Archeologie

Peruaanse piramide onderdeel van indrukwekkende samenstand

Help door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het zuiden van Peru hebben onderzoekers een oude astronomische samenstand ontdekt van een piramide, twee stenen lijnen en de ondergaande zon tijdens de winterwende.

De twee stenen lijnen, of geogliefen, bevinden zich op zo’n twee kilometer ten zuidoosten van de piramide en zijn ongeveer 500 meter lang.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Met behulp van astronomische software stelden de onderzoekers vast dat er tijdens de winterwende een bijzondere gebeurtenis moet hebben plaatsgevonden.

Cerro del Gentil

“De twee lijnen komen samen op een punt voorbij de horizon en omlijsten niet alleen Cerro del Gentil [waar de piramide staat], maar ook de ondergaande zon,” schreef het team in een posterpresentatie die onlangs is gegeven tijdens een bijeenkomst van de Society for American Archaeology in Honolulu.

“Iemand die tijdens de winterwende vanaf de lijnen naar de zonsondergang keek, kon zien hoe de zon precies achter de piramide langs schoof, of eigenlijk in de piramide zonk,” schreven ze. “De piramide en de geogliefen zijn onderdeel van hetzelfde archeologische complex.”

De afgeplatte piramide is vijf meter hoog en is waarschijnlijk tussen 600 en 50 voor Christus gebouwd. Deze ontdekking is slechts het topje van de spreekwoordelijke ijsberg. Onderzoekers hebben in totaal zo’n 50 stenen lijnen gevonden in het dorre gebied nabij de piramide. De langste lijn strekt zich uit over een gebied van 1500 meter. De lijnen zijn recht en in tegenstelling tot de Nazcalijnen gemaakt van rots.

Stapels stenen

Tussen de lijnen troffen de onderzoekers ook meer dan 200 cairns of stapels stenen aan. Ze lijken de verschillende nederzettingen en hun piramides met elkaar te verbinden.

“Veel van deze lijnen leiden naar de piramides, de meeste leiden naar het gebied rond de piramide,” zei professor Charles Stanish van de Universiteit van Californië in Los Angeles. Het team gaat deze zomer terug om meer veldwerk te verrichten.

Er is haast geboden bij het onderzoek. Veel van de stenen lijnen worden namelijk verwoest door bouwbedrijven. In het gebied worden de duizenden jaren oude lijnen bedreigd door de aanleg van gasleidingen en elektriciteitskabels.

Bron: Livescience.com Foto: Laura Griffin

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
10 jaren geleden

We hebben een hoofdregel in het Universum en dat is dat op iedere planeet 19.5 graden van de evenaar zijn energie punten heeft. Die punten heeft iedere planeet en dus ook de ZON. Nu is er grote paniek voor een poolswitsch en om dat tegen te gaan. Als de planeet zijn energie niet kwijt kan kunnen er vreemde dingen gebeuren en moet de mensheid weer opnieuw beginnen wat al meerdere malen gebeurd is.

Hier een perfecte uitleg.
Hyper Dimensional Physics – Hoagland & Wilcock: http://youtu.be/V8mie2yw3mc

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

[quote name=”Pascal”]We hebben een hoofdregel in het Universum en dat is dat op iedere planeet 19.5 graden van de evenaar zijn energie punten heeft. Die punten heeft iedere planeet en dus ook de ZON. Nu is er grote paniek voor een poolswitsch en om dat tegen te gaan. Als de planeet zijn energie niet kwijt kan kunnen er vreemde dingen gebeuren en moet de mensheid weer opnieuw beginnen wat al meerdere malen gebeurd is.

Hier een perfecte uitleg.
Hyper Dimensional Physics – Hoagland & Wilcock: http://youtu.be/V8mie2yw3mc%5B/quote%5D
je bedoeld hiermee te zeggen ,de negatieve energie,die niet de aarde ,maar de mensheid produceert,er blijven maar 2 opties over of de mensheid wordt nu massaal wakker? En keert dit proces. Of een interventie van uit de binnen aarde dan wel van buiten of samen.andere opties zijn er voor mijn gevoel niet meer voorhanden.dat de buiten de aarde levende wezens,engelen klaar staan is voor mij een feit.maar hoe krijg je het bij de massa er in.die willen bewijzen,En krijgen die ook als het dan maar niet net te laat is!.op z,n fries .ken net.

Siscus
Siscus
10 jaren geleden

Ik zou graag een foto willen zien van die betreffende lijnen. In Carnac Frankrijk staan ook lange rijen met grote stenen. Men weet nog steeds niet waarom deze stenen hier op deze manier opgesteld staan. Deze rijen lopen van een veld de zee in. Misschien ook aan het einde van deze rijen ook een kleine piramide?

Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

[quote name=”pietje bell”][quote name=”Pascal”]We hebben een hoofdregel in het Universum en dat is dat op iedere planeet 19.5 graden van de evenaar zijn energie punten heeft. Die punten heeft iedere planeet en dus ook de ZON. Nu is er grote paniek voor een poolswitsch en om dat tegen te gaan. Als de planeet zijn energie niet kwijt kan kunnen er vreemde dingen gebeuren en moet de mensheid weer opnieuw beginnen wat al meerdere malen gebeurd is.

Hier een perfecte uitleg.
Hyper Dimensional Physics – Hoagland & Wilcock: http://youtu.be/V8mie2yw3mc%5B/quote%5D
je bedoeld hiermee te zeggen ,de negatieve energie,die niet de aarde ,maar de mensheid produceert,er blijven maar 2 opties over of de mensheid wordt nu massaal wakker? En keert dit proces. Of een interventie van uit de binnen aarde dan wel van buiten of samen.andere opties zijn er voor mijn gevoel niet meer voorhanden.dat de buiten de aarde levende wezens,engelen klaar staan is voor mij een feit.maar hoe krijg je het bij de massa er in.die willen bewijzen,En krijgen die ook als het dan maar niet net te laat is!.op z,n fries .ken net.[/quote]
Op zijn Fries??T’Kin net.Zegt deze Fries.En ompoling is dat een ramp??Ik denk het niet dus.http://nl.wikipedia.org/wiki/Omkering_van_het_aardmagnetisch_veld

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x