Binnenland

Break the System: Waanzinnig protest in Nederland lijkt werkelijkheid te worden

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het massaal op Facebook gedeelde bericht, waarin werd opgeroepen tot een waanzinnig protest, lijkt succes te gaan hebben. Op zaterdag 18 oktober moet een demonstratie onder de naam Break the System werkelijkheid gaan worden in heel Nederland.

Het veelgelezen berichten over de grootscheepse onvrede in Nederland lijkt een heftig staartje te gaan krijgen. Een kwade oproep van Edwin Musquetier is sinds afgelopen maand al meer dan 65.000 keer gedeeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“We gaan even onze eigen volksrede uitspreken op 18 oktober… Midden op de Dam!” kondigt de groep aan. “De derde zaterdag van oktober, dag van de Volksrede! Op 18 oktober zal Break the System het volk op de troon vertegenwoordigen en kenbaar maken dat ze het niet eens is met het huidige kabinetsbeleid! We zorgen ervoor dat er voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis eens echt geluisterd gaat worden naar het volk.”

Break the System: Waanzinnig protest in Nederland lijkt werkelijkheid te worden

Via de Facebookpagina van Regeringswaanzin – ‘Genadeloos confronterend, met een vleugje humor’ – wordt een waanzinnig protest georganiseerd. De pagina zette een petitie online, waarin de roep klinkt om terug te gaan naar de oude vorm van het ziekenfonds. De petitie is al meer dan 42.000 keer ondertekend.

De vier grootste verzekeraars – Achmea, CZ, Menzis en VGZ – hebben een slordige 10 miljard euro in kas. De geldpot is daarmee 5,8 miljard euro groter dan wettelijk is geëist. De verzekeraars maakten vorig jaar bijna 17 procent meer winst dan het jaar ervoor.

Op tenminste 15 plekken in Nederland wordt ten strijde getrokken tegen het systeem, zoals in Nijmegen (Gelderland in Opstand), Rotterdam (Zuid-Holland in Opstand), Eindhoven (Ik doe GEEN aangifte tegen Wilders), Leeuwarden (Wy wolle dy foar Fryslân) en Breda (Brabant in Opstand). Op deze kaart kun je precies zien in welke plaatsen er wordt meegedaan.

“En dan lees je DIT op Facebook: in België, ziektekostenverzekering, 7 euro per maand. Doktersbezoek: 25 euro, waarvan 22,50 wordt vergoed,” aldus Musquetier. Hij is de hoge prijzen in Nederland goed zat. Met boodschappen als ‘Nederlanders, word wakker!’ en ‘Zo is het maar net!’ laten tienduizenden mensen hun medestand blijken.

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Dit is opgezet door “diensten” die zo kunnen kijken wie er komt opdagen op de Dam. Jazeker er is heel wat om over te klagen. Vooral dat het verschil tussen rijk en arm enorm is toegenomen. Jammer is dat want dat kan het draagvlak onder dit ooit zeer beschaafde (maar zeker niet perfecte) land ondermijnen.

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Wat me vaak opvalt is dat er vaak zo’n lokje voor het 2e oog ligt en er maar een oog zichtbaar is. Mensen die op de hoogte zijn van symbolen van geheime genootschappen zijn wakker. In de new age wereld heb ik ook nogal wat types gezien die van achter zo’n lokje je aan zitten te loeren. Het heeft iets gluiperigs.

Zoutoplossing
Zoutoplossing
9 jaren geleden

En dan lees je DIT op Facebook: in België, ziektekostenverzekering, 7 euro per maand. Doktersbezoek: 25 euro, waarvan 22,50 wordt vergoed,”

Dat is nou weer jammer, ze hebben een goed verhaal waar ik het wel mee eens ben en dan komen ze met dit aanzetten. De overige kosten worden in België betaald uit algemene middelen. Het geld voor die algemene middelen komt uit de belastinginkomsten dus iedereen betaald daar aan mee, dan kom je wel een stukje duurder uit dan ze nu doen voorkomen…

Daarbij is het verschil tussen arm en rijk een flink stuk hoger in België want de rijken betalen in België een stuk minder belasting wat het voorbeeld alleen maar schrijnender maakt. De lagere inkomens betalen dus relatief meer voor de zorgverzekering via de belastingen!

dores
dores
9 jaren geleden

de pharmaceutische industrie aanpakken, de nek omdraaien hier in neederland. het lijkt een onmogelijke zaak. maar ik zal er zijn 18 oktober in breda. t maakt mij al jaren doodziek. ben dankzij heel veel thuisstudie niet meer afhankelijk van die parasieten, maar zie wel iedereen om me heen naar de klote gaan, vanwege alle super negatieve berichtgeving over alternatieve geneeswijze hier in dit kl*te land.

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x