Homepagina » Buitenland » Verwoestende brand Notre-Dame aangestoken? Deze Franse volksvertegenwoordiger denkt van wel (en wordt gelijk afgekapt)
Verwoestende brand Notre-Dame aangestoken? Deze Franse volksvertegenwoordiger denkt van wel (en wordt gelijk afgekapt)

Verwoestende brand Notre-Dame aangestoken? Deze Franse volksvertegenwoordiger denkt van wel (en wordt gelijk afgekapt)

Gisteravond brak er brand uit in de eeuwenoude Notre-Dame in Parijs. De vlammen kwamen tot boven het dak en halverwege de avond stortte de spits in.

De brand is inmiddels geblust. Naar schatting is 70 procent van de kunst in de kathedraal verloren gegaan. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Een Franse volksvertegenwoordiger die op Fox News suggereerde dat de brand geen ongeluk was, werd afgekapt door presentator Shepard Smith.

Vraagtekens

Philippe Karsenty zette openlijk vraagtekens bij het ‘politiek correcte’ narratief dat de brand een ongeluk was.

Karsenty wees erop dat overal in Frankrijk kerken worden vernield en beklad.

“Zelfs de nazi’s durfden de Notre-Dame niet te vernietigen,’ zei hij. “En je moet weten dat in het afgelopen jaar wekelijks kerken zijn vernield in heel Frankrijk.”

Afgekapt

“Natuurlijk krijg je dan een politiek correct verhaal te horen, namelijk dat het waarschijnlijk een ongeluk was,” vervolgde hij.

Karsenty werd daarna gelijk afgekapt door Smith.

Ook Fox News-presentator Neil Cavuto kapte één van zijn gasten af die speculeerde dat de brand geen ongeluk was.

Aangestoken

TIME-columnist Christopher J. Hale tweette daarnaast: “Een jezuïtische vriend van me in Parijs, die in de Notre-Dame werkt, vertelde me dat medewerkers tegen hem hadden gezegd dat de brand is aangestoken.”

Hale verwijderde de tweet enkele minuten later weer.

[The Gateway Pundit, Infowars]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • René van Zalk schreef:

  Gevestigde orde in Europa reageert schouderophalend over vernielingen in/aan honderden kerken in Europa – maar wat als het moskeeën waren geweest?

  32 likes
  • duitinzakje schreef:

   Precies René, de gevestigde orde in de gehele Westerse wereld doet schouderophalend. Sinds WOII is er een giga ‘heropvoedingsprogramma’ op ons los gelaten en met name politiek, media, academia, kunst en cultuur lopen braaf voorop om de Westers beschaving id est de Christelijke beschaving te mollen.
   Het Christendom werd verantwoordelijk gehouden voor alle ellende en onrecht in de wereld hahaha! In wiens voordeel is dit denken geweest?

   Het is de antichrist oftewel satan/lucifer die momenteel heerst over de wereld. Dat is ook de reden dat wij abortus als een ‘vrouwenrecht’ zijn gaan zien en euthanasie als een daad van barmhartigheid.

   Als je niets te bieden hebt is de dood de ‘best oplossing’, toch…? Ja in het denken van satanisten.

   18 likes
  • Karel schreef:

   Weet niet waar jij je nieuws haalt maar wat ik de afgelopen 20 jaar heb gezien waren voornamelijk afgebrande Moskeeën in het oosten, afgebrand door organisaties en groeperingen gesteund met westers belasting- geld !! Dan niet al de burgerslachtoffers vergeten inruil voor wat Olie …

   3 likes
 • Elise schreef:

