Buitenland

MH17-rapport niet vrijgegeven omdat het bewijst dat Rusland niets te maken heeft met de crash

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De westerse propaganda tegen Rusland staat haaks op de feiten over de crash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines. Dat zegt de vooraanstaande Amerikaanse econoom en oud-onderminister van Financiën dr. Paul Craig Roberts.

Hij vindt het erg verdacht dat Washington en Kiev weigeren cruciale gegevens vrij te geven over de rampvlucht, terwijl Rusland al het bewijs dat in haar bezit was heeft overhandigd aan het officiële onderzoeksteam.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Oorlogsgebied

“Washington weigert informatie vrij te geven die met de spionagesatelliet recht boven de rampplek is verzameld,” legde dr. Roberts uit. “Kiev weigert bovendien de tapes vrij te geven van de gesprekken tussen de bemanning en de luchtverkeersleiding, die de piloot opdracht gaf van koers te veranderen en over oorlogsgebied te vliegen.”

“De Nederlanders of de Europeanen, wie er ook maar verantwoordelijk is voor het onderzoek naar de crash van het vliegtuig van Malaysia Airlines, zijn niet in staat het rapport naar buiten te brengen. Wat zegt dit? In mijn ogen staat de propaganda tegen Rusland haaks op de feiten. Als er al enig bewijs was voor Russische betrokkenheid, zou het rapport allang naar buiten zijn gebracht,” benadrukte hij.

Hoewel Washington het Nederlandse rapport over de tragedie kan tegenhouden, kunnen de Amerikanen het niet geheel vervalsen. Ondertussen probeerde de VS in allerijl een VN-tribunaal op te richten naar de vraag wie er verantwoordelijk is voor het neerhalen van vlucht MH17. Dat tribunaal is geblokkeerd door Rusland.

Bevooroordeeld

De Russische ambassadeur zei dat er bij eerdere incidenten ook nooit een VN-tribunaal is opgericht. Hij verwees naar vlucht 655 van Iran Air, die door de VS uit de lucht is geschoten, en vlucht 1812 van Siberian Airlines, die is neergehaald door een Oekraïense straaljager.

“Er zijn al heel veel lijnvliegtuigen uit de lucht geschoten door militairen, maar er is in dit soort gevallen nog nooit een VN-tribunaal opgericht. Waarom zou het dan nu wel moeten gebeuren? Bovendien zou een dergelijk tribunaal bij voorbaat al bevooroordeeld zijn tegen Rusland,” zei luchtvaartdeskundige Peter Haisenko. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Sputnik]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wixed
Wixed
8 jaren geleden

De elite wil een oorlog met Rusland ontketenen.
Dat gaat met leugens en bedrog.
zoals gewoonlijk…

Daan
Daan
8 jaren geleden

Was een gewoon een dronken Oekraiener. Geef een mens een raketlanceerbasis en een paar flessen wodka en er komt ellende van. Of ie nou voor de Russen is of tegen.

De rest is geopolitiek. En daarbij telt enkel de vraag hoe je zo’n ongeluk – want dat is het, want Poetin schiet een burgervliegtuig natuurlijk nooit opzettelijk uit de lucht, en zn mensen in Oost-Oekraiene ook niet – in je voordeel kunt spinnen.

En daarbij geldt ook hoe je alle toekomstige ongelukken in je voordeel kunt gaan spinnen. Want een ding staat vast: die zijn er altijd geweest, en die zullen altijd komen. Er is altijd wel een psychopathische arabier die een paar bommetjes wil plaatsen, of een doorgedraaide Chinees die een vliegtuig naar Cuba wil laten vliegen of een dronken Wit-Rus die per ongeluk een raket afschiet richting Warschau. Ik noem maar wat. 7 miljard idioten op deze planeet, en heel veel alcohol, drugs en messiascomplexen.

Dus: hoe draai je die dingen in je voordeel? En dan is de vraag: welk voordeel? Wel, in dit geval, het ‘groot Europeesch Rijk van Verhofstadt, Van Baalen, TTIP & Co. Want die grens tussen Oost en West moet immers niet richting het westen, maar richting het oosten worden verschoven. Plus aardgas en die andere gas die daar in Oekraiene in de grond zit.

En u en ik staan daar volledig achter, want wij zijn wij en zij zijn zij.

ntn
ntn
8 jaren geleden

Ja en heel de westerse bevolking slikt het nog ook. Best bizar hoe makkelijk je zonder enige concrete info mensen hun beeldvorming 100% kan manipuleren. Als je het er niet mee eens bent wordt je uitgescheten door het gross. Werkt goed man die vrijheid van meningsuiting hiero.

Joris
Joris
8 jaren geleden

Een dronken Oekrainer, Daan?

Ik heb me laten vertellen dat je een heel team van deskundigen nodig hebt om zo’n raket af te vuren, laat staan dat je dan ook nog een miniscuul stipje raakt dat met het blote oog bijna niet te zien is op 10 km hoogte.

En na die dronkeman besluit Amerika de beelden niet vrij te geven, doet Nederland continue geheimzinnig, mogen we niet weten hoe de lichamen van de piloten en niet eens hun stoelen eraan toe waren na het gebeuren en krijgen we niet meer te horen waar luchtverkeersleider Anna Petrenko is, wat ze te zeggen heeft en wat er die van die dag verder nog bewaard is gebleven op de Cickpit Voice Recorder?

Hoe breng je dat allemaal tot een begrijpbaar geheel bij elkaar?

Lees Erik Toonen’s stuk een keer..

http://delangemars.nl/2015/07/23/mh17-een-jaar-later-door-erik-toonen/

Back to top button
53
0
We lezen graag je reactie!x