendorpje wat nogal afgelegen ligt. De piramiden waren mogelijk de reden waarom men in Visoko was gestationeerd.

  0 likes
 5. De lezing in Oud Beijerland bijgewoond. Ik was flabbergasted, het was uniek, mind blowing. Deze Dr. Sam durft out of the box te denken en te verwoorden en gaat tegen de denkwijze van de mainstream wetenschap in. Dit is de toekomst van de wetenschap. Unieke locatie met enorme gastvrijheid, dank je Roeland en Nancy en geen woekerprijzen voor een lezing……..

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

minneapolis

Wat een Democratische senator te maken heeft met de chaos in Minneapolis

De Amerikaanse stad Minneapolis staat in brand. ...