  Als het bewust aangestoken is. Dan is het een brandoffer om de tempel van Solomon te bouwen in Israël. Met het verzekeringsgeld. Lees bij wiki: Er lagen ooit 28 koningen van Juda in deze kerk. Juda stammen Benjamin, Juda en Simeon.(provincie Koninkrijk Juda) Dit gedeelte valt gedeeltelijk onder het christendom.
  Las bij Martien Vrijland dat de moskee(de al aksa op de tempelberg) in Jeruzalem ook in brand stond. Als dit niet waar is dan denk ik nog dat het een brandoffer was.
  Vrijwel alles wat er gebeurt heeft te maken met de opzet van de NWO. Doel: 1 religie, tja dan moet alles weg.
  Persoonlijk vind ik het jammer dat er nu veel kunst verloren is gegaan. En misschien waren er objecten(geheimen) die ons konden herleiden naar het begin of naar andere kennis. Ik ben niet religieus, meer heidens(vind dat de mens weer meer via de natuur moet gaan leven, omdat we anders uitsterven) Niet satanisch bedoeld dus.(je moet tegenwoordig voorzichtig zijn met wat je zegt).

  19 likes
  • Solida schreef:

   Was er nu maar een “klokkenluider”…

   11 likes
  • Margie schreef:

   Wellicht beide slachtoffer en brandoffer
   Er waren een paar dagen geleden wel al beelden gered uit de Notre Dame… 12 apostelen en 4 evangelisten~ die zijn veilig in Zuid Frankrijk!!!
   Volgens franse media was de kerk gesloten…
   Volgens de telegraaf was er een getuige die de mis bijwoonde… Er was een brandalarm, toen weer niet. En toch weer wel…de getuige zag een licht…!!!

   Bij de moskee Al Aqsa werd de brand wel snel geblust

   7 likes
 • andré schreef:

  vergeet de onrust “hier” niet, “een goede manier om de acties en gedachten van het volk even te verzetten” (dit in verband met de gele vestjes) is vaker gedaan in de geschiedenis…

  28 likes
 • blissellen schreef:

  nostradamus zat er terug niet naast!

  12 likes
 • Joris schreef:

  Het komt wel weer goed, al 300 miljoen gestort door 2 vooraanstaande Vrijmetselaars

  9 likes
  • Margie schreef:

   Geld maakt emoties gelukkig… En…is aftrekbaar van de be lasting. Meer dan 700 miljoen inmiddels…voor een gebouw

   Laat ons ‘bidden’ dat het overschot onder de werkelijke armen wordt verdeeld… Ave Maria of iets in die richting
   Miljoenen kinderen sterven nog steeds onnodig

   De hamvraag blijft…onbeantwoord

   De bronvraag is weer overgeslagen!!!

   Er wordt weer veel te hard van stapel gelopen

   6 likes
 • mike schreef:

  ….en ze zijn er uit: er komt geen onderzoek! Er is zogezegd “geen sprake van brandstichting”.

  Knap hè, dat ze dit zo snel hebben kunnen vast stellen?!

  Nu kunnen ze alle tegengeluiden in de kiem smoren.

  14 likes
 • Bert vd P schreef:

  Tja een koude kille kerk van steen brand niet uit zichzelf , een vrouw in de kerk had een enorme knal gehoord waarna de brandt ontstond .
  Lijkt mij meer opzet in het spel een verborgen explosief of zoiets maar duidelijk geen zuivere koffie . Je kan het wel ontkennen en zeggen het is spontaan uit zichzelf ontstaan maar ik heb m’n twijfels .

  13 likes
 • Dommelectueel schreef:

  Dat fikkie komt wel heel erg goed uit. Aandacht afleiden en zo, Macron blij.
  Zou me niet verbazen als er een Nostra belasting komt.
  Aangestoken, echt wel. Iets gevonden wat niet verduisterd kon worden? Zeker weten.

