Homepagina » Gezondheid » Griepprik beschermt ouderen slecht
Griepprik beschermt ouderen slecht

Griepprik beschermt ouderen slecht

De griepprik van dit jaar biedt ouderen, die tot de meest kwetsbare leeftijdsgroep behoren, vrijwel geen bescherming, zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC.

Het vaccin is in de leeftijdscategorie van 65 jaar en ouder slechts in 9 procent van de gevallen effectief tegen de virusstreng die dit jaar overheerst.

Gezondheidsfunctionarissen staan voor een raadsel. Ze hebben geen idee waarom het vaccin de ouderen zo slecht beschermt.

Hardnekkige streng

Ondanks de bevindingen blijft de CDC bij haar aanbeveling dat iedere Amerikaan van 6 maanden of ouder een griepprik zou moeten krijgen. “Jaar in jaar uit is het vaccin de beste bescherming die we hebben,” zei griepexpert van de CDC Dr. Joseph Bresee.

Volgens één theorie is het afweersysteem van ouderen gewend geraakt aan de strengen van de afgelopen twee jaar en heeft het moeite om de hardnekkige streng van dit jaar te lijf te gaan. Bij ouderen beschermt het vaccin slechts in 27 procent van de gevallen tegen de drie strengen waar het voor ontwikkeld is.

Volgens Michael Osterholm van de Universiteit van Minnesota zal het velen verrassen dat de effectiviteit van de griepprik zo laag is. Gemiddeld overlijden er ieder griepseizoen zo’n 24.000 Amerikanen. Het gaat voornamelijk om mensen die zijn ingeënt tegen de griep.

Twijfel

Het griepseizoen begon in de Verenigde Staten in december, een maand eerder dan normaal, en piekte ergens aan het einde van het jaar. Het griepvirus muteert sneller dan andere virussen en dus wordt ieder jaar een nieuw vaccin samengesteld. Wetenschappers gissen welke virusstrengen een bedreiging zullen vormen.

De schattingen van de CDC zijn gebaseerd op 2700 mensen die tussen december en januari ziek zijn geworden. Bresee vreest dat de publicatie van de voorlopige resultaten resulteert in twijfel over de werkzaamheid van de griepprik. De cijfers zijn volgens hem vrijgegeven om ouderen die al zijn gevaccineerd te waarschuwen dat ze nog steeds ziek kunnen worden.

Bron: AP

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Mijn zwager is leidinggevende in het laboratoium te Leeuwarden.Zijn woorden: De griepprik is een mix van ongeveer dertig te verwachten griepsoorten, die MOGELIJK kunnen aanvallen.Dan ik: Ja en de bijstoffen die het vaccin bevatten, zijn nogal schadelijk heb ik gehoord.Zijn antwoord: Ja, we mogen geen tijd, en aandacht, en geruchtbaarheid, geven aan de bijstoffen.Dan ik:Neem jij zo,n prik als je op leeftijd komt??Zijn antwoord:LIEVER NIET!!!!!!!!!Dan ik:Nee natuurlijk niet omdat je weet, dat het een gok is of het juiste vaccin wel is toegedient, en je weet heus van de schadelijke bijstoffen.Dan mijn zwager: STIL.Stil omdat er niet over gesproken mag worden, over de schadelijkheid van de bijstoffen!!!!!!En zo worden onze “Ouderen van dagen” bedonderd!!!

  1 likes
 2. Jep klopt als een bus … Ik heb nog een goede vriendin gehad die was 91 jaar geworden 87 jaar geen griepspuit gehad zij begon er aan ,en haar arm begon te zwellen voelden zich niet lekker net naar zo een spuit .Van te voren nooit ziek . Maar uit bezorgtheid van haar dochter moest zij aan de griepprik . Toen wisten de mensen niet beter of het goed was 10 jaar terug .

  1 likes
 3. Laten we even helder zijn, je kunt alleen gevaccineerd worden tegen iets wat de wetenschap kent en dus per definitie niet tegen en “nieuwe”griep. Maar wat ik het allerergste vind is dat er elk jaar meer mensen stervenaan het vaccin dan aan de griep zelf. wat maakt dan dat men nog steeds de vaccin aanraadt. het is dus meer een euthanasie prik dan wat anders….

  1 likes
 4. Wordt het inmiddels niet de hoogste tijd dat de gezondheidszorg wordt aangeklaagd?
  Er zijn inmiddels meer dan zat bewijzen dat met het injecteren de mensheid BEWUST ZIEK wordt gemaakt, t’ís werkelijk schandalig!!!

  In Lak’ech

  1 likes
 5. Aan het begin van het artikel staat:

  ‘Gezondheidsfunctionarissen staan voor een raadsel. Ze hebben geen idee waarom het vaccin de ouderen zo slecht beschermt.’

