Homepagina » UFO » Brits Roswell: het mysterie van de UFO-landing bij voormalig vliegbasis Bentwaters (video)

Brits Roswell: het mysterie van de UFO-landing bij voormalig vliegbasis Bentwaters (video)

In 2009 gaf een functionaris van de Amerikaanse luchtmacht toe dat er een verband is tussen het grootste UFO-mysterie in Groot-Brittannië, ook wel het Britse Roswell genoemd, en buitenaardsen.

De hooggeplaatste militair beweerde dat de ware toedracht van het incident op een vliegbasis bij Rendlesham Forest in 1980 altijd is achtergehouden.

Oud-basiscommandant kolonel Charles Halt zei dat buitenaardsen waren verschenen bij de militaire basis in Suffolk. Het grondpersoneel zag een driehoekige UFO die opsteeg en een soort straling achterliet.

Intelligentie

Kolonel Halt vertelde aan onderzoeker Gary Heseltine dat hij machines zag die door een bepaalde intelligentie op een voor hem totaal onbekende manier werden bestuurd.

Volgens hem waren het buitenaardsen. Hij voegde toe dat de luchtmacht later desinformatie verspreidde om het publiek te misleiden. Nick Pope, vier jaar lang verantwoordelijk voor het onderzoek naar UFO-meldingen die binnenkwamen bij het Britse ministerie van Defensie, noemde de uitspraken van Halt ‘sensationeel’.

Vreemd licht

Op ITV, de grootste commerciële zender van het Verenigd Koninkrijk, ging Gary Heseltine deze week in debat met professor Chris French. Deze zeer bedreven debunker is ervan overtuigd dat het ging om een vuurtorenlicht.

Twee jaar geleden werd een geluidsopname uit 1980 vrijgegeven waarop is te horen hoe het personeel van vliegbasis Bentwaters reageert op het object. Ze hebben het over een ‘vreemd rood licht’ dat plotseling verdwijnt om opnieuw te verschijnen en over ‘een vorm van energie’. Ze zien een ‘zeer vreemd oranje licht knipperen’ boven het bos.

Bron: YouTube/jasonlreeve

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

epidemioloog

Epidemioloog looft Zweedse corona-aanpak: ‘Op alle vlakken gelijk gekregen’

Zweden koos aan het begin van de ...

wilders

Wilders wil uit de EU vanwege ‘compleet gestoord’ coronaplan Brussel: ‘Nexit’

De Europese Commissie wil belastingen gaan heffen ...