Gezondheid

Meisje (9) moet noodgedwongen verhuizen om te kunnen worden behandeld met cannabisolie

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Beleidsmakers uit de Amerikaanse staat Texas buigen zich over een wetsvoorstel dat cannabisolie legaal moet maken. Voor een 9-jarig meisje komt het wetsvoorstel te laat. Ze moet zoals het er nu naar uitziet verhuizen naar een andere staat.

“Medicinale cannabis zal me helpen,” getuigde Alexis Bortell. “Het is illegaal in Texas en we proberen daar verandering in te brengen.” Bortell krijgt minimaal twee keer per week een epileptische aanval. Haar familie zegt dat de olie, die uit cannabisplanten wordt verkregen, voor haar tot nu toe de beste behandeling is gebleken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een wetsvoorstel dat afgelopen maand is gepresenteerd maakt het mogelijk dat cannabisolie in Texas op bepaalde plekken mag worden verkocht. Vader Dean Bortell zegt dat het wetsvoorstel voor zijn dochtertje te laat komt. De wet zal namelijk op zijn vroegst pas in 2018 van kracht zijn.

“We zullen moeten verhuizen,” vertelde hij aan zender WFAA. “We gaan naar Colorado, waar ze vanaf juni zal worden behandeld.” Alexis heeft al een ‘rode kaart’ in Colorado, waarmee ze cannabisolie mag kopen.

“Het doet pijn om te zien dat er iets is wat haar kan helpen, maar waar we geen toegang tot hebben vanwege onze postcode,” zei de vader. “Het voelt alsof we hebben gefaald.”

[WFAA]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Meisje (9) moet noodgedwongen verhuizen om te kunnen worden behandeld met cannabisolie | PGMCG.NL
9 jaren geleden

[…] Lees meer […]

exegese
exegese
9 jaren geleden

Gelukkig krijgt big pharma beetje bij beetje steeds meer concurrentie van eerlijke Moeder Natuur om uiteindelijk ontmaskerd te worden als misleidend en geldslurpend misbaksel van dito “wetenschappers’.
Medische ingrepen zouden uitsluitend gebruikt moeten worden bij ernstige verwondingen en trauma’s.
Het echte genezen doet moeder natuur nog altijd zelf.

Ton
Ton
9 jaren geleden

Dat is toch dat land van de vrijheid ?

Fox
Fox
9 jaren geleden

Cannabis is godskruid dat blijf ik herhalen…ik en mijn vrouw hebben in het verleden en tot nu toe al zoveel baat gehad met cannabisolie of melk.
Maar blijkbaar is dit nog taboe in vele regio’s en de farmaceutische industrie zal er ook niet gelukkig mee zijn denk ik.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x