  En aan het eind
  ‘….ieder jaar een nieuw vaccin samengesteld. Wetenschappers gissen welke virusstrengen een bedreiging zullen vormen.’

  Dan is het toch ook geen raadsel waarom het ding niet werkt of wel?
  Buiten het feit dat vaccineren toch al niet werkt natuurlijk. Pure geldklopperij maar dan wel een gevaarlijke geldklopperij. Russisch roulette in mijn ogen en de vasthoudendheid van de CDC aan het advies dat iedereen een griepprik moet maakt het duidelijk waar hun loyaliteit ligt en dat is weer eens niet bij de mensen in de straat.

  1 likes
 6. ben 62.. nooit medicijnen geslikt..
  nooit een injectie..als ik ziek ben ..een griepje of wat dat ga ik gewoon rusten..gewoon warm onder de wol ..veel water drinken gaat het vanzelf over..wel als ik weet dat er griep in de familie dan kom ik gewoonweg niet..dan weet je dat je de griep ook krijgt..als je een virus kan vermijden is het te proberen waard om er aan te ontlopen.neem altijd veel fruit..eet gezond let op me voeding.
  en de dokter heb ik een paar keer in me leven gezien wat mezelf betreft..
  zit meer bij de tandarts ..om me gebit een beetje bij te houden..
  maar deze maatschappij kan men nu eenmaal niet ziek worden..is slecht voor de economie ..prikken of wat dan ook die zijn bedoelt om je snel beter te maken..
  als je ziek bent is rust de besten oplossing..het heeft zijn tijd en geduld nodig om te herstellen het ontspant ook
  ook ..als ik ziek ben..dan neem ik gewoon de tijd..om te herstellen..zonder een pilletje te slikken..
  trouwens de chemietroep hoef ik niet er zijn genoeg anderen mogelijkheden

  0 likes
 7. @Hunting Wolf:
  De griepprik is een mix van ongeveer dertig te verwachten griepsoorten, die MOGELIJK kunnen aanvallen…

  Hoe weten de wetenschappers dan welke virussen zouden kunnen aanvallen, dan worden zij toch bewust gekweekt in een lab?
  Bedoel te zeggen: het zijn nieuwe virussen, als het te verwachten valt, anders injecteerd men dus 30 virussen van voorgaande jaren in mensen.
  Lijkt mij zeer gevaarlijk en ongezond.
  Ik vermoed dat de mensen die de griepprik krijgen een soort virusbom worden voor hun omgeving of zeg ik nu iets raars?
  Je bent gewoon drager van 30 uitgezette virussen in feite.

  0 likes
 8. “Griepprik beschermt ouderen slecht”: slecht? Volgens mijn info beschermt de griepprik ouderen -en anderen- hoogstwaarschijnlijk helemaal NIET. De uitgebreide samenvatting van het bestaande wetenschappelijke onderzoek dat ik vond op artsenwebsite artsennet.nl zegt : 1) Er is geen enkel bewijs dat griepvaccins griep voorkomen bij mensen beneden de 65. 2) Voor mensen boven de 65 zijn er aanwijzingen van werkzaamheid maar de kwaliteit van de onderzoeken is te slecht voor conclusies. 3) Verzorgend personeel inenten om hun patiënten te beschermen werkt helemaal niet. 4) Enkel voor mensen met COPD (een chronische longziekte) zou er significant bewijs zijn dat de griepprik complicaties vermindert.

  0 likes
 9. Hier kan nog wel een schepje bovenop: er is geen enkel degelijk wetenschappelijk bewijs dat welke vaccinatie dan ook echt effectief is. Buiten het feit dat inmiddels naast de mazelen, ook kinkhoest en de bof weer zijn teruggekeerd (ondanks tientallen jaren van massale vaccinatie), blijkt uit de statistieken dat de claims dat vaccinatie werkt vooral gebaseerd zijn op het natuurlijke verloop van iedere epidemie: opkomst – hoogtepunt – afname. Iedere vaccinatie is gestart op het hoogtepunt van een bepaalde epidemie. Zogenaamde succesvolle vaccinatiecampagnes zijn dus eigenlijk gebaseerd op het natuurlijke verloop: de afname na het hoogtepunt van de epidemie. Verder is recent gebleken dat niet-gevaccineerde kinderen op termijn een veel betere gezondheid vertonen dat gevaccineerde kinderen. Redenen te over om de zeer winstgevende vaccinatie-luchtbel maar eens flink door te prikken.

