Homepagina » Buitenland » Britse geheime dienst wist van plan voor aanslag Manchester. Waarom grepen ze niet in?
Britse geheime dienst wist van plan voor aanslag Manchester. Waarom grepen ze niet in?

Britse geheime dienst wist van plan voor aanslag Manchester. Waarom grepen ze niet in?

De Britse geheime dienst MI5 is door de FBI gewaarschuwd dat Salman Abedi een aanslag op Britse bodem voorbereidde, drie maanden voordat hij zichzelf opblies in Manchester.

FBI-agenten lieten de Britten weten dat de 22-jarige onderdeel was van de Noord-Afrikaanse tak van Islamitische Staat en een aanslag plande.

Abedi stond sinds 2016 op een Amerikaanse terreurlijst nadat hij tijdens een onderzoek naar terreurgroepen in Libië op de radar was verschenen.

Verdacht en radicaal

“Begin 2017 liet de FBI aan MI5 weten dat Abedi deel uitmaakte van een Noord-Afrikaanse terreurgroep in Manchester,” vertelde een bron aan The Mail on Sunday.

De Amerikanen onderzochten Abedi al sinds 2016 en linkten zijn familie aan terroristische groeperingen. MI5 stelde een onderzoek in, maar daar kwam niets van terecht.

Muddassar Ahmed, voorzitter van de denktank Forum for Change, schrijft in een opiniestuk in The Independent dat ook de moslimgemeenschap er verschillende keren op heeft gewezen dat Abedi zich verdacht en radicaal gedroeg.

Bekende wolf

“Hij hing zijn zwarte jihadische vlag uit zijn raam in Manchester en was niet meer welkom in de moskee,” zei hij.

“Zijn imam gaf zijn naam door. Zijn familie gaf zijn naam door. Zijn vrienden gaven zijn naam door. Hij was niet een ‘lone wolf’, hij was een bekende wolf,” voegde hij toe.

Toch hield MI5 hem niet tegen. Waarom niet?

Uitleg

Ahmed merkt op dat de Britse overheid wel miljoenen belastinggeld spendeert aan het creëren van Britse jihadi’s, die vervolgens deelnemen aan proxy-oorlogen in Libië.

Premier May stond aan het hoofd van MI5 toen de dienst werd getipt over Abedi, zegt hij, toevoegende dat zij de nabestaanden een uitleg verschuldigd is.

“Waarom werden de waarschuwingen niet gehoord?” vraagt Ahmed zich af.

[Independent]


Vind je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Omdat het een nep operatie is die ze zelf hebben georganiseerd. Al deze mensen zijn Crisis acteurs, en er is uitgebreid video materiaal op Youtube te vinden van “de aanslag” die meer dan een week daarvoor al online stond, waarbij mensen op het podium zonder explosie te horen “spontaan” gillend door elkaar gaan rennen, en waarbij mensen wegrennen terwijl omstanders rustig toekijken om te zien wat er allemaal aan de hand is… omdat het allemaal nep is! Sommige van de “doden” zijn nadat ze al dood verklaard zijn geinterviewd over de event! Het is allemaal 1 groot nep drama!

  17 likes
  • “Al deze mensen zijn Crisis acteurs, en er is uitgebreid video materiaal op Youtube te vinden van “de aanslag” die meer dan een week daarvoor al online stond”

   Heb je daar een link van?

   7 likes
   • Daar hebben we onze complotdenker Roy weer hoor.

    Maar goed. Ik ben ook benieuwd naar de link. Zonder – steeds maar weer (zoals Roy dat doet) –
    alle berichten te citeren om er vervolgens maar een paar woorden onder te zetten. Zo werkt het niet beste Roy.

    Kom jij maar met bewijzen. Overtuig ons. En geen onzin van de overheid.

    12 likes
    • “alle berichten te citeren om er vervolgens maar een paar woorden onder te zetten. Zo werkt het niet beste Roy.”

     Lol en jij kent me zo goed? Jij en andere met jou zijn meesters in vragen ontwijken of vragen met vragen beantwoorden en zijn vervolgens beledigd als wij niet zeggen wat jullie graag horen..

     Ook als wij zeggen dat een claim onzin is en waarom wordt dat heel tactisch genegeerd en wordt er beweerd dat juist wij niet kritisch zijn :)…

     “Kom jij maar met bewijzen. Overtuig ons. En geen onzin van de overheid.”

     Het is aan jullie om te bewijzen dat het fake is en kom dan alsjeblieft niet met de standaard onzin aanzetten..

