Gezondheid

Griepprik beschermt ouderen slecht

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De griepprik van dit jaar biedt ouderen, die tot de meest kwetsbare leeftijdsgroep behoren, vrijwel geen bescherming, zo blijkt uit cijfers van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC.

Het vaccin is in de leeftijdscategorie van 65 jaar en ouder slechts in 9 procent van de gevallen effectief tegen de virusstreng die dit jaar overheerst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Gezondheidsfunctionarissen staan voor een raadsel. Ze hebben geen idee waarom het vaccin de ouderen zo slecht beschermt.

Hardnekkige streng

Ondanks de bevindingen blijft de CDC bij haar aanbeveling dat iedere Amerikaan van 6 maanden of ouder een griepprik zou moeten krijgen. “Jaar in jaar uit is het vaccin de beste bescherming die we hebben,” zei griepexpert van de CDC Dr. Joseph Bresee.

Volgens één theorie is het afweersysteem van ouderen gewend geraakt aan de strengen van de afgelopen twee jaar en heeft het moeite om de hardnekkige streng van dit jaar te lijf te gaan. Bij ouderen beschermt het vaccin slechts in 27 procent van de gevallen tegen de drie strengen waar het voor ontwikkeld is.

Volgens Michael Osterholm van de Universiteit van Minnesota zal het velen verrassen dat de effectiviteit van de griepprik zo laag is. Gemiddeld overlijden er ieder griepseizoen zo’n 24.000 Amerikanen. Het gaat voornamelijk om mensen die zijn ingeënt tegen de griep.

Twijfel

Het griepseizoen begon in de Verenigde Staten in december, een maand eerder dan normaal, en piekte ergens aan het einde van het jaar. Het griepvirus muteert sneller dan andere virussen en dus wordt ieder jaar een nieuw vaccin samengesteld. Wetenschappers gissen welke virusstrengen een bedreiging zullen vormen.

De schattingen van de CDC zijn gebaseerd op 2700 mensen die tussen december en januari ziek zijn geworden. Bresee vreest dat de publicatie van de voorlopige resultaten resulteert in twijfel over de werkzaamheid van de griepprik. De cijfers zijn volgens hem vrijgegeven om ouderen die al zijn gevaccineerd te waarschuwen dat ze nog steeds ziek kunnen worden.

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Mijn zwager is leidinggevende in het laboratoium te Leeuwarden.Zijn woorden: De griepprik is een mix van ongeveer dertig te verwachten griepsoorten, die MOGELIJK kunnen aanvallen.Dan ik: Ja en de bijstoffen die het vaccin bevatten, zijn nogal schadelijk heb ik gehoord.Zijn antwoord: Ja, we mogen geen tijd, en aandacht, en geruchtbaarheid, geven aan de bijstoffen.Dan ik:Neem jij zo,n prik als je op leeftijd komt??Zijn antwoord:LIEVER NIET!!!!!!!!!Dan ik:Nee natuurlijk niet omdat je weet, dat het een gok is of het juiste vaccin wel is toegedient, en je weet heus van de schadelijke bijstoffen.Dan mijn zwager: STIL.Stil omdat er niet over gesproken mag worden, over de schadelijkheid van de bijstoffen!!!!!!En zo worden onze “Ouderen van dagen” bedonderd!!!

Cathy
Cathy
11 jaren geleden

Jep klopt als een bus … Ik heb nog een goede vriendin gehad die was 91 jaar geworden 87 jaar geen griepspuit gehad zij begon er aan ,en haar arm begon te zwellen voelden zich niet lekker net naar zo een spuit .Van te voren nooit ziek . Maar uit bezorgtheid van haar dochter moest zij aan de griepprik . Toen wisten de mensen niet beter of het goed was 10 jaar terug .

Cor van der Horst
Cor van der Horst
11 jaren geleden

Laten we even helder zijn, je kunt alleen gevaccineerd worden tegen iets wat de wetenschap kent en dus per definitie niet tegen en “nieuwe”griep. Maar wat ik het allerergste vind is dat er elk jaar meer mensen stervenaan het vaccin dan aan de griep zelf. wat maakt dan dat men nog steeds de vaccin aanraadt. het is dus meer een euthanasie prik dan wat anders….

Lil
Lil
11 jaren geleden

Wordt het inmiddels niet de hoogste tijd dat de gezondheidszorg wordt aangeklaagd?
Er zijn inmiddels meer dan zat bewijzen dat met het injecteren de mensheid BEWUST ZIEK wordt gemaakt, t’ís werkelijk schandalig!!!

In Lak’ech

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x