  0 likes
 10. Zijn jullie nou niet benieuwd hoe het komt dat er ” ineens ” 3 griepgolven achter elkaar komen?
  Vanwaar dit geneuzel over een injectie ja of nee ? Het is geld waar we over praten. En omdat er zoveel mensen zijn die geweigerd hebben om die spuit te nemen, zijn ze de bietenbrug opgegaan met hun inkoop. Ja,ja, nou als de mensen niet willen ,dan helpen we ze toch een handje.Beetje sprayen hier en daar. Lollig toch. Heb nu al 3 x achter elkaar de “griep” gehad. Ja.ja,
  maar ik zit in een “risico groep” en ik vertikte het om die spuit te halen. Toch vreemd dan, he, dat ik na 1x griep niet genoeg antistoffen heb om de 2de en de 3de keer van mij af te slaan. Moet ik het nog een keer krijgen om dan met hangende pootjes naar de huisarts te gaan en dan te gaan bedelen of ik hem aub toch mag krijgen. BAH !!! Wat een zooitje amerikaanse humbug. Wat me ook opgevallen is dat de TBC weer HELEMAAL terug is van weggeweest. Nu de PEST nog.
  JOngens we gaan weer terug naar de middeleeuwen. HOERA !!

  0 likes
 11. Tsja, ik zit ook in de “risicogroep”, maar heb die griepprik principieel geweigerd en nog nooit de griep gehad. Trouwens, in mijn hele leven heb ik nog maar 1 keer echt de griep gehad. Gewoon door gezond te leven, goed en gezond eten, 3 keer per week een uur hard te lopen, enz. De pokken komen ook weer terug. Waren zogenaamd helemaal uitgeroeid wereldwijd, maar de natuur is nu eenmaal altijd slimmer dan de “synthetische” mens…..

  0 likes
 12. [quote name=”huisheks”]Zijn jullie nou niet benieuwd hoe het komt dat er ” ineens ” 3 griepgolven achter elkaar komen?
  Vanwaar dit geneuzel over een injectie ja of nee ? Het is geld waar we over praten. En omdat er zoveel mensen zijn die geweigerd hebben om die spuit te nemen, zijn ze de bietenbrug opgegaan met hun inkoop. Ja,ja, nou als de mensen niet willen ,dan helpen we ze toch een handje.Beetje sprayen hier en daar. Lollig toch. Heb nu al 3 x achter elkaar de “griep” gehad. Ja.ja,
  maar ik zit in een “risico groep” en ik vertikte het om die spuit te halen. Toch vreemd dan, he, dat ik na 1x griep niet genoeg antistoffen heb om de 2de en de 3de keer van mij af te slaan. Moet ik het nog een keer krijgen om dan met hangende pootjes naar de huisarts te gaan en dan te gaan bedelen of ik hem aub toch mag krijgen. BAH !!! Wat een zooitje amerikaanse humbug. Wat me ook opgevallen is dat de TBC weer HELEMAAL terug is van weggeweest. Nu de PEST nog.
  JOngens we gaan weer terug naar de middeleeuwen. HOERA !![/quote]
  TBC is terug maar wel in een veranderde vorm waar wel medicijnen voor te krijgen zijn.Dus vaccin?OVERBODIG!!Griep is te voorkomen door gezond te leven.Krijg je het toch? drink veel water en eet veel vitamine C bommetjes.En laat u vooral bang praten door het woordje RISICOGROEP.Het risico dat u ziek wordt van de bijgevoegde stoffen in het vaccin is een HOGER RISICO nemen.En we praten niet over geld want dat is OFF Topic.En dan nu over mij persoonlijk??Zit ik niet in een risicogroep??Antwoord ja iedereen.EN VELEN LATEN ZICH LEIDEN, EN HEBBEN MOEITE OVER HET PRIKJE NA TE DENKEN,EN LATEN HET GRIEPPRIKJE IN ZICH GLIJDEN.Ooit gehoord van rasverslapping?Zo kweek je dit dus.De natuur,de sterkste overleeft. DAAG Middeleeuwen.Neem nog wat kwikverbindingen etc.

  0 likes
 13. Een bacterie is een klein diertje wat je ziek kan maken.Een virus is als je onder de microscoop kijkt een soort kristal net als een korrel suiker.Nu bevecht je het virus met alle middelen die je hebt en denkt: Zo daar zijn we van af!!Jammer dat een virus zijn kristsalvorm kan veranderen waardoor je afweersoldaatjes niet meer werken, en het diertje bacterie, kan plots antibiotica lekker vinden en er zelfs op groeien.MAAR DE BEMOEIZIEKE MENS MOEST ZICH TOCH MET DE NATUUR BEMOEIEN??Dat lukt een poosje, maar is ten allen tijde TIJDELIJK.Bovendien verzwak je het mensenras, met de rekening vroeg of laat gepresenteerd.

  0 likes
 14. @Hunting Wolf
  Eens met je reacties !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

assen

Gearresteerde boer in Assen: ‘Mensen, word nou eens een keertje wakker!’

Vandaag zijn tientallen boeren gearresteerd in het ...

btw

Kabinet kan btw wel verhogen, maar níet verlagen: ‘Systemen Belastingdienst kunnen dat niet aan’

Afgelopen week verlaagde Duitsland de btw-percentages om ...