     Ik kan overigens geen filmpje vinden over een oefening een week eerder, wel een oefening een jaar eerder.. En beelden van mensen die “de andere kant” van het pand uitvluchten…

     6 likes
     • “Hoezo is het aan ons? Haha jullie beweren dat er een aanslag is. Het is een complot tegen de mensheid. Ik leef relax hoor, zonder angst. Ik ga weer op vakantie. Jij?”

      Ik ga zeker op vakantie, ik ben dan ook niet bang, maar negeer ook niet dat er nou eenmaal aanslagen worden gepleegd.. Elke aanslag is in jullie ogen nep en ik zie geen enkel bewijs langs komen waar dit wordt bevestigd.. Wat ik wel langs heb zien komen zijn getuigenverklaringen en diverse beelden van o.a. slachtoffers en niet zinnigs wat dit tegenspreekt.

      “Tot nu toe (zie al je berichten) heb je nergens een antwoord gegeven. Je blèrt alleen als een oud vrouwtje.”

      Je zegt dat je graag discussieert, maar het blijkt wel weer dat je niet leest en dat is toch echt wel een vereiste van een discussie lijkt me zo.. Van zo goed als alle claims waar ik op antwoord licht ik toe waarom het geen goed doordachte claims zijn, vervolgens wordt dit genegeerd.. Allemaal gewoon terug te lezen in de andere topics..

      Ik zal er een paar uitlichten die ik langs heb zien komen..
      Het is een False Flag omdat:..

      – De omroeper zegt dat de mensen niet in paniek moeten raken en rustig moeten blijven….
      Lijkt me meer dan logisch dat de omroeper dat omroept, je wilt namelijk niet dat meer dan 15.000 mensen in paniek raken en elkaar vertrappen/overlopen rennend naar de dichtsbijzijnde uitgang, resulterend in meer gewonden misschien zelfs doden…

      – De CCTV beelden nergens te vinden zijn….
      Dit is ook niet bijzonder. Mochten er al CCTV beelden zijn worden deze in beslag genomen voor onderzoek, dit is een normale gang van zaken bij dit soort misdrijven. Alsssss ze uberhaubt al worden vrijgegeven is dat pas na het onderzoek..

      – Familie van omgekomen kinderen niet reageren zoals de complottheoretici zouden verwachten…
      Hoe reageert iemand die in schock is? Is dat te voorspellen? Is misschien iedereen psycholoog tegenwoordig?… Dan hebben al de echte psychologen op deze wereld waarschijnlijk voor niets gestudeerd..

      – Mensen in paniek de trap afrennen en er langs de kant mensen staan te kijken die geen flauw benul lijken te hebben wat er aan de hand is….
      De beelden die hiervan circuleren zijn van een uitgang aan “de andere kant” van het pand. De mensen die daar langs de kant staan te wachten hebben dan ook nog geen benul van wat er daadwerkelijk gebeurt is. Als je je inleest in de getuigenverklaringen bijvoorbeeld lees je dat iedereen in de arena wegrende van de uitgang waar het gebeurde richting uitgang aan de andere kant van de arena..

      “Roy, jij bent nep en boos en ook deze aanslagen zijn net zo nep als jijzelf. Meer kan ik er niet van maken Roy. ”

      Haha, dus ik ben boos, jullie zuigende denigrerende antwoorden op een ieder die het niet met jullie eens is tonen aan wie er daadwerkelijk boos is op de grote boze mensen wereld (lees het westen/amerika) en een ieder die jullie mening niet deelt..

      7 likes
     • Mooi hè, hoe verder alles weer genegeerd wordt en dan beweren dat ik nergens antwoord en alleen maar blèr :)..Het is wel een kunst hoor, dat moet ik je meegeven…
      Maar het is goed zo..

      4 likes
     • Hoezo is het aan ons? Haha jullie beweren dat er een aanslag is. Het is een complot tegen de mensheid. Ik leef relax hoor, zonder angst. Ik ga weer op vakantie. Jij?

      Dus, nogmaals, kom maar op met je vragen. Draai er niet omheen. Tot nu toe (zie al je berichten) heb je nergens een antwoord gegeven. Je blèrt alleen als een oud vrouwtje.

      Roy, jij bent nep en boos en ook deze aanslagen zijn net zo nep als jijzelf. Meer kan ik er niet van maken Roy.

