Archeologie

‘Brits Atlantis’ gevonden op bodem Noordzee

Help ons door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Duikers hebben in samenwerking met wetenschappers van de Universiteit van St Andrews in Schotland een verborgen wereld op de bodem van de Noordzee ontdekt.

Doggerland was een gebied dat zich uitstrekte van Schotland tot Denemarken en tussen 18.000 en 5500 voor Christus onder het wateroppervlak verdween.

Duikers van oliebedrijven hebben overblijfselen aangetroffen van een wereld die werd bevolkt door tienduizenden en die mogelijk ooit het echte hart van Europa vormde.

Tsunami

Volgens de onderzoekers is het gebied vele duizenden jaren geleden getroffen door een verwoestende tsunami. De vloedgolf was onderdeel van een groter proces waarbij het laagland in de loop der tijd werd verzwolgen door de zee.

De landschappen vertellen het verhaal achter Doggerland, een gebied in de Noordzee dat ooit groter was dan veel moderne Europese landen, aldus Dr. Richard Bates van St Andrews.

Lange tijd werd gespeculeerd over het bestaan van Doggerland omdat over de hele Noordzee botten werden binnengehaald door vissers. Pas sinds oliebedrijven duikers naar het gebied sturen kan de verloren wereld in kaart worden gebracht.

Rechtopstaande stenen

Het land bestond uit heuvels en valleien, grote moerassen en meren en rivieren die naar de kust liepen. Terwijl het gebied langzaam onder water verdween veranderden de heuvels in geïsoleerde eilanden. Op basis van monsters die zijn genomen kunnen de onderzoekers nagaan welke dieren leefden in Doggerland en welke planten er groeiden.

Het team doet momenteel onderzoek naar vermeende menselijke graven, intrigerende rechtopstaande stenen en een massagraf van mammoeten.

doggerland2394739248342342

“We hebben vele artefacten gevonden die een natuurlijke oorzaak uitsluiten,” legde Dr. Bates uit. “Het gaat onder meer om heuvels die zijn omgeven door greppels en gefossiliseerde boomstronken op de zeebodem.”

Meer informatie: Royalsociety.org

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wouter
Wouter
10 jaren geleden

Voor de gene die hier meer over willen weten en de middelen hebben NGC heeft hier een documentaire over gemaakt genaamd: Stone Age Atlantis.

Deel 1 van 7

http://youtu.be/c73bLxqXjBw

silversurfer
silversurfer
10 jaren geleden

Is hier niet 2 jaar geleden op national geografic een documantaire over uitgezonden?
Het was een langzame stijging van de zeespiegel die de beschaving langzaam het huidige europa opdwong.
Hetzelfde gebeurde met de oostzee.

Wij zijn dus de nazaten van deze beschaving.
Overigens is op de noodzeebodem weinig meer echt intact door sleepnetten.
In de oostzee daar in tegen zijn nog hele gebieden in zeer goede staat aangetroffen, en raad eens waar die paddestoel ufo gevonden is?

sus
sus
10 jaren geleden

dank voor de link wouter! leuk! ben een kind van de oostzee…

sneaky
sneaky
10 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x