  12 likes
 • weg met ons schreef:

  @Margie

  Fransen lijken hun historische gebouwen nogal hoog te waarderen, maar ze zullen ook wel begrijpen dat je ze niet kunt eten. In tijden van nood komen ze in ieder geval wel los, waar de Nederlanders liever wegkijken of -kruipen. Opvallend vind ik ook altijd weer het verschil tussen andere nationaliteiten en Nederlanders. Nederlanders komen bij mij over als retekruipers die niet de nek durven uit te steken en ondergaan alles slaafs en blijven liever onder het maaiveld. De doe-maar-gewoon mentaliteit is soms te begrijpen, maar lijkt ook te zijn doorspekt met nijd en degene die in opstand wil komen of zich niet conformeert moet vooral terug in de gehoorzame groep. Echter bespeur ik de laatste tijd bij Duitsers ook een soortgelijk gedrag. Alleen mijn Zwitserse buurman is vol vuur als deze over politiek, geld, politici en lastige import heeft. Nederland zal in ieder geval nooit een Zwitserland aan de Noordzee worden, daarvoor is het volk te kort aan de lijn gehouden en te leugenachtig, waarbij men vooral liegt tegen zichzelf. “Er is niets aan de hand mensen, vooral blijven doorlopen”, of als linkse wijven wat meelullen in de parade der Untergang en dan daarbij vooral blijven kijven en elkaar bestrijden ten voordeel van vreemden en landverraders in de politiek..

  6 likes
  • Bataaf schreef:

   Dat komt door ruim 75 jaar sociaal marxisme en een haat naar al wat onze voorvaderen gedaan cq bereikt hebben.dit fenomeen en de resultaten liegen er niet om.duitsers hebben dit later pas op hun bord gekregen gezien de muur en daarom niet zolang slachtoffer van dit fenomeen.de Zwitsers al helemaal niet.vrij duidelijk.misschien tijd voor de VOC mentaliteit..
   Tevens gaat dat nuchtere er op een zeker moment volledig vanaf en dan heb je de poppen aan het dansen.de geschiedenis leert dat Hollanders verre van nuchter zijn als het om persoonlijke zaken gaat.daar juist zit het m.je natje je droogje verhaal daarbij een ongezonde dosis brood en spelen en we sterven een langzame dood.de cultuur het volk evenals de Romeinen het schoolvoorbeeld van decadentie
   Want dat is het.combinaties van wapens ingezet tegen het bewustzijn.hoe bewust ben jij?

   4 likes
  • Margie schreef:

   @weg met ons

   Sluit ik me bij aan… 🙂
   heb ook bewust de keuze gemaakt het kikkerland jaren geleden te verlaten

   2 likes
 • Solida schreef:

  Verbazingwekkend zou het niet zijn dat het aangestoken is; wie weet welke verboden kennis er lag. Ook gekken en extremistische organisaties genoeg die er een lucifer aan willen houden… Waar rook is is vuur..?

  11 likes
 • weg met ons schreef:

  Dit brandje zorgt er in ieder geval voor de de gele hesjes thuis blijven, want nu protesteren in deze zogenaamde ‘dramatische’ tijd is natuurlijk erg ongepast. De publieke opinie zal zich tegen de protesten keren als men nu nog tegen Rothschild rat Macron protesteert. Macron zocht een uitweg uit de franse misère en deed even een “Franse slag”? En iedereen is weer verliefd op Bonaparte, de gevoelens van één volk, één monsieur le président. Tactisch gezien gaan de Rothschilds/Bilderbergers/zionisten/Semieten over lijken, dus waarom niet over kerken?

  9 likes
 • Erde schreef:

  Ik heb zo’n vermoeden dat dit een 911 Frankrijk is. Een inside job dus.
  Ten eerste komt het de impopulaire Macron wel erg goed uit. Frankrijk is een puinhoop en er heerst zeer veel onrust. Ten tweede heeft het vermoedelijk te maken met de wereldwijde hetze tegen christenen. Zeker omdat het rond Pasen gebeurde. En ten derde om de verschillende bevolkingsgroepen nog meer tegen elkaar op te hitsen. Nu al krijgen moslims de schuld.

  4 likes
  • Margie schreef:

   En…Pasen had in maart plaats moeten vinden volgens de maanstanden en eeuwenoude berekeningen, het Vaticaan heeft het echter dit jaar aangepast naar April…
   ???