      3 likes
     • Roy, een simpel voorbeeld. Even doordenken. Als Hollywood een movie uitbrengt, dan hoef ik toch ook niet te bewijzen dat het nep is? Ik weet dan dat dat het geval is. Precies zo – maar dan uitgebreider (lees: realistischer) – gaat men ook te werk in dergelijke gevallen. Dat is niets nieuws. Zijn er dan helemaal geen aanslagen, never nooit? Jawel, tuurlijk wel. Hoe dan? Achterbaks, stiekem gedrag (EU/VS die met de verkeerde landen/personen samenwerken). Samenwerken en financieren van bepaalde groeperingen; mensen tegen elkaar opzetten. Ik mag hopen dat je wel weet dat dat gewoon gebeurt.

      Weet je beste Roy, ooit had ik dezelfde denkwijze zoals jij nu. Dat moet ik toegeven. Ik heb tegelijkertijd rechtsgeleerdheid en filosofie gestudeerd en afgemaakt. Vervolgens heb ik Crisis and Security Management. Allemaal WO. In die jaren ben ik wijzer geworden, niet alleen door de gevolgde opleidingen. En ik heb het Midden-Oosten meer dan dertig keer bezocht. Het kwartje begint dan echt wel te vallen. Ik wil niet geheimzinnig doen of ‘scary’ overkomen, maar je komt achter veel dingen waar je dagelijks tijdens het ontbijten, werken en weer in bed liggen om alles weer te herhalen, niet bij stilstaat.

      1 likes
     • Geef je altijd zo snel op. Mooie voorbeelden heb ik je gegeven he? Doe er wat mee beste jongen. Je bent nog heel erg jong. Zo kom je ook over, dus ik vergeef het je voor nu wel.

      En citeer iets minder. Kom meer voor jezelf op. Speel minder computerspelletjes en Google niet te al teveel, vooral niet naar nu.nl en dat soort onzin websites.

      Het gaat je goed Roy.

      0 likes
     • Haha, wat ik al zei je moet stand-up comedian worden en wat een mensenkennis heb jij zeg…. lol…. Niet echt een verrassing ook..

      Geweldige voorbeelden heb je gegeven inderdaad, vooral geweldig hoe je het met Hollywood films vergelijkt.. Die kijken jullie namelijk te veel. Jammer dat jullie nooit reageren op mijn vragen, evenals op mijn claims waarom jullie bewijzen slaan als een tang op een varken… Wederom niet echt een verrassing….

      Jullie zouden iets meer moeten googlen voordat jullie stomme dingen gaan roepen na het kijken van jullie YouTube vloggers “bewijzen”, dan kunnen mensen zoals ik jullie ook niet wijzen op de gebreken van jullie claims…

      Het was gezellig… misschien tot een volgend artikel…
      Acta fabula est…

      0 likes
     • Lieve Roy, even voordat ik op vakantie ga. Ik heb niet al je zinnen gelezen. Teveel herhaling. Maar wat waren jouw vragen ook alweer? Dan reageer ik daar later op. Oh, trouwens.. ik dacht dat jij juist van Hollywood was.. Umrca, right? LOL

      Ik Google bijna nooit, heb in mijn leven niet eens 50 keer op YouTube gezeten.. en dan kom jij hier je gedicht voordragen?

      Wat een complotdenker… hey.. wacht eens even.. dat komt mij bekend voor. Dat doen jullie toch? Complotten doordrukken en maar blèren? NOS, NU, Telegraaf onzin. Dat is jouw ding. Laat mij maar genieten en de waarheid kennen. Niemand dwingt je Roy.

      0 likes
     • “Ik heb niet al je zinnen gelezen.”

      Iets met lezen wat je wilt lezen, wat een verrassing. Het heeft dan ook helemaal geen zin om met jou te “discussiëren”….

      “Maar wat waren jouw vragen ook alweer?”

      Nu moet ik dus wel in herhaling vallen? Gewoon beter lezen de volgende keer. Succes met je waarheid….

      0 likes
   • Het zijn engelstalige videos. Zoeken op “Manchester Fake” (niet letten op de bergen suggesties over wat je erachteraan moet plakken!)

    5 likes
  • Er is hier iets veel groters aan de hand iets onmetelijks van omvang en zolang ze de ogen kunnen afwenden door dood en destructie zal het zo blijven…

   0 likes
 2. Hierom was P.M. May dan ook boos.

  Het lekken van de info laat dus dubbel en dwars zien hoe de False Flag werkt!
  En dat mag niet meer, dus daarom het onderzoek.

  Politici zijn van het ras onbetrouwbaar en crimineel. Dit zien de meeste mensen maar veel beter dat ons hypocriete “democratische” bestel ga je het waarschijnlijk niet meer krijgen.
  Maar hoe zit het met de scheiding der machten?

  De rechterlijke macht hoort toch vaker in te grijpen in deze bijna waanzinnige wereld van list en bedrog.
  Nu, we zien hoe doortrapt teven is, dus wellicht mogen we daaruit afleiden dat deze macht ook helemaal verrot is.

  de Mainstream (MSM) is al tig keer op de weegschaal gezet en te licht bevonden dus die behoeven geen toelichting meer.

  Net las ik dat de EU de sancties tegen Syrië verlengt..HaHaHa en de Saoedi’s zijn onze vrienden.

  kijk nog even naar onderstaande link, kan EU nog iets van opsteken

  http://www.nu.nl/buitenland/4726356/iraanse-ayatollah-noemt-saudische-monarchen-mafkezen-en-idioten.html

  16 likes
  • johan den haag,

   Zeer opmerkelijk allemaal. Het ziet er na uit dat het Saoedi Arabische koningshuis lotgenoten zijn geworden van westerse warmongers, de oligarchen en het corrupte tuig van de commerciële Banken op Wall Street. Triljoenen business!

   Idolaat dat het Saoedische koningshuis waarvan in de islamitische wereld word beweerd dat deze familie in besloten kring alles flikt wat Allah verboden heeft, boven de wet staat en bovendien garant voor de strenge islamitische wetgeving waarvan je kop er al af gaat als je er op straat over praat.

   Nee naar dat stadium willen we niet naar toe. Neem dan de Amerikaanse grondwet en die van de EU met zijn democratische processen. Het rijmt voor geen meter met elkaar tenzij je kennelijk deel uitmaakt van de groep ”lotgenoten” die de lakens uitdelen.

   Trump sloot onlangs een wapendeal van $300 miljard in Saoedi Arabië en lichte toe dat ze de extremisten verder zullen aanpakken? In welk land zat hij ook elkaar weer? Om vervolgens naar Iran te wijzen als grootste gevaar terwijl dit land geen enkel ander land iets heeft aangedaan. Behalve wat verbaal geweld richting Amerika en geef ze eens ongelijk. Britste en Amerikaanse inlichtingendiensten, voornamelijk CIA, hadden met een couppoging in het verleden de regering van Mossadegh omver geworpen omdat hij de Iraanse olie nationaliseerde.

   Kun je het je voorstellen. Je hebt dus ruwe olie en gas in je eigen grond zitten. Een buitenstaander denkt er op goedkope wijze aansprak op te kunnen maken, of wil het hebben tegen bodemprijzen, maar jij wilt dat niet. Vrijhandel denk je dan tot vervolgens degene een coup op je pleegt. Dat is wat er gebeurd is en sindsdien is het niet meer goed gekomen tussen de lotgenoten enerzijds, en Iran anderzijds. Het werkte bovendien averechts omdat door de gespannen situatie geestelijke figuren als Khomeini aan de macht kwamen.

   8 likes
   • Gezinusk, ik vind dat je een goede analyse geeft over de situatie. Het is zo hypocriet allemaal. Deze deal is toch op z’n zachtst gezegd wel erg opvallend.

    We weten allemaal wel waarom ze Iran moeten hebben. Ik kom vaak in Iran. Mijn opa woonde en werkte daar. Nu ook mijn vader. Nooit problemen gehad. Ontzettend slimme en warme mensen. En nog steeds zeer positief over Europeanen en Amerikanen, ondanks dreigende taal. Er zit dan ook een groot verschil tussen de Perzen (Iraniërs) en bijv. Turken/Arabieren.

    Dit is gewoon gepland (VS, SA en Israël).

    Ja, er zijn ook hardliners in Iran (hooguit 5% van de 80 miljoen inwoners), maar dat kunnen er zo 40 miljoen worden. Logisch, je laat je land niet zomaar vernietigen.

    Ik ben benieuwd hoe dit allemaal gaat aflopen. Ik las dat Qatar zich al tegen Saoedi-Arabië heeft gekeerd na Trumps bezoek. Nu de rest nog.

    6 likes
    • Elk land heeft zijn hardliners. Uiteraard worden de hardliners van Iran extreem uitgelicht om ons het idee te geven hoe naar het land is om er te wonen, en of hoe gevaarlijk ze zijn voor het westen.