   4 likes
 • Bataaf schreef:

  Op Twitter werd dit afgelopen vrijdag al aangekondigd!(brand motte dame)
  De reacties na de brand zijn ook niet erg vredelievend te noemen.goeie tip check xandernieuws eens.
  En wij blijven onze narcistische koppen in het zand douwen maar daar veranderd de situatie niet mee.en marakesh gaat “gewoon” gebeuren zonder dat u er iets over te zeggen heeft.klaar om je gebeente met hand en tand te verdedigen of hebben jullie je al overgegeven?

  5 likes
  • Derk schreef:

   “Ze”,De Islam, denken dat . ze oh zo superieur zijn aan ons, ja, echt…
   Maar feit wil dat ze zoveel zwakke plekken hebben die door onze know how eenvoudig benut zullen worden, en dat weten ze niet, infact, ze weten helemaal NIETS, ze denken dat ze alles weten ja…

   Hun manier van eten wordt tevens hun zwakste schakel….

   4 likes
 • Sina schreef:

  Niets gebeurt zo maar. Volgens de Wet van de toereikende grond.
  Leibniz formuleerde het als volgt: “Alle handelingen zijn gedetermineerd en in geen geval toevallig, omdat er altijd een reden te vinden is die, ook al dwingt zij ons niet, ons aanzet om zó en niet anders te handelen”.

  8 likes
 • Kalki schreef:

  De klokkenluider van de Notre Dame is met de brand ook omgekomen: nu zal niemand in de wereld ooit nog de waarheid kunnen vernemen.

  4 likes
  • Margie schreef:

   Onderschat Esmeralda, Aurora en vele andere legendarische vrouwen niet…zij leven voort in het licht der duisternis
   Brandend van verlangen de onderste Steen boven water te krijgen… Adieu Par-Is met je Seine

   3 likes
 • ties gesponsord door politici met als enig doel de maatschappij ondermijnen schreef:

  De grijns op het gezicht van Macron zijn gezicht bij de tweet deden me toch de wenkbrauwen fronsen.

  6 likes
 • Tallamaris schreef:

  Vreemd dat als eerste de bedrijven, honderden miljoenen geven voor stenen en bij een natuurramp waar mensen zwaar gedupeerd worden geven ze niks .Maar aan de andere kant is het eigenlijk helemaal niet vreemd.

  3 likes
 • Sandra schreef:

  Zie pet goat 2 ergens op 25 min.

  4 likes
 • Renate Hol schreef:

  De Russische toeriste Nathalie zag een lichtflits en hoorde een knal. DUS WEL DEGELIJK BRANDSTICHTING DMV EEN OP AFSTAND BEDIENDE BRANDBOM!!! GEPLAATST DOOR UITERAARD MOSLIMS!!!

  1 likes
 • Pjoter schreef:

  En u had het allemaal kunnen zien aankomen, dit is slechts het begin!
  zie; Het boek van Enoch, Hfst. 92

  3 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Die smerige grijns van Macron was veelzeggend, zondermeer waar. Maar er waren renovatiewerkzaamheden aan de gang en het hout in die kerk is kurkdroog dus een klein vonkje kan genoeg zijn.
  Jaren terug was er in Nederland bij dakbedekkingswerkzaamheden ook vaak brand. Tot dat de dakdekkers flinke brandblussers tot hun beschikking hadden. Denk niet dat zoiets bij die Fransen speelt.
  Het spreekwoord, ‘De Franse slag’ is er niet voor niets.

  3 likes
 • Bosdokter schreef:

  Who cares…???
  Tis zonde, maar meer dan dat…

  En tegenwoordig is alles meteen een complot. (wat de echte complotten ondersneeuwt).

  1 likes
 • x

  Check Also

  frankrijk

  Enorme opstand in Frankrijk op nationale feestdag: ‘Revolutie! Revolutie!’

  Op de nationale feestdag van Frankrijk, de ...

  rutte

  Wilders: ‘Rutte laat Nederlanders keihard in de steek. Schandalig!’

  Premier Mark Rutte zat vrijdag aan het ...

  >