     De westerse mainstream media heeft de taak om deze demonisering op te voeren waarvan het gros in bezit is van Amerikaanse multinationals, die link was al gelegd. Het is de wijze waarop de warmongers opereren en wijkt niet veel af van hoe de nazi’s in de tweede wereldoorlog te werk gingen.

     Het gevolg van de westerse coup was dat Iran zich afkeerde van het westen. Het onderging een revolutie met Ayatollah Khomeini en werd de godsdienstleer strenger waardoor het voor sommigen groepen zwaar werd om er te leven. Met name de gay scene kreeg het zwaar en hierover valt te discussiëren. Net zoals er over valt te praten of dan in alle lidstaten van de EU, of staten van Amerika het allemaal koek en ei is voor deze groep, wel niet dus.

     Maar de warmongers gebruiken het onderwerp gewoon als koevoet, een volgende middel om de deur naar Iran te forceren. Uiteindelijk interesseren zij zich ook helemaal niet in mensen maar in olie en het gas. Daarnaast heeft Iran nog geen centrale bank die aangesloten is aan het Rothschild kartel.

     Als je bekijkt waar ze Iran voor betichten is het zeer hypocriet te noemen omdat Saoedi Arabië minstens nog extremer te werk gaat. Hier worden de handen afgehakt van mensen die iets gestolen hebben tot aan doodstraffen die wekelijks plaats vinden op speciaal ingerichte executie terreinen.

     Zoek de verschillen zou ik zeggen! Bovendien maakt Amerika met de actie van Trump, en voor zover het westen al voor lange tijd uitstekende zaken deed met Saoedi Arabië, terwijl ze van andere landen vinden dat deze indruisen tegen westerse democratische principes, zich zelf wel heel er ongeloofwaardig en belachelijk. Kortom, het viel hiermee door de mand.

     3 likes
 3. Keer op keer dezelfde situatie. Ik geloof er NIETS van. En dat geldt voor bijna alle aanslagen. Allemaal onzin!

  Mensen denk toch na. Denk toch heel goed na. Doe het, nu het nog kan.

  22 likes
 4. Omdat aanslagen stoppen niet het doel is, dat is namelijk angst zaaien.

  8 likes
 5. Er is overigens niet ver van het incident in een groot overdekte wallmart achtige supermarkt keten vorig jaar nog een oefening geweest omtrent terroristische aanslagen . Om precies te zijn in maart 2016 (ik zou zeggen doe de check) precies een jaar geleden en in een periode waarin de Britten kozen voor Europese afscheiding.

  Maar ach het zal wel toeval zijn dat alleen in Manchester deze oefening gehouden werd en niet in andere delen van Engeland.

  1 likes
  • Kleine correctie , de 3-daagse oefening in het Trafford Centre 10 km verderop was in mei 2016..

   Ook in andere delen van Engeland zijn oefeningen uitgevoerd vanwege Terroristische dreiging..

   In maart 2017 was er een oefening in London bij de Thames,

   17 mei 2017 was er een grootschalige oefening in een groot winkelcentrum in Gateshead..

   In 2015 was er ook een grote oefening in een metrostation in London.

   In 2013 in Birmingham.

   4 likes
   • Roy, foei.. niet teveel van Google halen he.. je gaat mij niet vertellen dat jij deze data in je agenda had genoteerd LOL.

    Wat een complotdenker. Of hebben je ouders je grootgebracht met NOS, Telegraaf e.a. onzin? Dus, omdat iemand het allemaal ‘officieel’ brengt moet je het ook allemaal aannemen als waarheid LOL. Ach ja, netjes in pak, het komt op tv, en die vrouw lacht zo lief. Waarom ook niet. Roy Roy Roy, man man man. Wat een lieverd ben jij toch. Ik maak gehakt van je hier online. Fijne avond.

    0 likes
 6. Gladio 2.0 richting “1984”.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Laat die aliens zien. Al meer dan een miljoen mensen willen Area 51 gaan bestormen

FBI doet inval bij insider om ‘buitenaardse brandstof’ in beslag te nemen. Deze zaak wordt steeds vreemder

Motherboard heeft de hand weten te leggen ...

Veel geheimzinnigheid over bonnetjes. Zoveel kostte het bezoek van Rutte aan de Bilderbergconferentie

De ene nederlaag na de andere. Hoelang komt premier Rutte hier nog mee weg?

Journalist Syp Wynia vraagt zich in een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag, 21 november 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.